Bertelsen efter Aalborg-lussing: Vi skaber bestemt ikke et chanceorgie

Intet tyder på, at nedturen i Randers FC er enden nær. Søndag endte det 4-0 til AaB i Nordjylland. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Bertelsen efter Aalborg-lussing: Vi skaber bestemt ikke et chanceorgie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok kyniske nordjyder sendte Randers FC et stort skridt tættere på knockoutkampe i Superligaen. Efter 18 minutter var kampen mod AaB så godt som afgjort, og Rasmus Bertelsen kunne endnu en gang konstatere en ufarlig offensiv.

Aalborg: Knald eller fald kampe venter med al sandsynlighed for Randers FC senere på foråret. Længe har Rasmus Bertelsens tropper haft en tilværelse i Superligaens tunge ende. Længe har skuden skulle have en ny retning.

Men lad det være sagt med det samme. Det skete ikke i Aalborg søndag eftermiddag, og der var ikke just positive tegninger på bedre tider. AaB vandt stensikkert 4-0, og problemerne i Randers FC er tilsyneladende endeløse.

Nul point. Ingen randrusianske scoringer. Karantæne til Mads Agesen og Jonas Bager. Og ikke mindst et hold, som er tappet for selvtillid efter fire måneder uden en sejr.

I sidste sæson var Randers FC oppe imod AaB i to playoffkampe om deltagelse i Europa League. Nicola Djurdjic, Viktor Lundberg og Marvin Pourie sørgede den gang for, at Randers FC avancerede. Spillere, som alle er fortid i klubben.

Situationen er anderledes nu. Markant anderledes. Mens AaB kunne tage et afgørende skridt mod deltagelse i mesterskabsslutspillet, måtte Randers blot fokusere på noget så banalt som at vinde en fodboldkamp. En mission, som endnu en gang var milevidt fra at lykkedes.

- Vi kunne godt være de første 70 minutter bekendt. Indtil de kommer på 3-0, er det en kamp, som vi er med i. Det var langt fra perfekt, men vi var med. Men det gør ondt at se, at bunden kan falde så meget ud de sidste 20 minutter, sagde Randers FC-cheftræner Rasmus Bertelsen.

- Nu siger du, at I er med de første 70 minutter. I er bagud 2-0 efter 18 minutter, så hvad mener du, når du siger, at I var med?

- Det er vores bedste kamp på bolden længe. Vi har meget spil omkring AaB's felt, og jeg synes også, at vi i store perioder holder dem væk fra vores mål. Men vi forærer dem en kontra efter halvandet minut og lukker et mål ind på en dødbold et kvarter senere, så vi gør det svært for os selv, hvilket er vores historie i øjeblikket, sagde Bertelsen.

Kyniske nordjyder

Efter 18 minutter vandrede Rasmus Bertelsen rundt med armene over kors på kanten af det tekniske felt og spejdede ud over grønsværen. Måltavlen undlod han at kigge på.

Hjemmeholdet viste kynisme, mens Randers FC fremviste en tandløs og ikke mindst selvtillidsforladt offensiv. Mikael Boman var igen foretrukket fra start, men var pakket ind af brølstærke Jores Okore. Bashkim Kadrii fandt til tider rum mellem nordjydernes forsvar og midtbane, men der var ikke noget næste skridt frem i banen.

Returløb for at stoppe hjemmeholdets mange farlige omstillinger var det næste.

- Vi arbejder hver dag til træning med vores struktur, sammenhold og kompakthed, så vi kan blive svære at spille mod, men vi skal også snart til at true modstandernes mål. Selvom vi har en okay kamp på bolden, så skaber vi bestemt ikke et chanceorgie. Vi må sige, at vores nuværende relationer på banen klikker ikke for alvor sammen offensivt, sagde Rasmus Bertelsen.

Kasper Kusk, Yann Rolim og Edison Flores var hurtigere i tanke og handling. Specielt brasilianske Rolim boltrede sig i den nordjyske eftermiddagskulde, og han var også manden bag hjemmeholdets tredje scoring. Hjemmeholdet svingede kontrakniven mod de hårdtprøvede randrusianere.

Bager så rødt

På skift indtog assistenttræner Morten Eskesen og cheftræner Rasmus Bertelsen rollen som motivator helt ude ved banen. Nede 0-3 dirigerede trænerteamet spillerne fra 4:4:2 til 3:5:2, men det ændrede ingenting.

Randrusianere nåede knapt at rokere rundt på banen, inden Jonas Bager modtog sit andet gule kort. Højre backen gik i omklædningsrummet, Randers FC vandrede tilbage i to firekæder, og få minutter senere spadserede Jannik Pohl forbi Mikkel Kallesøe og scorede kampens sidste mål.

Jannik Pohl, som ikke havde scoret i åbent spil i Superligaen siden starten af december, fandt vej til målet mod Randers FC. AaB, som inden kampen kun havde scoret ét mål i gennemsnit per kamp i sæsonen, lavede fire mod Randers FC.

Et randrusiansk hold, som godt kan begynde forberedelserne til kampe om livet i Superligaen.

- Vi havde en tro på, at vi kunne kravle tættere på i de sidste kampe, og så kæmpe med om én af de to øverste pladser i kvalifikationsspillet, men det er naivt at tro på nu. Vi skal ind til kampene i nedrykningsspillet med en tro på, at vi kan vinde fodboldkampe. Vi skal have en følelse af, at det vi gør, er det rigtige. Vi må ikke komme i et vakuum, for så kommer vi ikke til at kunne steppe op til de altafgørende kampe, sagde Rasmus Bertelsen.

Bertelsen efter Aalborg-lussing: Vi skaber bestemt ikke et chanceorgie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce