Ungdommens hovmod stod for fald i ny Cimbria-sejr

Dee Franklin kickstartede Randers Cimbria og endte på 24 point i sejren over Værløse. Arkivfoto: Annelene Petersen

Ungdommens hovmod stod for fald i ny Cimbria-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et ungt Værløse-hold stak næsen frem i Arena Randers, men Randers Cimbria havde en lussing med til ungdommens gå-på-mod. 114-85 vandt randrusianerne, og Dee Franklin blev topscorer med 24 point.

Randers: Det var rutine mod ungdommens gå-på-mod i Arena Randers lørdag eftermiddag.

Randers Cimbria tog imod Pro B-holdet Værløse BBK, der med en gennemsnitsalder på kun 21,6 kom i kløerne på randrusiansk rutine.

Cimbria-mandskabet pligtsejrede 114-85, og det var endda uden holdets største rutine i 34-årige Charlie Burgess, der fik et hvil på bænken efter at være vendt tilbage fra en lang skadespause i slutningen af januar.

Til gengæld var 33-årige Chris Nielsen tilbage på Cimbria-holdet, efter den rutinerede forward stod over i den seneste sejr mod Svendborg med sygdom. Han lignede en mand, der havde samlet kræfter i sygesengen og endte på 17 point i opgøret.

Et gyldent sidste minut

Efter en målrig indledning, hvor begge hold ubesværet spadserede igennem forsvarene, og hvor hjemmeholdets Dee Franklin kun for alvor kom ind i opgøret med ni point på fire minutter, kom Chris Nielsen på banen halvvejs i første periode.

Han skulle bruge to minutter på at lave fem point, men Cimbria-mandskabet hang stadig ikke sammen i defensiven. Organisationen var rodet, og hjemmeholdet havde svært ved at håndtere gæsternes mange centimeter under kurven.

Værløse forsøgte at spille i et ekstremt højt tempo, som de også profiterede af i perioder, men det var som om, at tempoet i angrebet kostede på kræfterne i forsvaret, hvor sjællænderne fejlede på stribe.

Hele 22 gange i første halvleg kunne Cimbria-spillerne kaste mod kurven fra straffelinjen, men alligevel var det et gyldent sidste minut i anden periode, som sendte Cimbria komfortabelt til pause.

Devon Thomas satte en treer. Sekunder efter stjal samme Thomas bolden og lavede to point efterfulgt af en straffescoring, inden Brantley Bynum fangede endnu en bold, hoppede op under taget og lod sig hænge i ringen efter at have smadret bolden i kurven. 58-47.

Tom tank hos ungdommen

Værløse-cheftræner Susie Heede, der er ligaens eneste kvindelige islæt på trænerbænkene og som af baskethjemmesiden fullcourt.dk blev kåret til januars bedste træner, samlede sit mandskab til en opmuntrende peptalk inden de sidste 20 minutter. Men forgæves.

Det unge Værløse-hold indledte med at smide fire bolde væk efter pausen, og Cimbria straffede dem kynisk. Hjemmeholdet gik fra pausestillingen 58-47 til 66-47, og så var resten en formsag.

Rasmus Bach var skarp fra trepointslinjen, Chris Nielsen smed bolden i kurven, når han var træt af at se på unødvendige reduceringer, og gæsterne fortsatte med at lege DM i flest fejl. 28 personlige fejl stod gæsterne noteret for efter kampen.

De unge drenge fra Værløse havde ikke energi i tanken til 40 minutters basket, og så leverede Dee Franklin ellers bare dunke-show i kampens sidste minutter.

Han endte som topscorer med 24 point, mens Devon Thomas og Rasmus Bach lavede henholdsvis 22 og 20 point.

Ungdommens hovmod stod for fald i ny Cimbria-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce