Cimbria er den fjerde kandidat til Årets Sportsnavn

Randers Cimbria formåede i 2018 at manifestere sig i toppen af dansk basket. Foto: Annelene Petersen

Cimbria er den fjerde kandidat til Årets Sportsnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et flot forår kom Randers Cimbria på medaljeskamlen i den danske basketliga. Det gør holdet til den fjerde kandidat til titlen som Årets Sportsnavn i Randers.

Randers: I den forgangne uge er karateudøver Oliver Møller Jensen, styrkeløfter Anne Karlsen og BMX-rytteren Simone Tetsche blevet præsenteret som kandidater til Årets Sportsnavn 2018 i Randers.

I dag præsenterer vi den fjerde kandidat, som er Randers Cimbria, der i 2018 vandt bronze i den danske basketliga. Holdet pressede Horsens IC i fem tætte semifinaler og slog i bronzekampen Team Fog Næstved på udebane.

Med den traditionsrige pris som Årets Sportsnavn, som Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite står bag, følger en check på 20.000 kroner.

Fra i dag kan du på amtsavisen.dk stemme på, hvem du synes, der skal være Årets Sportsnavn.

Vinderen afsløres ved den årlige sportsfest i Arena Randers 1. februar i år.

Randers Amtsavis har stillet fem spørgsmål til sportsdirektør i Randers Cimbria, Morten Hansen.

Sportsåret 2018?

- Det bedste var, at vi efter en svær start på sæsonen, hvor vi ikke spillede fantastisk, ramte et godt niveau efter jul og vandt bronze efter en flot sejr. Jeg havde faktisk ikke regnet med, at det ville blive en sæson, hvor vi kunne vinde medaljer, når ser man på det materiale og den økonomi, vi har til rådighed. Men det klikkede for os i foråret, hvor vi kun var ganske få sekunder fra at gå i finalen.

Dét skulle have været bedre?

- Her vil jeg faktisk pege på de rammer, som vi har at træne under. Det fungerer udmærket i store dele af sæsonen, men i forbindelse med højtiderne bliver vi budt nogle forhold, som efter min mening er under al kritik. Vores muligheder for at træne er i hal 2 og 3 i Arena Randers eller på Statsskolen, og dér har vi oplevet i forbindelse med jul og nytår, at vi har fået træningstider sent om aftenen. Det tror jeg ikke, man byder eliteklubberne i fodbold og håndbold.

Hvorfor Årets Sportsnavn?

- Vi har været tæt på nogle gange, og jeg synes godt, at vi kunne fortjene et skulderklap for at have holdt os i toppen i en årrække. Men udover elitedelen gør vi også mange ting for at være en synlig del af lokalområdet. Vi er aktive i forbindelse med sportskaravanen og kommer rundt på skoler, hvilket vi får rigtig god feedback på.

- Jeg vil også gerne rose vores forretningsfører Mike Nielsen, som tager et stort slæb på eventdelen. 24. januar inviterer vi skolelever til pizza og sodavand i forbindelse med vores hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, hvor vi håber at fylde hallen ligesom i sidste sæson. Desuden er jeg også glad for, at vi har fremgang i vores ungdomsafdeling, hvor vi er gået fra 30 til omkring 100 medlemmer inden for de sidste fire år.

Forventninger til 2019?

- Vi har en smal trup og har igennem sæsonen haft tre-fire spillere ude på skift med skader, så jeg håber, at tingene flasker sig i foråret, så vi kan stille i stærkeste opstilling. Om vi kan tage en medalje, er nok fifty-fifty. På vores gode dage har vi vist, at vi kan slå alle, men vi har også valgt at stille med mange unge spillere, hvilket på den korte bane gør os sårbare, men jeg tror, at det er en strategi, som på sigt vil blive en gevinst. Vi får allerede nu mange henvendelser fra unge, danske spillere, som gerne vil spille for os i næste sæson.

Hvad I vinder 20.000 kroner?

Rent lavpraktisk kunne vi godt bruge nogle møbler til vores klublokale, hvor vi har smidt de gamle ud, som vi har haft igennem 25 år. Men derudover skal de bruges til at forbedre vilkårene for vores ungdomsspillere.

Vær med i afstemningen her
web survey

Cimbria er den fjerde kandidat til Årets Sportsnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce