Vindmøllerplaner kostede ung familie dyrt


Vindmøllerplaner kostede ung familie dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huskøb. Henriette Bjerregaard og Henrik Vadmann, købte hus nord for Kousted uden at få noget at vide om planerne for vindmøller blot 500 meter derfra. Det kostede to år, en depression og 635.000 kroner at komme af med huset igen.

Det er november 2010. Henriette Bjerregaard og Henrik Vadmann er i fuld gang med at pakke flyttekasser ud. De har fundet drømmehuset, nyrenoveret og så langt ude på landet, som man næsten kan komme. Ro betyder meget, for Henrik Vadmann lider af tinitus og har brug for stilhed, når han kommer hjem fra en travl arbejdsdag som reservelæge på Aalborg Sygehus. Det ringer på døren. Parret går ud fra, at det er en nabo, der er kommet, for at byde velkommen.

Det er det ikke. Det er en repræsentant fra vindmølleropstilleren, der har ventet de nye beboere på Vindingholmvej 17. Han vil gerne drøfte de sidste detaljer om de vindmøller, der er planlagt opstillet bare 500 meter fra Henriette Bjerregaard og Henrik Vadmanns fredelige drømmehus.

»Vi var fuldstændigt tavse. Så sagde jeg: Det er altså ikke fordi, vi vil være uhøflige, men det der kommer fuldstændig bag på os,« husker Henriette Bjerregaard. Vindmølleopstilleren var lige så overrasket: »Vidste I ikke det?« var kommentaren. Nej, det vidste det nyindflyttede par ikke. I dag har de svært ved at tro på, at ejendomsmægler og sælger har handlet i god tro, da de helt undlod at fortælle det boligsøgende par om vindmølleprojektet.

Efter forgæves at have foreslået kommunen at ekspropriere huset, inviterede parret tre ejendomsmæglere ud. Det var i foråret 2011 - få måneder efter at de selv havde overtaget. Med vindmøllerplanerne in mente, var der imidlertid ingen, der ville påtage sig at sælge huset. Hele forløbet og den tilsynelandende fastlåste situation, førte Henrik Vadmann ind i en dyb depression. »Både psykolog og læge var enige om, at det skyldtes alt det her. Han så jo hele sit liv smuldre,« fortæller Henriette Bjerregaard.

Når hun i dag står frem og fortæller om det forløb, der nær havde slået hendes familie omkuld, er det kun fordi den allerværste storm ser ud til at være redet af. Denne sommer lod det sig nemlig pludselig gøre at sælge huset på Vindingholmvej. Dog kun efter en betragtelig prisnedsættelse. Ejendommen, der i november 2010 havde kostet Henriette Bjerregaard og Henrik Vadmann 2.385.000, kunne i august 2012 indbringe 1.750.000. »Vi er lettede over, at vi nu får en chance for at komme videre. Men glade, nej. Vores drøm er smuldret og de næste ti år, bliver en kamp for at få økonomien på højkant igen,« konstaterer Henriette.

Vindmøllerplaner kostede ung familie dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce