Borgmesteren tilbage i rødt og hvidt: En kæmpe ære

Chris Nielsen snittede 15,97 point for Randers Cimbria i sidste sæson og er efter otte års farvær tilbage i den danske nationaldragt. Arkivfoto: Annelene Petersen

Borgmesteren tilbage i rødt og hvidt: En kæmpe ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter otte års fravær er Randers Cimbrias Chris Nielsen tilbage på det danske landshold til holdets kommende pre-kvalifikationskampe frem mod EM 2021. Den 33-årige pointguard er stolt over udtagelsen.

Randers: - Byd velkommen til Borgmesteren af Randers.

Sådan lyder ordene fra speakeren i Arena Randers, når 33-årige Chris Nielsen løber ind til hjemmekampe for Randers Cimbria i den danske basketliga.

Pointguarden har sæson efter sæson været blandt ligaens absolut største profiler, og efter otte års fravær vender han senere på måneden tilbage på det danske landshold.

- Det er en kæmpe ære, og jeg synes virkelig, at det er helt unikt at få lov til at repræsentere sit land. Det er helt klar sæsonens højdepunkt indtil videre, griner pointguarden og refererer til, at den danske basketliga først begynder i slutningen af september.

Chris Nielsen har sat sit aftryk i den danske basketliga som den mest scorende spiller nogensinde. 6385 point er det blevet til i 417 kampe. Over 1400 point mere end den nu tidligere Bakken Bears-spiller Nicolai Iversen, der indstillede karrieren efter sidste sæson.

Cimbria-veteranen kan se frem til at vise sig frem blandt landets bedste på den internationale scene i to pre-kvalifikationskampe imod Hviderusland og Sverige, men han fastslår, at det på ingen måde handler om personlige meritter.

- Når man spiller for landsholdet, så skal alle egoer lægges til side. Det handler ikke om, at jeg skal have 40 minutter på banen og vise mig frem. Selvfølgelig skal jeg bidrage med min spillestil, men det handler om at spille for holdet, som nok er det bedste nogensinde, fortæller Chris Nielsen.

Tvivl om nationalitet

18 sæsoner i den danske basketliga er det blevet til for Chris Nielsen, som aldrig har begivet sig ud på et udlandseventyr, som ellers ofte bliver et karriereskridt for profilerede danske spillere.

Fra 2010 til 2013 vandt han tre danske mesterskaber med Bakken Bears, men ellers har basketadressen heddet Arena Randers.

I 2010 var han med til at vinde EM for små nationer med det danske landshold, men året efter sagde han fra. Han havde brug for at samle sig efter en sæson med et tætpakket kampprogram, og siden er han ikke blevet spurgt.

- Jeg føler hele tiden, at jeg har været blandt de bedste, men jeg er ikke skuffet over det, for jeg kunne bare selv have tilbudt mig. Fraværet på landsholdet har også passet fint med, at jeg blev far for godt tre år siden, og så havde jeg tid til min familie, siger Chris Nielsen om tiden uden basketball i den nationale dragt.

I sommeren 2017 ansatte Dansk Basketball Forbund israeleren Erez Bittman på cheftrænerposten. Manden, der skal føre det danske landshold til europamesterskaberne i 2021, og en ansættelse, der nu har vist sig at bringe Chris Nielsen tilbage i landsholdstrøjen.

- Det er faktisk lidt en sjov historie. Erez Bittman spurgte assistenttræner Jesper Sørensen, om jeg var dansker, hvilket han jo kunne bekræfte, og så kunne han ikke forstå, at jeg ikke var med på holdet. Det er jeg så nu, lyder det med et grin fra Chris Nielsen.

Niveau til landsholdet

Det danske basketlandshold gik ubesejret igennem den første pre-kvalifikationsrunde, hvor Armenien og Albanien blev besejret i fire kampe.

Den opgave klarede det nationale mandskab uden Chris Nielsen, men han er ikke i tvivl om, at han stadig har niveauet til at bidrage på landsholdsscenen.

- Jeg synes, mine seneste sæsoner har vist, at jeg stadig har højt niveau. Når man kommer op i alderen, så mister man måske et skridt, men man får til gengæld en masse rutine.

- Jeg bliver ikke sur eller skuffet, hvis jeg kun skal være med på træningsbanen. Jeg tager min rolle til mig med stolthed, og det er uanset, om jeg skal sidde på bænken og heppe. Jeg er meget, meget stolt over at skulle være med, siger Chris Nielsen.

Danskerne er i gruppe med Hviderusland, som de møder torsdag 13. september på udebane, og Sverige, der gæster Ballerup Super Arena søndag 16. september.

Holdene mødes igen senere i kvalifikationen, og vinderen af gruppen indgår direkte i den egentlige EM-kvalifikation, mens de to tabere må ud i en tredje pre-kvalifikationsrunde næste sommer.

Borgmesteren tilbage i rødt og hvidt: En kæmpe ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce