Cimbria-topscorer kan fokusere udelukkende på basketball

Randers Cimbrias nye amerikanske forward har været en gevinst for klubben. Han er aktuelt topscorer med 151 point for randrusianerne. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Cimbria-topscorer kan fokusere udelukkende på basketball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria 23-årige forward Kyndahl Hill er i gang med sin første sæson som fuldtidsprofessionel, og han er faldet godt til i Kronjylland efter sin ankomst i sommer. Amerikaneren er den mest scorende Cimbria-spiller efter sæsonens ti første kampe.

Randers: I sommer blev 23-årige Kyndahl Hill præsenteret som ny forward i Randers Cimbria, og han har ikke ladet sin ankomst gå ubemærket hen.

182 point er Cimbrias amerikanske forward noteret for efter sæsonens ti første kampe, og det gør ham til topscorer for sit nye hold.

- Jeg lader spillet komme til mig i stedet for at presse noget igennem. Jeg spiller sammen med mine holdkammerater i offensiven, og de er gode til at sætte mig op. Jeg skal med andre ord spille det nemme basket, som de sætter mig op til, fortæller Kyndahl Hill.

Efter fire år som collegespiller på Weber State University i Utah tog forwarden springet til udlandet og sin første fuldtidsprofessionelle kontrakt.

- Jeg er ikke overrasket over mit niveau, fordi jeg har arbejdet rigtig hårdt for at opnå det. Først i min tid på college og nu her i Randers, hvor jeg hver eneste dag bruger mange timer på at forbedre mit spil, og jeg synes, at jeg begynder at se resultaterne af mit arbejde nu, forklarer forwarden.

- Min tid på college rustede mig til at kunne være professionel. Niveauet i den danske liga er ikke højere end på college. Tempoet og stilen er anderledes, men uanset om det er på college eller i Danmark, skal man arbejde hårdt for at være med, fortæller han.

Fokus på basketball

Den 23-årige amerikaner nyder at kunne fokusere fuldt ud på basketball i modsætning til livet på college, hvor skolegang også er en vigtig del af hverdagen med basketball.

- Den store forskel er, at jeg ikke længere skal tænke på skole. Når det bliver professionelt, er det som et arbejde, hvor dit primære fokus skal være på basketball, fordi man får penge for at spille. På college er man også nødt til at fokusere på undervisning, for hvis man ikke passer sin skole, får man ikke lov til at spille basketball, siger Kyndahl Hill, som understreger, at han aldrig har brudt sig om at være på skolebænken.

Forwarden vil blive en bedre en basketspiller, og det har kontrakten med Randers Cimbria givet ham gode forudsætninger for.

- Jeg elsker at være fuldtidsprofessionel i Randers. Det er en stor oplevelse for mig at være i stand til at komme her over og spille. Jeg nyder min tilværelse og ikke mindst muligheden for at fokusere udelukkende på min basketball, fortæller forwarden.

Første udlandskontrakt

Amerikanske Kyndahl Hill er vokset op i Houston i Texas, som er USA's fjerdestørste by med et befolkningstal på den gode side af to millioner. Mildest talt noget helt andet end amerikanerens nye omgivelser i Randers.

- Jeg er opvokset i en meget større by end Randers, men det er dejligt, at det meste er i gåafstand, så man nemt kan komme rundt og se byen, siger Kyndahl Hill.

I Cimbria spiller også amerikanske Jerrel Williams og nytilkomne Devon Thomas, men forwarden bruger ikke blot tiden på sine landsmænd efter ankomsten til Randers.

Cimbria-topscoreren forsøger at blive klogere på Danmark og lære det danske sprog at kende.

- Jeg har det godt i Danmark. I mine første uger i landet brugte jeg meget tid på at falde til og finde ud af, hvordan danskere er. Jeg forsøger at lære noget af det danske sprog og prøver at forstå det, og jeg nyder virkelig at være her. Det er en stor oplevelse, siger amerikaneren.

Cimbria-topscorer kan fokusere udelukkende på basketball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce