Børsens chefredaktør: Forstår godt at Gravgaard takker af

Fotos: Henning Bagger/Scanpix og Torben Christensen/Scanpix

Børsens chefredaktør: Forstår godt at Gravgaard takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, er ikke overrasket over, at Michael Gravgaard siger farvel til kasketten som adm. direktør og fra det nye år bliver ordførende direktør med det sportslige og kommercielle ansvar i Randers FC.

I en kommentar i Børsen (låst indhold) skriver Niels Lunde, at 'aktionærerne utvivlsomt tager imod nyheden med lettelse' og chefredaktøren understreger sine pointer i eksempler, der er hentet i tv-programmet Superliga Backstage, hvor seerne kommer ind i både omklædnings- og maskinrum i fodboldklubben Randers FC. Som Niels Lunde skriver:

- Michael Gravgaard er en sympatisk leder, men han fortæller ikke, hvad hans idéer og tanker går ud på. Trods seks udsendelser har seerne ikke fået at vide, hvad ledelsens projekt går ud på. Man har ikke hørt om en plan for at komme i slutspillet eller om en justeret plan for at undgå nedrykning. Eller om hvilke overvejelser, man har gjort sig om de dårlige resultater - udover at skifte træner.

Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix
Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix

Noget i den gale hals

På den anden side af skudlinjen har Randers FC-direktør Michael Gravgaard allerede sendt Niels Lunde en lang mail med sit modsvar, da Amtsavisen kontakter ham fredag.

Han gør det klart, at han - selv om han respekterer chefredaktøren og anerkender hans faglighed - undrer sig over indholdet og konklusionerne, der står at læse i Børsens holdningsstof.

- Hvis det havde været noget fra visse andre medier, ville jeg ikke engang have gidet at reagere. Men Børsen rangerer alt andet lige som et mere troværdigt medie end andre, og når Niels Lunde konstaterer, at fordi vores projekt ikke bliver uddybet i Backstage, så er der ikke noget projekt, så synes jeg, at vi skal lade sportsjournalisterne skrive om sport og Børsen skrive om forretning, skyder Michael Gravgaard tilbage.

- Randers FC og jeg bestemmer jo ikke, hvad der kommer med i Backstage-programmerne Det er jo ikke meningen, at vi skal fortælle alt om Randers FC gennem Backstage. På ingen måde, så har man altså fået pebernødden galt i halsen, siger direktøren og uddyber:

- Så Superliga Backstage handler altså ikke om, at vi skal fremlægge vores strategiplaner. Det er underholdning og et indblik i Randers FC's verden med det formål at øge interessen, og i det tilfælde er interessen centreret omkring det sportslige på sidelinjen og ikke nødvendigvis Powerpoint-præsentationer i bestyrelseslokalet.

Bøjet i neon

Niels Lunde runder sit indlæg af med, at det med udgangspunkt i tv-programmet Superliga Backstage må være en tilståelsessag for aktionærerne, at de har brug for en ny adm. direktør, og det er en udlægning, som Michael Gravgaard mener går over stregen.

- Når han på den måde bliver forudindtaget på aktionærernes vegne i Randers FC, mener jeg faktisk, at vi bevæger os over i noget, som man journalistisk set godt kan kalde en gråzone. Han kan da bare ringe og spørge aktionærerne. Eller han kan ringe til bestyrelsesformanden og høre ham, om han er blevet bedt om at irettesætte eller degradere mig, siger han og fortsætter:

- Det burde være bøjet i neon. Jeg har selv valgt det her, fordi det var det bedste for Randers FC. Og i øvrigt er der slet ikke tale om nogen degradering, tværtimod er det Henrik (Jørgensen, red.), der får et trin opad, så vi nu er to sidestillede direktører.

Skrevet af fodboldfan

Michael Gravgaard understreger, at han til fulde anerkender chefredaktørens ret til at have en mening om Randers FC, men at han savner nuancerne i kritikken.

- Han må da gerne synes, at jeg er en dårlig direktør i en fodboldklub, men jeg bider fra mig, når han gør det på en måde, som jeg ikke synes er sober. Der er jo stadig nogen, der tror på det, der står i aviserne, og det er også derfor, jeg skriver til ham, siger Gravgaard om Niels Lunde, som han mener har været fodboldfan og måske knap så meget chefredaktør i det øjeblik, hvor han satte sig til tasterne og forfattede sin kritik.

- Fodboldfanen Niels Lunde har lige pludselig fået en holdning til RFC, og jeg er ret sikker på, at Børsen ikke har for vane at have holdninger til Randers FC udover vores regnskaber, og det ser jeg faktisk som noget positivt, siger direktøren.

- Interessen for fodbold er kæmpestor, og det er op til os at gøre den interesse aktiv i stedet for latent. Så når en chefredaktør for Børsen gider at skrive en kommentar om noget, som Randers FC gør, så er det jo ikke helt forgæves, dét vi render og laver, siger Michael Gravgaard, der er ærgerlig over, at Niels Lunde tilsyneladende ikke har sat sig mere grundigt ind i forholdene hos fodboldklubben, inden han nedfældede sin kritik.

- Så ville han have fundet ud af, at vores strategi har været at fylde noget mere, og at der er gennemført flere projektmål i løbet af min tid hos Randers FC. Blandt andet har vi overtaget talent-setup'et i Randers og etableret en CSR-fond, siger Michael Gravgaard.

Børsens chefredaktør: Forstår godt at Gravgaard takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce