Video: Mads viser Randers fra sin bedste side


Video: Mads viser Randers fra sin bedste side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Bramsen Nielsen har lavet en video for virksomheden Flytteguiden, som viser hans bud på alle de seværdigheder i Randers, man kan nå at opleve på én dag.

Randers: Hvor meget af byens kultur kan man egentlig nå at opleve på bare en enkelt dag?

Det har 26-årige Mads Bramsen Nielsen prøvet at finde ud af. Med et kamera i hånden drog han nemlig ud i Randers for at se og opleve byens steder og seværdigheder i otte timer.

Resultatet er en knap fire minutter lang video, hvor seerne kommer med på hans tur over Den Blå Bro, når han møder en slange i Randers Regnskov og meget mere.

Mads Bramsen Nielsen er ved at uddanne til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers, er selv født og opvokset i Randers, men alligevel var det nyt for ham at lege turist i hjembyen.

- Jeg ikke oplevet særlig meget af Randers, så det var sjovt at oplevet noget i den by, jeg har boet i hele mit liv, siger han og opfordrer andre til at gøre det samme:

- Der er meget, man kan opleve her, uden at man har tænkt over det. Også kvit og frit, hvis man undersøger det, siger Mads Bramsen Nielsen.

Disse steder besøgte Mads
  • Den Blå Bro
  • Randers Regnskov
  • BioNutria Park Randers
  • Randers Water & Wellness
  • Doktrparken
  • Kulturhuset, Museum Østjylland - Udstilling: 'Livet ved Fjorden'
  • Randers Storcenter
  • Memphis Mansion
  •  
På vej over Den Blå Bro. Foto: Klip fra videoen
På vej over Den Blå Bro. Foto: Klip fra videoen

Blev overrasket i sin egen by

Han vil gerne fremhæve Kulturhuset i Museum Østjylland, hvor han selv fik en positiv overraskelse. Her blev han imponeret over oldtidsudstillingen 'Livet ved Fjorden', som der er gratis adgang til.

- Jeg vil helt bestemt fremhæve Kulturhuset og Museum Østjylland. Jeg blev meget imponeret over deres udstilling om livet ved fjorden, siger Mads Bramsen Nielsen, der roser formidlingen:

- Jeg troede, det bare var en typisk udstilling, men den var virkelig spændende. De fortalte om historien på en god og visuel måde. Det var en meget moderne måde at vise udstillingen på, siger Mads Bramsen Nielsen.

Anbefaler at bo i Randers

Udover Randers planlægger han at udforske 16 andre danske byer med sit kamera. Det er en idé, han har fået på sin praktikplads hos virksomheden Flytteguiden, som hjælper folk gennem en flytning og til at få en god start i en ny kommune eller by.

Meningen med videoerne er at vise, hvad de forskellige byer har at byde på. Han har da også et håb om, at videoen fra Randers kan inspirere studerende i Aarhus til at flytte til Randers.

- Det kan helt klart anbefales at bo i Randers som studerende, fordi boligpriserne er lavere. Og det er jo ekstremt nemt at komme fra Aarhus til Randers. Rejsetiden er jo den samme, som hvis du bor i udkanten i Aarhus og skal ind til Aarhus C, siger Mads Bramsen Nielsen, der selv tager toget hver dag fra sit hjem i Randers C til praktikpladsen i Aarhus.

Ikke så meget Mokaï

Randers er før blevet latterliggjort og opsummeret som en lidt farlig by, hvor man går i grimme kondisko, kører på scooter og skyller alle måltider ned med Mokaï. Det kan måske få nogle til at vælge Randers fra, når de leder efter studiebolig.

Mads Bramsen Nielsen synes nu selv, at fordommene er lidt sjove, også selv om han er fra Randers, men han mener dog, at byen er bedre end det billede, som fordommene tegner.

- Folk drikker ikke flere Mokaï her, end de gør i Aarhus. Folk glemmer, at unge i Randers er ligesom alle andre unge. Og bylivet i Randers er fedt. Man skal ikke nogensinde være nervøs for at gå i byen her, siger han.

Manglede han at besøge et sted? Kom gerne med et bud på, hvad man skal nå at opleve, hvis man kun har én dag i Randers.

Video: Mads viser Randers fra sin bedste side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce