En brasilianer og en dansker til prøvetræning i Randers FC

Michael Gravgaard var på træningsbanen for at se prøvespillerne Leonardo Santiago (tv.) og Jannik Skov Hansen an. Foto: Lars Rasborg

En brasilianer og en dansker til prøvetræning i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I disse dage er der to nye ansigter på Randers FC's træningsanlæg på Viborgvej. 34-årige brasilianskfødte Leonardo de Vitor Santiago og 24-årige Jannik Skov Hansen er til prøvetræning i den randrusianske Superligaklub.

Randers: Transfervinduet åbner først til januar, men det betyder ikke, at Randers FC ikke er på udkig efter forstærkninger. 34-årige Leonardo de Vitor Santiago, som er født i Brasilien, og 24-årige Jannik Skov Hansen er i disse dage inviteret til prøvetræning i klubben.

Det har specielt haltet med målscoringen for kronjyderne i indeværende sæson, og det er da også to offensive spillere, som er på besøg i Kronjylland.

Jannik Skov Hansen er kant og spiller for 2. divisionsklubben Skovshoved, som har præsteret at rykke op tre sæsoner i træk, og de har også kvalificeret sig til oprykningsspillet til 1. division i denne sæson.

- Jannik opdagede jeg tilfældigt, da mine drenge var på fodboldskole i Skovshoved i sommer. Jeg stod og fulgte lidt med i en træningskamp, hvor Skovshoved bankede FC Nordsjællands reserver, og der synes jeg, at han var fremragende, fortæller Michael Gravgaard.

Kantspilleren rykkede til Brøndby som ungdomsspiller, og i 2012 fik han også Superligadebut for de blå-gule, inden han af flere årsager mistede lysten til fodbold på højeste plan og fortrak sig til divisionsfodbold.

- Jeg har set ham spille tre gange, og jeg har også forhørt mig blandt kolleger, som også har bekræftet mig i Janniks potentiale. Han har god teknik og nogle hurtige fødder. Når det kører for ham, er han en rigtig underholdende spiller at se på, og samtidig scorer han også sine mål. Færdighederne er der, men spørgsmålet er, om han har hele pakken og samtidig besidder lysten og motivationen til at være fuldtidsspiller i Randers FC, siger direktøren om den danske prøvesvend, som sammen med Leonardo Santiago har trænet med siden torsdag.

Ricardos anbefaling

Leonardo Santiago er angriber eller kant og har fulgt Ricardo Moniz i mange af hollænderens tidligere klubber. De mødte hinanden tilbage i 90'erne, og han var også med på holdet i FC Eindhoven, hvor Ricardo Moniz senest var træner, inden han kom til Randers FC.

- Da han var ung blev han rangeret højere end Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie og den kategori af spillere, men i modsætning til de andre nåede han aldrig det niveau, som han var spået til, fortæller Michael Gravgaard.

Den 34-årige brasilianskfødte angriber, som også har hollandsk pas, har ikke spillet siden maj, men Michael Gravgaard glæder sig til at blive klogere på spillerens færdigheder. 

- Ifølge Ricardo er Leonardo en spiller, som kan komme ind og afgøre tingene med et kvarter igen. Du skal ikke se mange film med ham på YouTube, før du kan se, at han har noget i sig. Han er en lille og kraftfuld spiller med gode tekniske færdigheder, men han skal også kunne stå distancen fysisk i den danske liga og være topmotiveret, siger direktøren og pointerer, at det er Ricardo Moniz, som har anbefalet den kontraktløse spiller til klubben.

- Ricardo står ikke og siger, at han vil have ham. Han har sagt til os, at han er en mulighed, som han kender fra sit netværk, og anbefalet os at kigge på ham. Men han overlader fuldt ud beslutningen, fortæller Michael Gravgaard. 

Hen over weekenden vil klubben evaluere situationen omkring Jannik Skov Hansen, mens Leonardo de Vitor Santiago i udgangspunktet har fået ti dage til at bevise sine kvaliteter.  

En brasilianer og en dansker til prøvetræning i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce