Kometkarriere: Randers-bokser vandt guld ved sit første DM

Amre Allman har blot dyrket boksning i to år. Her ses han i aktion sidste år for Randers Atlet Club. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Kometkarriere: Randers-bokser vandt guld ved sit første DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årige Amre Allman blev i weekenden dansk mester i boksning efter at have besejret den erfarne landsholdsbokser Sean Larsen i finalen. Nu håber Amre Allman og hans træner, at det giver ham en billet til landsholdet og internationale kampe.

Randers: Det er blot to år siden, at Amre Allman for første gang stiftede bekendtskab med boksesporten, men i weekenden satte den 24-årige letsværvægter fra Randers sig på den danske boksetrone, da han vandt guld ved DM i Holstebro.

På vejen mod DM-guldet vandt han tre kampe, og særligt sejren i finalen var imponerende, da han besejrede landsholdsbokseren Sean Larsen med 4-1 i point. Amre Allman blev desuden kåret som DM-stævnets bedste fighter.

Amre Allman har tidligere sparret med Sean Larsen til landsholdsamlinger, men det var første gang, at de to stødte sammen i en officiel kamp.

- Amre Allman er et naturtalent, som efter min mening er blandt de ti bedste i Danmark på tværs af vægtklasser. Men erfaring betyder rigtig meget, når man står til et DM, og derfor var jeg spændt på, hvordan han ville reagere, når man kom op imod boksere, som havde meget større erfaring end ham. Men han viste, at han - udover at levere fantastisk boksning - kunne kæmpe som en løve. Det var den store årsag til, at han kunne vinde, siger Amre Allmans træner, Israel Garcia.

Amre Allman slog tre erfarne boksere på vejen mod DM-titlen. Foto: Facebook.
Amre Allman slog tre erfarne boksere på vejen mod DM-titlen. Foto: Facebook.

Drøm om OL

Amre Allman er af tunesisk afstamning, men er født og opvokset i Jennumparken i Randers.

I første omgang begyndte han at bokse for motionens skyld, men ret hurtigt fik han smag for mere og begyndte at bokse i Randers Atlet Club. Siden er han skiftet til Champs Camp i Aarhus, men er fortsat bosiddende i Randers.

Selv om han kom til DM som et ubeskrevet blad sammenlignet med de boksere, han var oppe imod, var han ikke selv overrasket over sejren.

- DM-titlen er helt klart det største i min karriere. Sean Larsen var nok favorit på forhånd, men det var en meget åben klasse, så jeg havde troen på, at det kunne lade sig gøre. Jeg havde trænet ekstra hårdt op til DM-stævnet og havde lagt en god plan med min træner for, hvordan kampene skulle bokses, siger Amre Allman.

Med DM-titlen har han taget et vigtigt skridt på vejen mod drømmen om at komme ud og bokse internationale kampe.

- Min store drøm er VM samt OL i 2020. Men jeg tager et skridt ad gangen og håber i første omgang, at DM-titlen giver mig pladsen på landsholdet, som er dét, der giver muligheden for at komme ud at bokse internationale kampe, siger Amre Allman, der har vundet 14 af de 17 kampe, han indtil nu har stillet op i.

Fortjener landsholdsplads

Han løbetræner hver morgen i Randers og træner i Aarhus om aftenen.

Ved siden af boksekarrieren arbejder han hos Fonden Kanonen i Hadsten, som er et bosted for udsatte børn og unge.

Ifølge hans træner kommer de næste par år til at blive afgørende for, hvor langt Arme Allman kan nå med sin boksekarriere.

- Der er ingen tvivl om, at han har talentet. Hans koordination, tempo og teknik er på et højt niveau. Men nu handler det for ham om at få flere kampe og international erfaring. Jeg håber, at han får chancen på landsholdet, for det fortjener han, siger Israel Garcia.

Næste store mål for Amre Allman er de jyske mesterskaber til januar i Vejle.

Kometkarriere: Randers-bokser vandt guld ved sit første DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce