Vestpark Festival med ambitioner: Store navne skal skabe en fest

Marie Frank, som selv bor i Langå, spiller i Vestparken lørdag aften. Pressefoto

Vestpark Festival med ambitioner: Store navne skal skabe en fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 3. og 4. august er Langå klar til musikfestival nummer 41 i Vestparken. Igen i år er der store navne på programmet.

Langå: Skovens dybe, stille ro forstyrres for en stund, når træerne i Vestparken danner ramme om den årlige musikfestival i Langå. Det har de gjort hvert år siden 1978, og i år går det løs den 3. og 4. august.

Som altid er der både gamle kendinge og nye navne på musikprogrammet: Fredag aften spiller Grenslev Byorkester, Nye Rejsende, Ida Corr, The Cornfeds og Rio Grande, og lørdag aften kan man opleve Marie Frank, Elevatorfører, Go Go Berlin og Natural Born Hippies.

Sidste år, hvor festivalen fejrede 40 års jubilæum, satsede Vestpark-bestyrelsen ekstra meget på musikken ved at booke flere store navne. Håbet var, at man kunne lokke folk til pladsen både fredag og lørdag aften - og til at være der hele aftenen - og det lykkedes ganske godt.

- Så vi vil gerne lave det samme i år. Vi har brugt mange penge på musikbudgettet for at få det til at matche sidste år, hvor vi oplevede, at det var en succes - og hvor vi fik overskud, siger Thomas Madsen, formand for Vestpark Festivals bestyrelse.

Der er flere større satsninger på programmet i år, en af dem er Ida Corr. Hun spiller fredag aften -  lige efter det lokale band, Nye Rejsende. Pressefoto
Der er flere større satsninger på programmet i år, en af dem er Ida Corr. Hun spiller fredag aften - lige efter det lokale band, Nye Rejsende. Pressefoto

Hvad trækker folk til

Indtil for få år siden var fredagens program primært tiltænkt et voksent publikum, mens lørdag var for de unge. Det var dog rigtig svært at trække ungdommen til pladsen først på aftenen, og det betød, at de - ofte unge lokale - bands, der var først på, spillede for alt for få mennesker.

Derfor blev konceptet ændret, så begge aftener er for både et yngre og et mere modent publikum.

- Det er bare rigtig svært at lave den der fest for de unge. Og hvis folk først kommer klokken 24, holder det ikke. Det er et stort arbejde, så vi er nødt til at tænke på, hvad der fungerer, hvad der får folk til at komme, siger Thomas Madsen, som meget gerne vil have flere unge til at engagere sig i festivalen - både i bestyrelsesarbejdet og på scenen.

- Der skal ske et eller andet på den front. Men det kræver, at de unge melder sig på banen, siger han og tilføjer, at Zar Paulo, der spiller sidst på eftermiddagen lørdag, er et ungt band med et lokalt islæt.

Go Go Berlin er et af navnene på årets Vestpark Festival. Pressefoto
Go Go Berlin er et af navnene på årets Vestpark Festival. Pressefoto

Lørdag for alle

Vestpark Festival har tradition for også at lave et arrangement for børnene, og som noget nyt inviterer festivalen denne gang til "lørdag for alle".

- Vi vil i år prøve at lave det til en familiedag med musik og aktiviteter for både børn og voksne, fortæller Thomas Madsen om dagen, der blandt andet lokker med yoga, skovgynge, familieløb og kreative udfoldelser.

Om eftermiddagen er der rockshow med "Børn to be Wild", og arrangementet afsluttes med koncert med Zar Paulo.

Der er gratis entré til arrangementet, der starter klokken 10 og slutter, når aftenprogrammet starter. Skal de voksne undervejs have sig et hvil, er der mulighed for at købe god kaffe, lidt at spise og drikkevarer. Der vil også være lidt god musik på pladespilleren.

The østjyske band The Cornfeds er en af festivalens gengangere. I år spiller de fredag aften. Pressefoto
The østjyske band The Cornfeds er en af festivalens gengangere. I år spiller de fredag aften. Pressefoto

Lokal mad

Når det handler om forplejningen de to festivaldage, så er der også her tale om nytænkning.

Hjemmelavet chili con carne har i mange år været en fast del af lørdagens menu i Vestparken, men i år er maden lagt i hænderne på to lokale madleverandører. Fredag leverer det nye cateringfirma i Langå, Brix Catering, en lækker buffet med blandt andet kalveculotte, svinefilet, samsø-kartofler og salater. Lørdag er det Tanjas Deli i Laurbjerg, der står for traktementet og byder på tapas, sandwich og salater. Vil man hellere stille sulten med et pølsehorn, så kan de stadig købes på pladsen, lover Thomas Madsen.

Med en billetpris på blot 250 kroner for begge aftener skal der gerne være godt gang i salg af mad og drikke. Vestpark Festival støttes af Tuborgfondet og Langå Sparekasse. Dertil kommer en række mindre bidrag fra lokale forretningsdrivende.

- Men det, der gør, at det kan køre, er, at folk kommer, drikker øl og har en fest, fastslår Thomas Madsen.

- Vi synes selv, det er et fantastisk program med masser af fed musik. Vi håber, at folk magter at komme ud begge dage. Som de gjorde sidste år.

Inden freden igen sig stille sænker ned i skoven, skal søndagen bruges på oprydning, og som tidligere år er en stor flok frivillige i sving både før, under og efter festivalen.

- Det kræver en masse arbejde, men folk er gode til at melde sig. Der er en god frivilligkultur i byen, konstaterer Thomas Madsen og tilføjer, at de frivillige til gengæld kan se frem til en tak-for-hjælpen fest.

Vestpark Festival med ambitioner: Store navne skal skabe en fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce