Vigtigt med eksamen under karrieren

Daniel Thøgersen er som helt ung spiller blevet professionel fodboldspiller i AGF. Men samtidig vil han gerne have en ungdomsuddannelse, og den er han i gang med at tage i Randers - som fjernundervisning på Randers HF & VUC. Arkivfoto: Axel Schütt

Vigtigt med eksamen under karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye HF-tilbud til elitesportsfolk er blevet til i samarbejde med Spillerforeningen, der glæder sig over, at de nu kan hjælpe endnu flere af deres spillere.

Hvis unge talenter glemmer uddannelsen i starten af karrieren, risikerer de at skulle starte helt fra bunden efter den aktive karriere, og det forsøger Spillerforeningen at undgå med rådgivningstilbuddet Study4Player, der hjælper elitesportsfolk i gang med en uddannelse.

- En del af vores medlemmer ville udskyde det for længe, hvis ikke vi hjælper, og så ville vi stå med medlemmer uden eksempelvis en HF langt inde i 30'erne. Vores mål er at få dem godt igennem en masse erfaringer, inden de lægger skoene på hylden, fortæller Jesper Mølgaard Kristensen, der er uddannelses- og jobrådgiver hos Study4Player.

Randers HF's team med repræsentanter fra Study4Player.
Randers HF's team med repræsentanter fra Study4Player.

Ikke som andre unge

Samarbejdet med Randers HF & VUC er et godt skridt på vejen.

- Det er en geografisk god placering, da vi har mange medlemmer i det jyske, som ikke blot søger onlinefag men også har brug for et tilknytningssted og at møde en underviser. Udover at skolen kan udbyde en masse undervisning, er det også vigtigt for vores medlemmer, at de har et sted at gå hen og få hjælp til studierne, fortæller han.

- Mange af vores unge medlemmer forstår vigtigheden af en uddannelse, men deres primære fokus er ikke samme sted som andre unge. Derfor kan det også opfattes som en stor byrde at komme op i en førsteholdstrup og samtidig tage en uddannelse, fortsætter han.

Flere sportsfolk i uddannelse

Med en fleksibel tilrettelæggelse af uddannelsen håber uddannelseschef på Randers HF & VUC Ann Balleby, at man kan trække flere elitesportsfolk til skolen.

- Det helt centrale i vores tilbud er, at de både kan gå på skolen og tage uddannelsen som fjernundervisning på nettet. På den måde kan en dygtig eliteudøver fra Randers starte på HF efter for eksempel 9. eller 10. klasse og tage det første år på skolen i en almindelig klasse og derefter tage resten på nettet, siger hun.

Vigtigt med eksamen under karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce