Carlgren klar til kamp i målet: Nu vil jeg vise, hvad jeg kan

Den svenske målvogter Patrik Carlgren (th.) trænede med for første gang i Randers FC mandag formiddag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Carlgren klar til kamp i målet: Nu vil jeg vise, hvad jeg kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patrik Carlgren glæder sig til at tage målmandshandskerne på i det kronjyske, hvor han vil kickstarte karrieren efter et mislykket ophold i tyrkisk fodbold.

Randers: Mandag formiddag var der et nyt ansigt ved Randers FC-træningen på Viborgvej.

Dagen forinden havde den kronjyske klub nemlig præsenteret en ny målmand. Der er tale om den 26-årige Patrik Carlgren fra Sverige, som skal kæmpe om pladsen i det randrusianske bur med Frederik Due.

Patrik Carlgren har en fortid i FC Nordsjælland, hvor han nåede at få seks Superligakampe, inden han i den forgangne sæson drog til Tyrkiet og Konyaspor.

Et ophold, der bar præg af næsten ingen spilletid, og det er derfor en sulten målmand, der mandag formiddag tog målmandshandskerne på for første gang i det kronjyske.

- Det var rigtig dejligt at komme i gang her og få rørt lidt ved nogle bolde igen. Jeg er utrolig glad for mit skifte hertil, og jeg glæder mig til at komme rigtig i gang i Randers, siger Patrik Carlgren.

- Det vigtigste for mig lige nu er at få spilletid igen, så da Randers FC kom på banen, havde jeg en god mavefornemmelse. Da de kom med et konkret tilbud, var jeg hurtigt overbevist om, at det var det rette for mig, siger han.

Tilgangen af Patrik Carlgren kommer blot en uge efter, at Randers FC solgte holdets førstekeeper i de seneste to sæsoner, Hannes Halldorsson. Efter endnu en imponerende slutrunde med det islandske landshold solgte randrusianerne ham til den aserbajdsjanske storklub Qarabag.

I klubbens sidste træningskamp frem mod Superligapremieren mod Brøndby på mandag var det Frederik Due, der vogtede målet. Han har ligesom Patrik Carlgren haft svært ved at finde vej til spilletid. Det er blot blevet til fem kampe i Superligaen i de sidste to sæsoner i Kronjylland siden skiftet fra HB Køge i 1. division.

- Frederik Due er uden tvivl en god målmand, så jeg glæder mig til at tage kampen op med ham. I sidste ende er det trænerens valg, men jeg er overbevist om, at jeg er klar til at stå i Superligaen, siger han.

Patrik Carlgren
Født: 8. januar 1992 (26 år)Hjemby: Falun, Sverige

Højde: 188 centimeter

Tidligere klubber: Falu FK, IK Brage, AIK Stockholm, FC Nordsjælland og Konyaspor

U21-landskampe: 18

A-landskampe: 1

Kulturchok

Patrik Carlgren var en stor profil i hjemlandet for AIK Stokholm fra 2014 til 2016. I 2015 var han også med til at vinde U21-EM med det svenske landshold, og det er senere også blevet til en enkelt kamp på A-landsholdet. Efter gode indsatser i FC Nordsjælland drog han på det helt store udenlandseventyr til tyrkiske Konyaspor. Skiftet betød en markant ændring i svenskerens hverdag.

- Tyrkiet er noget helt andet i forhold til Skandinavien. De lever og ånder for fodbolden, så deres reaktioner kan godt være voldsomme. Til gengæld var der altid fuldt hus og en sindssyg fed kulisse, og så er niveauet rigtig højt dernede. Selvom det var en hel anden kultur at komme til, vænner man sig som fodboldspiller hurtigt til det. Det er en del af at være professionel fodboldspiller, siger Patrik Carlgren.

- Spillemæssigt var det til gengæld rigtig skidt for mig. De havde en god tyrkisk målmand, men jeg synes alligevel, at jeg fortjente at få flere chancer.

Svenskeren er nu glad for at være tilbage i mere vante omgivelser efter skiftet til Randers FC.

- Det er godt at være tilbage i Skandinavien, og nu er jeg også tættere på familie og venner i Sverige. Min kone og jeg har også lige fået vores første barn, så det er rart at være i lidt mere vante omgivelser. Randers virker som en meget hyggelig by, og så kender jeg jo også lidt til dansk fodbold. Det kan derfor ikke blive meget mere perfekt, fastslår han.

Vil spille mod Brøndby

Patrik Carlgren vil nu have gang i karrieren igen efter den manglende spilletid i Tyrkiet. Med blot en uge til sæsonstarten er tiden dog knap i forhold til at slå Frederik Due af pinden. Alligevel er Patrik Carlgren optimistisk og tror på sin chance allerede til mandagens brag mod sølvvinderne.

- Selvfølgelig tror jeg på, at jeg står på mandag. Jeg skiftede til Randers med det formål at komme til at spille igen, og det tror jeg på, at jeg kan her. Nu vil jeg bare gå ud og vise, hvad jeg kan. Jeg er fuldstændig klar til at stå fra start, siger Patrik Carlgren.

Men er det ikke svært at komme ind på et nyt hold en uge før sæsonens første kamp?

- Nej, det er jeg helt vant til. Selvfølgelig havde det været mere optimalt, hvis jeg havde spillet mere det sidste års tid, men jeg er 100 procent klar, hvis de vælger mig, slutter Patrik Carlgren.

Patrik Carlgren har skrevet under på en treårig kontrakt i Randers FC.

Carlgren klar til kamp i målet: Nu vil jeg vise, hvad jeg kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce