Cimbria missede chancen for at klatre op i tabellen

Chris Nielsen gjorde sammen med Brantley Bynum, hvad de kunne, men det var langt fra nok mod Team FOG Næstved. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Cimbria missede chancen for at klatre op i tabellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria leverede i korte glimt flot spil, men var set over hele kampen underlegne mod Team FOG Næstved, som de tabte 91-113 til. Dermed ser kronjyderne ud til at slutte på 5. pladsen i Pro A-gruppespillet.

Næstved: Det spidser i den grad til i Basketligaen, hvor det eneste, der ligger fast, er, at Bakken Bears vinder Pro A-grundspillet. De fire resterende hold - herunder Randers Cimbria - kæmper en brav kamp for de sekundære placeringer.

I den ligning lå kronjyderne inden lørdagens kamp mod Team FOG Næstved til at trække sorteper på den frygtede 5. plads, hvor en potentiel sejr i kvartfinalen med al sandsynlighed fører til et møde med Bakken Bears i semifinalen.

Med eftermiddagens nederlag på udebane til sjællænderne på 91-113 blev det blot endnu værre. Næstved og Svendborg Rabbits har begge to point mere end Randers Cimbria, og det endda med en kamp i hånden.

Førstnævnte er også bedre indbyrdes, så med blot to kampe tilbage for kronjyderne ser det mere end almindelig svært ud at slippe væk fra 5. pladsens hængedynd.

Basketligaen
Team FOG Næstved - Randers Cimbria 113-91 (55-42)

Periodecifre: (34-17), (21-25), (29-23), (29-26)

Randers Cimbria: Brantley Bynum 28, Chris Nielsen 25, Devon Thomas 17, Charlie Burgess 8, Rasmus Bach 6, Tobias Reinholt 4, Dee Franklin 3.

Team FOG Næstved topscorere: Kentwan Smith 24, P.J Thompson 17, Jordan Sessions 13.

Rebounds: Næstved 46, Cimbria 42.

Turnovers: Næstved 9, Cimbria 13.

Assist: Næstved 24, Cimbria 12.

Skudforsøg: Næstved 38-71, Cimbria 31-80.

Manglende afleveringer

Kampens alvor taget i betragtning var det et skuffende udtryk Randers Cimbria kom på banen med. Der blev godt nok søgt mod kurven med det samme, men det blev alt for ofte for individuelt. En halvhjertet tre'er mig her, og en presset to'er mig der. Der manglede en rød tråd i det randrusianske angrebsspil, hvilket én sølle assist de første ti minutter vidnede om.

I modsætning til Cimbria moste hjemmeholdet bare derudaf. Bolden blev svinget rundt i høj hastighed mellem spillerne, og når gæsternes forsvar først var i bevægelse skulle der ikke meget til, før et par skarpe driblinger skabte plads til en kvalificeret afslutning. Der blev kort sagt spillet som et hold, og hele otte gange spillede en Næstved-mand en holdkammerat fri i første periode.

Det skabte hurtigt et hul på 12-22 for randrusianerne, der også havde store problemer med at håndtere Næstveds tre amerikanere på mere end 200 centimeter. Tobias Reinholt og kompagni blev simpelthen trynet under kurven, mens Cimbria sendte syv trepointsforsøg på ringen. Så var det altså nemt for hjemmeholdet at åbne et 17 points forspring.

Højtflyvende dunks

Cheftræner Jimmy Moore fik rettet de værste unoder til mellem de to første perioder, hvor forsvaret kom ud med en anden intensitet og mere bevægelige fødder og arme, der flere gange lukkede af for hjemmeholdets afleveringsbaner.

Det gav gode muligheder i angrebet, hvor især Chris Nielsen og Brantley Bynum trådte i karakter. Pludselig kom den ekstra aflevering på, så chancerne lige blev en tand større. Langsomt, men sikkert, reducerede det Næstveds føring til blot fem point.

Et par tilbagefald til selviske soloangreb, en total uskarp Charlie Burgess og et hjemmehold, der vågnede op igen, resulterede dog på ny i et tocifret pointforspring for værterne i pausen.

Det kom Cimbria sig aldrig over. Næstved fortsatte med sømmet i bund og var Randers overlegne i samtlige af spillets facetter. Det være sig rebounds, assist, trepointsscoringer, point i feltet, turnovers.

Der var kort sagt fuld plade, mens Cimbria-spillerne måtte trøste sig med to sidepræmier i form af aftenens to højdepunkter.

Først serverede Devon Thomas et alley oop til en højtflyvende Brantley Bynum, inden den blot 175 centimeter høje guard selv stjal bolden, førte den frem af banen og på overlegen vis satte af og hamrede bolden gennem kurven. Et imponerende dunk, omend det er uden den store betydningen, når man er bagud med 17 point.

Kedelig afslutning

Til trods for niveauforskellen gik intensiteten aldrig helt fløjten. Det gør den trods alt sjældent, når Chris Nielsen er på banen. "Borgmesteren" fløj rundt i jagten på bolden i forsvaret, mens han i angrebet fortsatte sine angreb mod kurven og på den måde trak flere fejl på forsvarsspillerne.

I samspil med Brantley Bynums pointproduktionen holdt det Næstved inden for en overskuelig afstand, og med seks minutter tilbage og blot 13 point op, tændtes der kortvarigt et håb om et comeback.

Men en række personlige fejl og en teknisk fejl, der sluttede en sløj eftermiddag for Charlie Burgess, blev det i stedet et spørgsmål om at undgå et decideret pinligt nederlag.

Det lykkedes ikke helt, da Næstved uden de store anstrengelser kunne øje føringen til mere end tyve point de sidste minutter uden den store modstand fra Cimbria-spillerne, der mentalt lignede nogen, der allerede sad i bussen på vej vestpå.

Cimbria missede chancen for at klatre op i tabellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce