Efteråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC


Efteråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi efteråret i Randers FC.

Opturen
Randers FC har haft umådeligt svært ved at vinde fodboldkampe i denne sæson, men mod lokalrivalerne fra AGF er det gået glimrende. Arkivfoto:Bo Amstrup/Scanpix

I et efterår præget af nedtur og en sidsteplads i Superligaen har det selvsagt været en udfordring at pege på opturen for Randers FC.

Trænerskiftet kunne have været vendepunktet, men målt på resultater skal de særdeles positive briller frem, hvis udskiftningen på trænerbænken skal kaldes en optur.

Der er dog alligevel én ting, som Randers FC, fans og alle andre med et fodboldhorn i siden på Østjyllands største by kan glæde sig over. Sejrene over AGF.

I ottende spillerunde fik kronjyderne deres første sejr i sæsonen efter en storsejr på 4-1 i Aarhus, og knap to måneder efter gentog randrusianerne succesen.

Foran 7.532 tilskuere på Bionutria Park vandt Randers FC, om end ikke helt så overlegent, igen over lokalrivalerne fra Aarhus, og er der noget, som kan bringe kinderne op mod ørerne i Kronjylland, er det sejre over de hvide fra Aarhus.

Nedturen
Ricardo Moniz' pointgennemsnit har kun været marginalt bedre end forhenværende cheftræner Olafur Kristjansson. Arkivfoto:Anders Kjærbye/Scanpix

Efteråret i Randers FC har været én stor nedtur, hvorfor vi på Amtsavisen ikke vil udpensle en konkret episode.

Første kamp i Haderslev førte til ét point efter 0-0, men siden den kamp har pilen mere eller mindre peget i én retning for de lyseblå. Efteråret 2017 har været en kæmpe nedtur for Randers FC, som også pludselig måtte på trænerjagt, da Olafur Kristjansson og klubben blev enige om at afbryde samarbejdet i begyndelsen af oktober.

Ricardo Moniz blev hentet ind som cheftræner over en weekend som redningsmanden, men på trods af til tider spillemæssige lysglimt har ansættelsen af den karismatiske og temperamentsfulde hollænder ikke ændret nævneværdigt på pointhøsten.

Mens Olafur Kristjansson hentede syv point i 11 kampe som cheftræner, har Ricardo Moniz hentet det samme pointantal i efterårets sidste otte kampe. Et marginalt bedre gennemsnit for hollænderen, men det ændrer ikke på, at Randers FC er gået på juleferie som et vaskeægte bundhold.

Dramaet
Olafur Kristjansson vidste ikke, om han stadig var cheftræner i Randers FC, da han steg ind i bussen mod pokalkampen mod Agerbæk SF/Starup IF. Arkivfoto: Lars Rasborg

Den 29. august var der drama på Viborgvej. Randers FC-truppen med Olafur Kristjansson i spidsen var på vej til pokalkamp mod serieklubben Agerbæk SF/Stautrup IF, men den islandske cheftræner vidste ikke, om han skulle stige på bussen eller pakke sine ting og forlade Bionutria Park som arbejdsløs.

I én af skyboksene var bestyrelsen samlet med Michael Gravgaard omkring et springende punkt på dagsordenen: Evaluering af den sportslige situation i klubben, herunder Olafur Kristjanssons position som cheftræner.

- Alt er i spil. Ingen er fredet.

Sådan lød udmeldingen fra Randers FC's bestyrelsesformand Per Hastrup, inden klubtoppen i fire timer diskuterede Randers FC sportslige krise, mens pressen ventede som gribbe.

Olafur Kristjansson var i venteposition. Intetanende om, hvorvidt nederlaget til Helsingør var hans sidste i spidsen for de randrusianske tropper. Islændingen tog med bussen, og få minutter senere viste Randers FC-direktør Michael Gravgaard sit ansigt for den ventende presse.

- Cheftræneren i Randers FC hedder stadig Olafur Kristjansson, lød ordene fra direktøren, som dermed henlagde sensommerens drama på Viborgvej.

Citatet
Alt for mange gange måtte Olafur Kristjansson konstatere, at hans tropper måtte op på hesten igen efter et nederlag i Superligaen. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Efterårets citat stod den tidligere cheftræner Olafur Kristjansson for, da han efter 0-1-nederlaget hjemme til Horsens analyserede på kampen til Randers FC TV.

Med en kærlig reference til hesten i klubbens i logo gjorde islændingen det klart, hvad der skulle ske fremadrettet.

- Der er ikke andet at gøre end at lede efter den der hest og forsøge at hoppe op på den og ride videre, lød det med et glimt i øjet fra den daværende cheftræner.

Konklusionen
Mads Agesen og co. har spillet det dårligste efterår siden 2009. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

Et efterår til glemmebogen må være konklusionen på Randers FC's efterår 2017.

Efter en playoffkamp mod FC Midtjylland om en plads i kvalifikationen til Europa League i foråret, var der ellers grund til optimisme, men med tre point i sæsonens syv første kampe, var optimismen hurtigt forduftet.

Med sejrene over AGF blomstrede de positive vibrationer for en stund omkring klubben, men på bundlinjen står stadig Randers FC's dårligste efterår, siden klubben i efteråret 2009 kun hentede otte point i 18 kampe.

Efteråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce