Finalehåbet lever for Randers Cimbria

Jerrel Williams risikerede karantæne til aftenens kamp, da han blev udvist for to usportslige fejl i den tredje semifinale i Horsens, men den amerikanske forward slap med en advarsel. Arkivfoto: Morten Pape

Finalehåbet lever for Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med kniven for struben vandt Randers Cimbria i overbevisende stil den tredje semifinalekamp mod Horsens IC, og det har givet tro på, at randrusianerne udligner serien i mandagens kamp i Arena Randers.

Randers: Bagud 2-0 i semifinaleserien med ryggen plantet klods op mod muren leverede Randers Cimbria en pragtpræstation i den tredje kamp i Horsens, som endte 93-76 i randrusiansk favør.

Kun én gang tidligere i sæsonen havde hjemmeholdet Horsens IC gået fra halvgulvet i Forum Horsens med et nederlag, men Randers Cimbria forlængede sæsonen i overbevisende stil.

- Der var viljestyrke, da vi gik ind til kampen. Vi ville ikke have, at sæsonen skulle slutte. Der var en ekstraordinær god tænding, og det giver håb forud for den fjerde kamp. Det bliver en rigtig skraldebang-kamp, fortæller sportsdirektør i Randers Cimbria Morten Hansen.

Fra bænken kunne han se Cimbria-mandskadet overmatche hjemmeholdet, som har været i DM-finalerne de seneste tre år.

Specielt i første halvleg var gæsterne overlegne, men Morten Hansen understreger, at finaledrømmene holdes i kort snor.

- Vi tager en kamp ad gangen. Hvis vi spiller op til vores niveau, så ser det fint ud, men det er stadigvæk dem, som har føringen. De er stadig favoritter, men det er positivt, at de nu skal komme ud og gøre noget anderledes for at slå os, siger sportsdirektøren.

Semifinalerne i tal
Horsens IC fører semifinaleserien 2-1, som spilles bedst à fem kampe:1. semifinale

Horsens IC - Randers Cimbria 102-97 (75-42)

Topscorere: Lawrence Alexander 24 (Horsens IC) og Devon Thomas 30 (Randers Cimbria)

2. semifinale

Randers Cimbria - Horsens IC 79-81 (40-50)

Topscorere: Charlie Burgess 20 (Randers Cimbria) og Kevin Larsen 20 (Horsens IC)

3. semifinale

Horsens IC - Randers Cimbria 76-93 (36-55)

Topscorere: Vedran Borovcanin 19 (Horsens IC) og Chris Nielsen 23 (Randers Cimbria)

4. semifinale spilles i aften klokken 18.00 i Arena Randers

Kollektivet skal sejre

I sæsonen 2013/2014 nåede Randers Cimbria i finaleserien. Det endte godt nok med tre nederlag til Bakken Bears, men hvis det lykkes at besejre Horsens IC i mandagens kamp i Arena Randers og udligne til 2-2, er en ny finaleserie inden for rækkevidde.

- Der er en stor tro på tingene nu, men vi skal stadigvæk huske på, at vi skal levere. Vi må ikke tro, at vi lige pludselig er finalen, bare fordi vi vinder en kamp. Der skal 80 minutters koncentreret basket til, hvis vi skal i finalen, siger Morten Hansen.

Ifølge sportsdirektøren skal kollektivet sikre, at semifinaleserien skal ud i en femte kamp.

- Vi skal igen spille sammen som et hold. Forsvarsindsatsen skal leveres, som vi gjorde det i sejren i Horsens, og så skal vi for alt i verden holde tempoet. Vi skal spille hurtigt, presse tempoet i vejret, og giver de os åbne chancer, så skal vi turde at tage dem, forklarer Morten Hansen.

Netop kollektivet kunne have lidt et knæk inden den fire semifinalekamp, da Jerrel Williams måtte forlade halvgulvet i Forum Horsens i den tredje semifinale efter sin anden usportslige fejl. Men den 203 centimeter amerikanske forward slipper for en tur i skammekrogen.

- Det er første gang i sæsonen, så han har fået en advarsel, og vi har fået papirer på, at han må spille i den fjerde semifinale. Men hvis det sker igen, så ryger han i karantæne, fortæller Morten Hansen.

I hele serien har Horsens-mandskabet nydt stor opbakning fra deres publikum, og derfor håber Morten Hansen, at det randrusianske basketpublikum er klar til at tage kampen op på lægterne.

- Jeg håber der kommer mange mennesker i hallen. Der var en rigtig fed stemning i det andet opgør, og det betyder meget for os, at vi har et hjemmepublikum, som kan tage kampen op mod de Horsens-fans, som tager turen.

Finalehåbet lever for Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce