Efteråret der gik: Fremgang at spore i Randers Cimbria


Efteråret der gik: Fremgang at spore i Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi efteråret i Randers FC.

Opturen
Amerikanske Erik Olson har fået en fin start på trænerlivet i Randers Cimbria. Foto: Annelene Petersen

Randers Cimbria fik inden sæsonen en ny cheftræner i Erik Olson, der i modsætning til den tidligere træner, Morten Hansen, har trænergerningen som fuldtidserhverv.

Den investering ser ud til at have givet pote.

Kronjyderne har fået mere styr på de defensiven, hvor der bliver lukket syv point færre ind pr. kamp i forhold til sidste sæson. Samtidig har Olson fået sat mere system i Cimbrias tempofyldte angrebsspil, som med stor vægt på trepointskuddene kan præstere den næstmest potente offensiv i ligaen.

Det har godt nok "kun" kastet en plads midt i tabellen af sig, men med en håndfuld nye spillere i sommer og et nyt spilsystem må man formode, at holdet kun bliver bedre, som sæsonen skrider frem.

Og vigtigst af alt er Randers Cimbria på kurs til at undgå de to mastodonter, Horsens IC og Bakken Bears, i første runde af slutspillet.

Nedturen
Der har været ét slemt udsving for Randers Cimbria i sæsonen indtil nu. Det snævre nederlag til bundholdet Copenhagen Wolfpack. Foto: Lars Rasborg

Tre af Randers Cimbrias fem nederlag i sæsonen har været med en margen på maksimalt tre point, og i alle tre kampe har randrusianerne haft muligheden for enten at komme i forlænget spilletid eller vinde kampen med det sidste skud.

Effektiviteten og køligheden i de afgørende situationer har bare manglet.

Nederlaget til Copenhagen Wolfpack, der inden sejren på 78-77 mod randrusianerne havde tabt de første seks kampe, må også betegnes som en nedtur.

Den slags må ikke ske, når man har ambitioner om en placering i top fire.

Dramaet
Der var smæk for skillingen i sæsonpremieren mellem Randers Cimbria og Horsens IC.Foto: Søren E. Alwan

Den fik ikke for lidt i sæsonåbneren mod Horsens IC. Der var håndgemæng på banen, muligheden for at afgøre kampen i sidste sekund og en nedlagt protest efter kampen.

Bataljen på banen havde sit udspring i en hård fejl af Randers Cimbrias forward Patrick Nielsen, der fik en del Horsens-spillere op i det røde felt.

Det gav et par straffekast til randrusianerne, som bagud 87-89 med ni sekunder igen og med bolden i hænderne kunne øjne en overraskelse af de helt store.

Charlie Burgess missede dog et presset lay-up, bedst som hornet lød, men dramaet var ikke slut.

Efterfølgende nedlagde sportsdirektør i Randers Cimbria, Morten Hansen, protest. Målet var medhold og en omkamp, da flere af Horsens' spillere fra bænken angivelig løb på banen i forbindelse med håndgemænget.

I dagene efter, hvor pulsen var faldet til ro, og videomaterialet var set igennem, valgte Morten Hansen at droppe protesten. Der var ikke fuldt belæg for en protest, og det havde været spild af penge at føre den igennem, vurderede sportsdirektøren.

Citatet
Chris Nielsen kræver, at Randers Cimbria kommer i semifinalen i denne sæson. Foto: Annelene Petersen

- Sidste år, da jeg så holdet på papiret, var jeg jo sikker på, at vi ville få medaljer. Det fik vi ikke. Så i år skal vi komme i en semifinale. Det skal vi. Jeg synes også allerede nu, at vi med det her hold ville kunne slå vores hold sidste år.

Randers Cimbrias og basketligaens topscorer igennem tiderne, Chris Nielsen, var helt afklaret med målsætningen for sæsonen, inden den overhovedet blev fløjtet i gang.

Konklusionen
Randers Cimbria har spillet en godkendt halvsæson, hvor særligt nytilkomne Kyndahl Hill har leveret. Foto: Annelene Petersen

Randers Cimbria er på rette vej. Der har været en enkelt dum svipser mod Copenhagen Wolfpack og et par bitre nederlag i tætte kampe mod Team FOG Næstved og Horsens IC, men overordnet set har der været fremgang.

Klubben skiftede ud på flere vigtige positioner i sommer, og det ser ud til, at der er blevet ramt plet med de nye amerikanere: Kyndahl Hill, Jerrell Williams og senest Devon Thomas.

Trioen snitter 42 point pr. kamp, og det er særligt førstnævnte, der er trådt i karakter med gode præstationer i begge ender af banen.

Det er en ambitiøs målsætning, klubben har om en semifinaleplads, men som holdet finder sig endnu bedre til rette med hinanden og Erik Olsons måde at tænke basketball på, kan de tillade sig at være optimistiske.

Efteråret der gik: Fremgang at spore i Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce