Foråret der gik: Katastrofal sæson for Randers Cimbria


Foråret der gik: Katastrofal sæson for Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi foråret i Randers Cimbria.

Opturen
Charlie Burgess var en af de få lyspunkter i Randers Cimbrias forår, hvor han blev topscorer og spillede en stor kamp i sæsonafslutningen. Foto: Morten Pape

Det er ikke nemt at finde noget positivt ved Randers Cimbrias forår, der blot bød på tre sejr, hele 11 nederlag og et hurtigt exit i første runde af playoffs til Horsens IC.

I sæsonens sidste kamp på udebane i Forum Horsens fik kronjyderne dog vist, at de på dagen kan byde alle hold i ligaen op til dans.

Charlie Burgess og Chris Nielsen spillede stort med 29 og 22 point, og Cimbria var foran i 18 af de sidste 20 minutter. Sejren glippede dog i de sidste sekunder, men det var vel nok forårets bedste præstation fra randrusianerne.

Det er også værd at fremhæve de to topscorere fra den kamp samt Deuce Bello, der kom til i januar. Trioen indtog ved slutningen af sæsonen pladserne fra to til fire på ligaens pointliste.

Nedturen
Forårets lavpunkt for Randers Cimbria var nederlaget til bundproppen Stevnsgade Supermen. Foto: Annelene Petersen

En plads i semifinalen var målet, men sæsonen sluttede med et samlet nederlag på 0-3 i første runde af slutspillet.

Det skyldes i høj grad det forfærdelige grundspil, hvor Randers Cimbria sluttede næstsidst, hvilket resulterede i et alt for tidligt møde med finalefavoritterne fra Horsens.

Skader til vigtige spillere som Charlie Burgess og Chris Nielsen spillede ind i nedturen, men overordnet set fandt holdet aldrig rytmen i foråret.

Lavpunktet blev nået, da holdet tabte med hele 14 point til Stevnsgade Supermen, som på daværende tidspunkt ikke havde vundet én eneste kamp i sæsonen.

Dramaet
Chris Nielsen havde muligheden for at fuldende et fremragende comeback mod Svendborg Rabbits, men skarpheden svigtede i en dramatisk afslutning. Foto: Lars Rasborg

Efter tre nederlag på stribe tog Randers Cimbria hjemme imod Svendborg Rabbits. Efter de to første quarters så det også ud til, at det skulle blive til fire kampe uden sejr.

Men bagud 36-53 tog fanden ved Cimbria, som ved hjælp af imponerende forsvarsspil fik spillet sig tilbage i opgøret. Seks minutter før tid fuldendte Chris Nielsen comebacket med en scoring til 78-76.

"Borgmesteren af Randers" fik dog en uheldig hovedrolle i kampens slutning. Seks sekunder før tid nede 82-83 havde guarden to straffekast. Det ene røg i nettet, det andet på ringen.

Fynboerne var årvågne, og med 0,4 sekunder tilbage på uret satte de det vindende skud i kurven.

Citatet
Cheftræner Morten Hansen var stærkt utilfreds med spillerens indsats i en afklapsning af Bakken Bears. Foto: Morten Pape

- Det var noget værre pis og lort. Vi brænder det hele og smider bolden direkte ud over sidelinjen alt for tit i anden halvleg. Det bliver til ren ego-bold. Det var frygteligt, og det hele skal rettes til de næste kampe. Man kan aldrig nogensinde vinde med 26 turnovers.

Daværende cheftræner, Morten Hansen, var langt fra tilfreds med sine spilleres indsats efter nederlaget på 69-103 til Bakken Bears i en kamp, hvor Randers Cimbria kun var bagud 40-43 til pausen.

Konklusionen
Sean Carter er en af de spillere, der aldrig fandt melodien hos Randers Cimbria i foråret, og nu er væk. Foto: Lars Rasborg

Det blev et katastrofalt forår for Randers Cimbria, der aldrig nogensinde fik spillet til at flyde. Dels på grund af skader til nøglespillere, men i lige så høj grad på grund af manglende kvalitet og samarbejde på holdet.

Den skuffende 7. plads i grundspillet, og det hurtige exit til Horsens IC i første runde af playoffs endte da også med en større forårsrengøring i truppen.

I alt blev der sagt farvel til otte spillere inden den nye sæson, mens der også blev hentet en ny cheftræner ind.

Foråret der gik: Katastrofal sæson for Randers Cimbria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce