Husker du disse store sejre? AGF kan vi (næsten) altid slå


Husker du disse store sejre? AGF kan vi (næsten) altid slå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis varmer op til søndagens brag mod AGF med et tilbageblik på fem af de store opgør, som de to klubber har givet hinanden.

Olafurs satsning gav første sejr
9. september 2017: Erik Marxen giver Randers FC en drømmestart på opgøret. Randers FC vinder 4-1 og får sæsones første sejr. Arkivfoto: Scanpix

Efter en katastrofal sæsonstart med syv kampe uden sejr kom forløsningen for Randers FC i udekampen mod AGF 9. september 2017.

Foran 10.567 tilskuere i Aarhus vandt Randers FC 4-1 i en kamp, hvor cheftræner Olafur Kristjansson havde rystet posen gevaldigt. Der var debut til Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic, første startplads i Superligaen til Frederik Lauenborg og den første kamp fra start til Saba Lobjanidze siden nederlaget til Hobro i begyndelsen af august.

Samtidig havde Olafur Kristjansson valgte at ændre system.

- Selvfølgelig var det lidt et sats at lave så mange ændringer. Men selv hvis det var mislykkedes, ville jeg have været tilfreds, fordi jeg gjorde det, som jeg mente, var det rigtige til den her kamp. Både Bashkim, Rodic og Lauenborg har store kvaliteter og kan give os noget dynamik i spillet, sagde Olafur Kristjansson til Randers Amtsavis efter opgøret.

Se highlights fra opgøret her:

Infight mellem ex-klubkammerater
31. juli 2016: Et dramatisk opgør med hårde dueller mellem tidligere holdkammerater ender med en sejr til Randers FC på 2-1. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix

Et af de mest dramatiske opgør mellem de to klubber fandt sted 31. juli 2016.

Allerede efter otte minutter måtte Nicolai Poulsen forlade banen med to brækkede kindben og en hjernerystelse efter et sammenstød med den tidligere Randers FC-spiller, Mustafa Amini.

Skaden kostede Nicolai Poulsen en tur til OL i Rio, og efterfølgende langede han på Instagram ud efter Amini.

- Har i dag fået ødelagt min allerstørste drøm om at kunne komme med til OL, har aldrig i mit liv været så knust. Men ved, jeg kommer stærkere tilbage. Undskyld er åbenbart ikke et ord, som vedkommende kender til, lød det fra Poulsen.

Amini afviste efterfølgende, at der var tale om en bevidst handling og forklarede, at han ikke efter kampen havde haft mulighed for at sige undskyld til Poulsen.

Gnister slog det også, da Mads Fenger fejede benene væk under Mads Junker og fik en advarsel.

- Som forsvarsspiller er det altid vigtigt at sætte sig igennem fra start over for angriberne, og lige i det her tilfælde var det ikke mindre vigtigt, når det nu var en tidligere Randers-spiller, jeg stod over for. Derfor blev tacklingen måske lidt hårdere end normalt, sagde Fenger efter kampen, hvilket endte med at give ham en sag på halsen i Fodboldens Disciplinærudvalg.

Fenger fik en såkaldt administrativ advarsel for usportslig adfærd.

Og selve kampen? Den vandt Randers FC med 2-1.

Se målene fra opgøret her:

Det bitre nederlag
2. august 2015: Randers FC er på vej til at køre AGF ud af banen og er foran 2-0 efter en halv time. Men AGF vender opgøret til sejr 3-2. Randers FC-spillerne Mustafa Amini og Kasper Fisker fik rødt kort. Arkivfoto: Scanpix

Randers FC har igennem historien blot tabt seks gange til AGF, men et af de bitre nederlag kom 2. august 2015.

Et stærkt Randers FC-hold åbnede opgøret som lyn og torden og var allerede efter en halv time foran 2-0 på scoringer af Viktor Lundberg og Jonas Borring.

Men efter en time blev AGF sat igang på et tyndt dømt straffespark, som gav Randers FC-keeper Kalle Johnsson en advarsel. I dagene efter kampen erkendte kampens dommer Kenn Hansen dog, at der ikke burde være dømt straffespark, og advarslen blev trukket tilbage.

Men straffesparket, som blev udnyttet af Kim Aabach, gav AGF en vej tilbage i kampen. Randers FC's Mustafa Amini fik rødt kort, Kim Aabech udlignede til 2-2 med sit andet mål, inden Stephan Petersen afgjorde kampen med scoringen til 3-2 fem minutter før tid.

Det kogte i Randers FC-lejren, hvor også Kasper Fisker fik marchorde i kampens sidste minutter. Randers FC's daværende sportsdirektør, Peter Christiansen, valgte dog efterfølgende at kigge indad.

- Vi kan ikke pege på dommeren, det synes jeg ikke. Det skal vi generelt holde os fra. Tingene eskalerer, og alle kan man mærke, at det bliver en urolig kamp. Der må jeg sige, at vi ikke tackler det godt nok i forhold til at være cool,« lød det fra Peter Christiansen.

Nygaard og Buval ydmygede AGF
27. april 2008: Marc Nygaard og Bedi Buval bliver begge dobbelte målscorere, da Randers FC på hjemmebane besejrer AGF med 4-1. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Efter en kedelig nulløsning mellem de to klubber en måned tidligere i Aarhus, eksploderede det, da Randers FC 27. april 2008 tog imod AGF.

Med et hold, der blandt andre talte den nuværende sportsdirektør i Randers FC, Søren Pedersen, vandt Randers FC 4-1 i et opgør, hvor alle fem mål blev scoret efter pausen.

Dioh Williams og Ole Budtz havde store chancer i først halvleg, men efter pausen overtog Randers FC kampen totalt og bragte sig foran 4-0 med både Bedi Buval og Marc Nygaard som dobbelte målscorere.

Alex Valencia fik lov at pynte på resultatet for AGF.

For Marc Nygaard var det en forløsning at få scoret de to mål, efter at hans første tid i Randers FC havde været præget af skader.

- Det var dejligt at komme ud og bevise, hvad jeg kan og hjælpe holdet med nogle scoringer. Men jeg har været ude i fem uger, og jeg kunne godt mærke det i stængerne sidst i kampen, så jeg skal lige træne lidt mere for at komme 100 procent op i gear, sagde han efter kampen.

Den første triumf
3. april 2005: Randers FC vinder for første gang over AGF. Mikkel Rask bliver matchvinder med en scoring i overtiden. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

Den første sejr på hjemmebane over AGF fik Randers FC 3. april 2005.

8.628 tilskuere var på plads, hvilket er det næsthøjeste nogensinde til en kamp mellem de to hold i Randers.

Det lignede længe en nulløsning, da Randers FC, der havde Lars Olsen på trænerbænken, ikke kunne få bolden ind bag Steffen Rasmussen, der havde afløst en skadet Rune Pedersen i AGF-målet.

En veloplagt Christian Lundberg i Randers FC-angrebet havde flere gode forsøg, men kort før tid var AGF i stedet ved at stjæle sejren, da Patrice Kwedi sendte et forsøg over Martin S. Jensen. Men bolden tog overliggeren.

I overtiden kom forløsningen endelig for Randers FC, da Mikkel Rask sendte en returbold i mål efter et forsøg fra Rasmus Katholm.

Dermed fik Randers FC den første sejr nogensinde over AGF.

Husker du disse store sejre? AGF kan vi (næsten) altid slå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce