Randers Cimbria misser DM-finalerne

De små marginaler blev afgørende i endnu en dramatisk semifinale mellem HIC og Randers Cimbria. Chris Nielsen fik aldrig gang i sit spil, og han og resten af holdet må nøjes med bronzekamp. Arkivfoto Morten Pape

Randers Cimbria misser DM-finalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et comeback i anden halvleg var ikke nok for Randers Cimbria i den afgørende semifinale mod Horsens IC. Erik Olsons tropper glipper dermed DM-finalerne og må tage til takke med bronzekamp efter et dramatisk nederlag på 73-77.

Horsens: Randers Cimbria spillede torsdag aften klubbens største kamp i mange år. Forum Horsens dannede rammen til den femte og afgørende semifinale mellem Horsens IC og Randers Cimbria.

Hjemmeholdet lignede i begyndelsen af serien en sikker DM-finalist, men Randers Cimbria vandt to kampe i streg med ryggen mod muren, hvilket fremtvang torsdagens afgørende semifinale.

I en fantastisk kulisse, hvor et par hundrede Cimbria-tilhængere også havde fundet plads i Forum Horsens, startede kampen i et hæsblæsende tempo. Efter de første par minutter af kampen startede lige, trak Horsensianerne fra i løbet af første periode. Det var tydeligt, at de gulklædte spillere var mere aggressive i deres forsvarspil, og det forstyrrede randrusianernes angrebsspil.

HIC's Lawrence Alexander var skarp fra trepointslinjen, men rutinerede Charlie Burgess svarede godt igen, og ligesom i kamp fire, fulgtes de to hold ad.

Charlie Burgess var i de taget veloplagt i de to første perioder med flere trepointscoringer. Til gengæld havde Chris Nielsen svært ved at finde vej til kurven, og det var formentlig et resultat af at HIC-defensiven var ekstra opmærksom på Cimbria-anføreren, der i kamp fire scorede imponerende 27 point.

I slutningen af anden periode gik randrusianerne helt i stå, og HIC udnyttede det ved at trække fra. Derfor kunne de gå til pausen med en pludselig stor føring på 40-30. Randers Cimbria formåede blot at score 11 point i anden periode.

Erik Olson havde derfor en del at tænke over i pausen. Det lignede til forveksling de første to kampe, hvor randrusianerne var bagud stort i pausen.

Nyt drama

De rodede takter fortsatte efter pausen, og selvom Randers Cimbria fik sat en prop i defensiven kunne de ikke komme helt tæt på HIC. Det skyldtes for mange uprovokerede fejl og brændte chancer i offensiven.

En usportslig fejl satte dog Randers Cimbria i gang, og i slutningen af tredje periode var halvlegens forspring på ti point næsten hentet. Der var derfor lagt op til endnu et drama, da de to hold gik ind til fjerde og sidste periode med en føring til HIC på 52-50.

I midten af fjerde periode kunne de medrejsende Cimbria-fans juble, da Chris Nielsen og Devon Thomas scorede tre trepointscoringer i træk, og nu var føringen pludselig skiftet. Men som mange gange før i denne serie, skiftede føringerne på kryds og tværs i de følgende minutter.

Med to minutter tilbage af kampen var HIC foran med to point, og der var lagt op til endnu et vildt drama.

Randers Cimbria mistede bolden to gange i slutminutterne, og HIC Kevin Larsen straffede randrusianerne ved at score i den anden ende.

Devon Thomas ramte en treer med få sekunder igen, men det var for sent, og Randers Cimbria tabte 73-77. Dermed kunne HIC-spillerne fejre klubbens femte DM-finale i streg.

En flok skuffede Randers-Cimbria kan dog gå fra Forum Horsens med oprejst pande. De leverede nemlig en forrygende indsats, og var tæt på at skabe en mindre sensation. Semifinaleserien vil formentlig blive husket som en af de mest tætte og dramatiske i den danske basketliga, og det kan give håb om en lys frem tid for Randers Cimbria.

Randers Cimbria misser DM-finalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce