Ekspert: Lyngby er ikke en modstander, Randers FC bør frygte


Ekspert: Lyngby er ikke en modstander, Randers FC bør frygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viasat-kommentator Peter Graulund har svært ved at se Randers FC få problemer mod Lyngby, der har en skrøbelig defensiv og blot har vundet en enkelt kamp i foråret.

Randers: Randers FC bør kunne gøre arbejdet færdigt i de kommende to kampe mod Lyngby og sikre sig en ny sæson i Superligaen.

Det er vurderingen fra Viasats fodboldkommentator, Peter Graulund, der har noteret sig, at Randers FC i de seneste måneder har fået styr på butikken igen.

- Randers FC er i en fin forfatning lige nu. De har fået meget kritik, hvilket også har været berettiget med den turbulente sæson, de har været igennem. Men nu ser det ud til, at der lige pludselig er kommet styr på tropperne i de seneste kampe. Randers FC er gået fra banen uden at tabe i de seneste fem kampe, hvor de tre er vundet, og de laver flere mål nu. Det begynder at se fornuftigt ud, siger Peter Graulund til Randers Amtsavis.

Det er ikke mindst Bashkim Kadriis opblomstring dette forår, som har været med til at bringe Randers FC ud af dødvandet. En opblomstring, som kommer bag på Graulund.

- Jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at se Kadrii få det helt store gennembrud i Randers FC, men heldigvis tager man nogle gange fejl. Han var ikke ret god i efteråret, men har virkelig gjort en forskel i foråret med mange mål og rigtig mange assist. Det er altafgørende at have spillere med offensiv X-faktor, som kan gøre tingene færdigt for holdet i de her kampe, hvor det spidser til, og det har Randers FC i både Kadrii og Saba Lobjanidze.

Sådan er det gået
Randers FC og Lyngby har mødt hinanden fire gange i sæsonen med følgende resultater:Randers FC - Lyngby 0-0

Lyngby - Randers FC 1-3 (0-1 Kadrii, 1-1 Kauko, 1-2 George, 1-3 Lobjanidze)

Randers FC - Lyngby 2-0 (1-0 Lobjanidze, 2-0 Lobjanidze)

Lyngby - Randers FC 1-3 (0-1 Lobjanidze, 0-2 Poulsen, 0-3 Kadrii, 1-3 Due/selvmål)

Den første kamp mellem de to hold i nedrykningsspillet spilles på torsdag klokken 20 i Lyngby. Der er returkamp i Randers på mandag klokken 14.
Peter Graulund mener, at det har været berettiget med megen kritik af Randers FC i denne sæson. Men nu ser han fremgang hos kronjyderne. Arkivfoto:  Axel Schütt/Scanpix
Peter Graulund mener, at det har været berettiget med megen kritik af Randers FC i denne sæson. Men nu ser han fremgang hos kronjyderne. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix

Mayron er stemplet ud

Graulund mener, at det er en klar fordel for Randers FC at møde Lyngby frem for Silkeborg, selv om Lyngby altså gjorde det af med Silkeborg i første runde af nedrykningsspillet.

De kongeblå har således blot vundet én af de seneste 22 kampe i Superligaen.

- Hvis jeg var spiller, ville jeg klart hellere møde Lyngby end Silkeborg. Vi har at gøre med et skrøbeligt hold. Godt nok ender de med at vinde samlet over Silkeborg, men der var nu ikke meget, der indikerede, at de ville vende opgøret i søndags, indtil de så får 2-2 med to flotte scoringer. Men det er et hold, der lukker mål ind i alle kampe, de spiller, siger Peter Graulund.

- Jeg mener ikke, at det er en modstander, Randers FC bør frygte. Selvfølgelig skal man tage det brandalvorligt, når man står i kampe, hvor det gælder liv eller død, men Randers FC kan se tilbage på, at de har haft gode resultater mod Lyngby i løbet af sæsonen, tilføjer den tidligere professionelle fodboldspiller.

Lyngby vandt i sidste sæson bronze, men har siden mistet cheftræner David Nielsen til AGF, som også har hentet Bror Blume og Casper Højer Nielsen fra Lyngby-truppen. Desuden er Mikkel Rygaard skiftet til FC Nordsjælland som følge af de økonomiske kvaler i begyndelsen af året, hvor Lyngby balancerede på kanten af konkurs.

- Der er stadig gode spillere tilbage i Lyngby, men de har været ramt af al den turbulens, der har været uden for banen. Samtidig har mange af spillerne slet ikke levet op til deres niveau i foråret og været ramt på selvtilliden, og så ender man bare i en dårlig spiral som hold. Tager du en spiller som Mayron George, så har han slet ikke spillet i de seneste kampe. Mentalt er han allerede i FC Midtjylland, og generelt virker det som om, at der er nogle spillere, som er stemplet ud.

Kulturen blev rystet

Alt har dog heller ikke været fryd og gammen i Kronjylland i denne sæson, hvor cheftræner Olafur Kristjansson sagde op i løbet af efteråret, inden afløseren Ricardo Moniz fik sparket i januar.

Peter Graulund har da også haft svært ved at genkende Randers FC i denne sæson.

- Sådan som jeg kender Randers FC, også fra jeg selv mødte dem som spiller, har de altid været kendetegnet ved at have et meget stærkt kollektiv med masser af danske spillere, som har stået for hårdt arbejde. Den kultur er set udefra blevet rystet alt for meget. Det betyder ikke, at der er noget galt med at hente udlændinge, men det skal være spillere, som er klar til at kæmpe for fællesskabet. Men det må dog også give stof til eftertanke, at spillere som Mayron George, Vladimir Rodic og Nikola Djurdjic har leveret både før og efter deres tid i Randers. Det peger indad og fortæller, at der er gjort nogle ting forkert i Randers, siger Graulund.

- Men nu ser det ud til, at de er ved at komme lidt tilbage til lidt af den DNA, de tidligere har haft. Deres defensiv er ikke dirkefri og hiver ikke bare uden videre et par clean sheet hjem, men det fungerer dog fornuftigt nu, og så har man haft de her individualister, som nu er trådt i karakter, tilføjer han.

På den baggrund regner han med, at Randers FC ordner sagerne mod Lyngby.

- De har egentlig ikke været bedre end Helsingør i de to kampe. Havde Hannes Halldorsson ikke klaret straffesparket i den første kamp, hvor Kadrii efterfølgende løber op i den anden ende og "jerner" et vanvittigt frisparksmål i kassen, havde de stået med et katastroferesultat før returkampen i Randers. De har haft de små marginaler, men det er også bare sådan i fodbold, at de små marginaler får du kun, når du gør dig fortjent til det, siger Graulund.

- Man ser også i returkampen i søndags i Randers, at der går panik i den i sidste ti minutter, men så hiver Hannes Halldorsson lige en ekstremt vigtig dobbeltredning op af hatten, og det er sådan noget, der giver et kæmpe boost til et hold. Det har regnet meget på Randers i denne sæson, men nu skinner solen igen. De er villige til at kæmpe hårdt for hinanden, og derfor forventer jeg også, at de går ud og vinder over Lyngby, konkluderer fodboldkommentatoren.

Ekspert: Lyngby er ikke en modstander, Randers FC bør frygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce