Frederik Due om udsigten til spilletid: Der skal to til en tango

Frederik Due vil overbevise det nye trænerteam om, at han skal være førstevalg i Randers FC-målet efter to år i skyggen af Hannes Halldorsson. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Frederik Due om udsigten til spilletid: Der skal to til en tango

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Due har siddet i skyggen som andenmålmand i Randers FC siden sin ankomst klubben, men han understreger, at han ikke ser sig om efter andre muligheder. Den 25-årige keeper vil slå igennem i Kronjylland.

Randers: Mens Hannes Halldorsson i disse dage høster roser for sin optræden for det islandske landshold ved VM-slutrunden i Rusland, indledte Frederik Due og holdkammeraterne i Randers FC mandag træningen frem mod den kommende sæson.

25-årige Due kom til klubben i sommeren 2016 fra Køge, men det er ikke blevet til mange minutter for den 187 centimeter høje målmand, som har siddet i skyggen af netop Hannes Halldorsson.

Kun fem Superligakampe og fem pokalkampe er det blevet til i Randers FC-trøjen, men tiden på bænken har ikke fået ham til at rette blikket mod andre muligheder.

- Jeg vil rigtig gerne slå igennem i Randers FC. Nu har jeg brugt de sidste to år på at bygge mig selv op i godt samarbejde med Erik Boye (målmandstræner, red.), og jeg satser på, at det er her, jeg skal bide mig fast. Der skal to til tango, men jeg har slet ikke overvejet at kigge i andre muligheder, fortæller Frederik Due, der har kontraktudløb næste sommer.

Målmandskollegaen Hannes Halldorsson går glip af en stor del af optakten til den kommende Superligasæson på grund af slutrunden i Rusland, og dermed får Frederik Due gode betingelser for at vise sig frem til træningerne på Viborgvej frem mod den nye sæson. Et udstillingsvindue, som keeperen vil lukrere på.

- Jeg har ikke spillet så meget, som jeg havde håbet på de seneste sæsoner, så det er klart, at jeg skal bruge opstarten til at gøre en forskel og overbevise trænerteamet om, at jeg skal spille. Jeg er rigtig sulten, fordi jeg nyder at være her, og jeg håber stadig på, at det er her, jeg skal slå igennem, siger Frederik Due.

Fair konkurrence

En åbning mod mere spilletid kan vente for Frederik Due, hvis Hannes Halldorsson ender med at blive solgt denne sommer.

Sportsdirektør Søren Pedersen har været ude at sige, at flere klubber har vist interesse for den islandske målmand efter en stor præstation mod Argentinas verdensstjerner i den første kamp ved slutrunden.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at hierarkiet har været ret fast i forhold til antallet af spilleminutter, men jeg forholder mig ikke så meget til, om Hannes bliver solgt eller ej, for måske kommer der en anden, som skal spille. Jeg vil bare gøre mit bedste på træningsbanen for at overbevise Søren Pedersen og trænerteamet om, at de skal satse på mig, siger Frederik Due.

Ind i trænerteamet tiltrådte Thomas Thomasberg mandag formiddag som ny cheftræner.

Due nåede at have Thomasberg som assistenttræner i efteråret 2016, inden han blev cheftræner i Hobro, men keeperen ved endnu ikke, hvordan den nye mand med ansvaret ser på rollefordelingen på målmandsposten.

- Der kommer en snak omkring roller på et senere tidspunkt, så det er svært at sige noget om mine muligheder på nuværende tidspunkt. Det er altid en ny start med en ny cheftræner, og forhåbentlig kan jeg vise mig frem på den bedst mulige måde.

- Jeg håber bare på, at de kigger fair på konkurrencen og tager den, som er bedst. Og hvis jeg ikke er den bedste, så er det jo fair nok, at jeg sidder på bænken, siger Frederik Due.

Frederik Due om udsigten til spilletid: Der skal to til en tango

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce