Efter hårdt forløb: Randers FC-angriber vil erobre startplads tilbage

Mikael Boman var en vigtig spiller for Randers FC i foråret, hvor han tog de fysiske dueller for hurtigløberne Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter hårdt forløb: Randers FC-angriber vil erobre startplads tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en hård genoptræningsperiode oven på en hovedskade føler Mikael Boman sig helt fit igen. Han håber at generobre den stamplads, som han havde på holdet i foråret.

Randers: Næsten fem måneder skulle der gå, før Mikael Boman var klar til comeback for Randers FC efter den hovedskade, han pådrog sig i april.

I september var han endelig tilbage på banen i en pokalkamp mod Næsby, og det var en forløsning for den 30-årige angriber oven på et forløb, der skulle vise sig at være noget mere langstrakt, end han havde regnet med.

Han har prøvet at have hjernerystelse tidligere i karrieren, der resulterede i svær hovedpine og opkast om natten. Men denne gang har problemet været, at han i en lang periode blev træt, så snart han begyndte at gå igang med hverdagens aktiviteter, og i de første måneder blev det ikke til meget mere end en daglig gåtur.

- I begyndelsen regnede vi ikke med, at der ville gå ret lang tid, før jeg var tilbage. Men det har varet noget længere tid, end jeg havde regnet med. Men heldigvis er der ingen problemer i dag. Jeg træner med, har spillet kampe i reserveligaen, pokalturneringen og nu også Superligaen, og jeg mærker ikke nogle problemer længere, siger Mikael Boman.

Mental overvindelse

Han har været bevidst om, at han ikke har skullet forcere sin genoptræning for at komme hurtigt tilbage.

- Jeg har læst historier om sportsfolk i både Danmark og Sverige, hvor det har været kompliceret at komme tilbage efter hjernerystelser, og jeg har en familie og en lille søn på tre år, som jeg skal tænke på. Jeg har ikke bare kunnet tænke på mig selv og sige, at jeg bare skulle tilbage så hurtigt som muligt og risikere at få et nyt smæld, som ville sætte mig yderligere et år tilbage, siger han.

Mentalt var det også en overvindelse for ham at komme tilbage på træningsbanen.

- Jeg kunne godt mærke i de første par uger på træningsbanen, at jeg var nervøs, når jeg skulle op i hovedstødsduel. Rent mentalt tog det lidt tid at komme tilbage, og man taber også noget form rent fysisk, når man er ude så længe. Men jeg har virkelig oplevet stor opbakning fra klubben i hele forløbet og kørt et godt program med den fysiske træner for at komme i form igen.

Mål om startplads

Comeback i Superligaen fik han i slutningen af september med et indhop i overtiden mod Vejle, og siden er det blevet til yderligere fire kampe som indskifter.

Senest fik han de sidste 45 minutter i sejren ude over Hobro.

I forhold til foråret, hvor Mikael Boman var den foretrukne spidsangriber i en duo med Bashkim Kadrii, er konkurrencen om spilletiden dog blevet skærpet i denne sæson, hvor der er fem angribere i truppen.

Trods den øgede konkurrence lægger Mikael Boman ikke skjul på, at det er hans mål at tilbageerobre en stamplads. Men indtil videre tager han det stille og roligt.

- Jeg har ikke noget problem med den skærpede konkurrence. Det har jeg prøvet før i min karriere, og det er kun godt, at der er flere gode spillere, siger han.

- Men jeg vil selvfølgelig spille. Sådan er det for alle spillere. Men der er kommet ny træner i Thomas Thomasberg, som måske også lige skal bruge lidt tid på at lære mig at kende. Men jeg har haft en god snak med både ham og Rasmus Bertelsen, og vi har talt om, at det lige nu handler om at tage de minutter, jeg kan få, træne hårdt og vise, at jeg skal være i spil til en plads i start-elleveren, siger Mikael Boman.

Den tidligere IFK Göteborg-angriber er indtil videre noteret for 17 kampe og et mål for Randers FC.

Han har kontrakt frem til 31. december 2019.

Efter hårdt forløb: Randers FC-angriber vil erobre startplads tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce