Foråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC


Foråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi foråret i Randers FC.

Opturen
Årets første sejr kom i syvende forsøg på hjemmebane mod AC Horsens. Kampen endte 2-0. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

I foråret 2017 måtte alle i og omkring Randers FC kigge langt efter en optur. Kun to point kom på kontoen, inden årets første sejr kom på Bionutria Park mod AC Horsens i syvende spillerunde.

Sejren blev til gengæld et væsentligt vendepunkt for Olafur Kristjanssons tropper, som i den nye turneringsstruktur med henholdsvis mesterskabsspil, kvalifikationsspil og nedrykningsspil fandt rytmen på det helt rigtige tidspunkt.

Randrusianere afværgede hurtigt risikoen for at rykke ned, og efter sejre mod AaB og OB i playoff-spillet til Europa League stod Randers FC 1. juni pludselig med muligheden for at spille kvalifikationskampe til europæisk fodbold.

Sådan gik det dog ikke. I finalen om deltagelse i Europa-kvalifikationen, som Randers FC senest var en del af i 2015, sejrede FC Midtjylland sikkert 3-0 over randrusianerne. Det ændrer dog ikke på, at opturen bestod i, at de blåblusede kun var 90 minutter fra et nyt europæisk eventyr.

Nedturen
Det glippede mesterskabsslutspil var en realitet, da Randers FC tabte 1-0 til SønderjyskE i den sidste kamp i gruppespillet i Haderslev. Arkivfoto: Søren Gylling

Nedturen startede, da Randers FC-spillerne gik på juleferie efter et flot efterår 2016. Klubben overvintrede på fjerdepladsen med syv point ned til FC Nordsjælland, som indtog niendepladsen uden for mesterskabsslutspillet.

Men på trods af kun fem kampe tilbage i grundspillet lykkedes det alligevel for kronjyderne at havne i kvalifikationsspil, som kunne have sendt dem mod det mørke nedrykningsspil.

Så galt gik det ikke, men det ændrer ikke på, at det var en kæmpe nedtur, at klubben endte uden for top 6.

Dramaet
Michael Gravgaard og Randers FC svarede igen på AGF's annoncedrilleri i Randers Amtsavis. Arkivfoto: Niki Nielsen

Her indtog Randers FC's direktør, Michael Gravgaard, hovedrollen.

Direktøren har aldrig været bleg for at ytre sin mening offentligt, men op til kampen mod AGF i foråret på Bionutria lod han ord være overflødige.

Som et modsvar til en AGF-annonce indrykket i Randers Amtsavis lod direktøren sig filme på toiletbesøg med en Mustafa Amini-trøje.

Videoen lagde Randers FC op på sin facebookside, hvor rivaliseringen fortsatte med mere end tusinde kommentarer fra klubbernes fans.

Kampen endte i et intenst drama med 13 gule kort, et rødt til Jonas Bager og en AGF-udligning på straffespark i overtiden, men optakten levede fuldt ud op til intensiteten på banen.

Citatet
Randers FC fyrede sportschef Ole Nielsen efter samarbejdsvanskeligheder med nuværende direktør Michael Gravgaard. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

I foråret 2017 blev Ole Nielsen afskediget i Randers FC efter samarbejdsproblemer med direktøren i klubben Michael Gravgaard, og i den forbindelse blev der sagt meget til Randers Amtsavis fra forskellige parter i sagen.

Bestyrelsesformand Per Hastrup sagde blandt andet:

- Der er ingen tvivl om, at Michael og Ole er meget forskellige som personer. Ole tænker mere over tingene, hvor Michael har fart på. Hvor Ole ville have ro, ville Michael fylde stadion, og de gnidninger, der har været, er nok blevet forstærket med de dårlige resultater på banen den seneste tid, hvor de begge har været under stort pres fra omgivelserne og fra os i bestyrelsen.

Konklusionen
Randers FC havde muligheden for at opnå kvalifikationskampe til Europa League, men randrusianerne tabte 3-0 til FC Midtjylland i den sidste kamp i foråret. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Foråret startede med stor optimisme og tro på deltagelse i mesterskabsspillet, men det glippede på det skammeligste.

På næsten mirakuløs vis lykkedes det for Randers FC at sætte pladsen blandt de seks øverste i tabellen over styr, da kronjyderne tabte otte af de sidste ni kampe i grundspillet, og dermed endte på en syvendeplads to point efter FC Nordsjælland.

Til gengæld fandt de melodien igen, da nedrykningsspil pludselig lurede, og dermed endte det hæderligt for de blåblusede Randers-spillere på trods af, at kvalifikationskampe til europæisk fodbold forduftede i Midtjylland.

Foråret der gik: Succes og fiasko i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce