Vinbrygning i tæt samarbejde med kong Vinter

Den gode koncentrerede æblesaft løber ud og er klart til at blive gæret. Tilbage i den store tanke er en stor isklump bestående fortrinsvis af vand. Foto: Richard Sylvestersen

Vinbrygning i tæt samarbejde med kong Vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Skovgaard Pedersen forventer at få 6000 flasker ud af sin første årgang æble-is-vin efter canadisk metode

»Vi regner med, det først og fremmest er de fine restauranter, som skal købe vores vin. En vigtig parameter, når man skal sælge til moderne gourmetrestauranter i dag, er jo, at produktet er nordisk, at det har en historie.«

»Og det kan vi levere,« siger efterskoleforstander, plantageejer og vin- og cidermager med mere Jens Skovgaard Pedersen.

Når der ikke er skyggen af tvivl at spore i hans sind om sin vins kvaliteter hænger det sammen med - ja, vinen.

»Du skal ikke lære at drikke æble-is-vin. Det smager bare så godt, at alle kan lide det,« siger han.

Æble-is-vin
Og hvad er så æble-is-vin? Det er kort fortalt vin lavet af æbler og med kong Vinter som en vigtig partner.

Den koncentrerede stærkt sukkerholdige most, som bringes til gæring, udskilles nemlig ved at stille store plactictanke med most ud i frosten. Herved fryses vandet i frugten til is, mens det stærkt sukkerholdige koncentrat løber ud af en hane i tanken.

»Den søde saft, som dog har et dejligt strejf af syrlighed, bliver så sat til gæring, som stoppes igen, når drikken har nået en alkoholprocent på en god halv snes. Og så har du den bedste dessertvin, du kan tænke dig,« siger Jens Skovgaard Pedersen.

De er vilde
Hans optimisme med hensyn til det kommende salg skyldes også en begejstring, han har oplevet hos restaratører, som har smagt prøveproduktioner.

»De er vilde med det, det er æbler, det er årstidernes skiften og det er dansk,« siger han.

Selv om Jens Skovgaard Pedersen selv har to og en halv hektar æbleplantage, er det slet ikke nok til den produktion af æble-is-vin, han har planer om.

»Derfor har jeg allieret mig med frugtavler Flemming Jørensen på Fyn. Han laver i forvejen det bedste æblemost herhjemme og var heldigvis fyr og flamme, da jeg præsenterede ham for ideen.«

»Heldigvis - også fordi han har den nødvendige kapital til at få projektet kørt i gang,« fortæller Jens Skovgaard Pedersen.


Jens Skovgaard Pedersen med en flaske æble-is-vin produceret af gode danske æbler i ægte dansk frost. Foto: Richard Sylvestersen
Jens Skovgaard Pedersen med en flaske æble-is-vin produceret af gode danske æbler i ægte dansk frost. Foto: Richard Sylvestersen
Vinmageren fra Læsten laver også vin af bær. Her er et egefad med solbærvin, og Jens Skovgaard Pedersen har for nylig vundet bronze ved VM for en kirsebærvin. Foto: Richard Sylvestersen
Vinmageren fra Læsten laver også vin af bær. Her er et egefad med solbærvin, og Jens Skovgaard Pedersen har for nylig vundet bronze ved VM for en kirsebærvin. Foto: Richard Sylvestersen
Cideren her er ved at have den helt rigtige klarhed, konstaterer Jens Skovgaard Pedersen. Foto: Richard Sylvestersen
Cideren her er ved at have den helt rigtige klarhed, konstaterer Jens Skovgaard Pedersen. Foto: Richard Sylvestersen

Vinbrygning i tæt samarbejde med kong Vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce