Appel afvist: Randers Freja FC mister sin A-licens

Peter Elstrup og co. forsøgte at anke DBU's dom over Randers Freja FC som B-licensklub i den kommende sæson, men licensudvalget stadfæstede dommen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Appel afvist: Randers Freja FC mister sin A-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2011 har Randers Freja FC været A-licensklub, men DBU meddeler nu på sin hjemmeside, at klubbens licens endegyldigt degraderes til B-licens, som får betydning for ungdomsholdene. Licensudvalget har afvist klubbens anke.

Randers: Randers Freja FC med talentchef Peter Elstrup i spidsen krævede ikke megen betænkningstid i at anke klubbens tildelte B-licens frem mod den kommende sæson.

I de seneste syv sæsoner har Randers Freja, som sidste år blev til Randers Freja FC, haft A-licens, men DBU vedholder, at det ikke bliver tilfældet i den kommende sæson.

DBU meddeler nu på sin hjemmeside, at unionens licensudvalg har behandlet Randers Freja FC's anke og i den forbindelse stadfæstet tildelingen af B-licens.

- Det må vi forholde os til. Vi har forsøgt med de muligheder, vi havde, men vi må erkende, at licensuddelingen ikke handler så meget om resultater, som det har gjort. Det handler meget om retning, og de anklager os for ikke at have den sammenhængskraft, som der skal være, fortæller talentchef i Randers FC Peter Elstrup.

Tavs viden

Ifølge talentchefen har tungen på vægtskålen for DBUs stadfæstelse været, at Randers Freja FC ikke har haft sin talentretning nedskrevet.

- Vi er blevet fanget i, at de vægter beskrivelse højere end tidligere. Vi har en enorm mængde tavs viden, som vi allerede er i gang med at nedskrive, fortæller Peter Elstrup, som understreger, at klubben føler sig uretfærdigt behandlet.

Ifølge talentchefen blev Randers Freja FC sidste år tildelt A-licens uden så meget som en anmærkning. Lige netop det faktum forelagde Peter Elstrup og andre repræsentanter også for DBU's Herreeliteungdomsgruppe ved ankehøringen, men det fik dem altså ikke til at ændre beslutningen.

- De beklagede, at de ikke havde efterladt nogle anmærkninger sidste år, og det er jeg også utilfreds med. Det er svært at flytte på tingene, hvis de ikke påpeger, hvad vi skal flytte på. Vi er godkendt på samtlige parametre, men der er bare truffet en beslutning om, at der kun er 12 A-licensklubber, og der er åbenbart 12 klubber, som har nedskrevet deres talentarbejde, fortæller Peter Elstrup.

Men hvordan kan I være bagefter med at nedskrive, når de andre klubber ikke er det?

- De har sat sig ned og beskrevet nogle ting, og her har vi bare tavs viden. Vi har haft rigtige mange ting i søen de seneste par år, men blot fordi, at det ikke er nedskrevet, så foregår der stadig et fremragende arbejde her. Talentarbejdet har aldrig været bedre, og det skal vi så pludselig have nedskrevet for at være A-licensklub, siger Peter Elstrup.

Fremtidige konsekvenser

Talentchefen lægger ikke skjul på, at han er skuffet over beslutningen, men han føler sig dog overbevist om, at det kun bliver et enkelt år på den næstbedste licens.

- Vi skal lukke det ned nu og tale vores omgivelser til ro. Vi er stadig Superligaklub, næste sæson bliver licenssystemet lavet om, og jeg føler mig overbevist om, at vi er tilbage med A-licens næste år, når vi får nedskrevet vores arbejde, siger Peter Elstrup.

Ikke uvæsentligt er det, at landets 12 A-licensklubber får deres ungdomshold i U17 og U19 automatisk kvalificeret til ligarækken.

U17-holdet i Randers Freja FC forbliver dog i ligaen, fordi det har fået tildelt et wildcard, men U19-holdet indleder ikke blandt de bedste.

Alligevel vurderer Peter Elstrup ikke, at det får konsekvenser på den korte bane, men hvis fraværet i det fineste licensselskab fortsætter, kan det få betydelige konsekvenser.

- Vi kommer ikke til at konkurrere mod de bedste på U19-niveauet, men mange af dem spiller alligevel på reserveholdet, og der er også muligheden for at rykke op. Det kommer ikke til at betyde noget for transitionen fra ungdomsspiller til seniorspiller lige nu og her, men på sigt kan vi få svært ved at tiltrække spillere, slutter Peter Elstrup.

Appel afvist: Randers Freja FC mister sin A-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce