Kommentar: Derfor er landskampspausen god for Randers FC

Thomas Thomasberg har små to uger til at forberede sine spillere på, hvordan de undgår at komme på glatis mod Hobro. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018

Kommentar: Derfor er landskampspausen god for Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I modsætning til tidligere på sæsonen kommer landskampspausen på det rigtige tidspunkt for Randers FC. I slutspurten venter tre nøgleopgør mod de hold, som Randers FC skal holde under sig i tabellen.

Spillere og trænere taler altid om betydningen af at gå til landskampspause med en god fornemmelse.

Den fornemmelse har ikke været der tidligere på sæsonen i Randers FC-lejren. Op til den første landskampspause i begyndelsen af september spillede de 2-2 mod AaB i et opgør, de burde have vundet, og endnu værre så det ud i begyndelsen af oktober, da holdet gik ind til 14 dages træning med et nederlag på 0-4 i Parken i bagagen.

Men denne gang kommer landskampspausen på et godt tidspunkt. Godt nok kunne de i Randers FC ærgre sig over, at det ikke blev til de tre point mod FC Nordsjælland, som præstationen berettigede til, men når man lægger det ene point oven i de tre, man fik i foregående runde mod AGF, peger pilen i den rigtige retning.

Der er desuden den klare fordel ved den aktuelle landskampspause, at Randers FC lige nu har mange af de skader, som man tidligere på sæsonen var forskånet for. Til de seneste kampe har Randers FC måttet undvære en håndfuld spillere, og det har stækket manøvremulighederne for cheftræner Thomas Thomasberg. Særligt på de fire midtbanepositioner har man fra bænken savnet alternativer, man har kunnet bringe i spil undervejs i kampene.

Forhåbentlig kan Randers FC få nogle af de skadede spillere klar til de sidste fire kampe i efteråret, der bliver afgørende for, om julefreden kan sænke sig. Lige nu er midterfeltet så ekstremt tæt, at blot tre point adskiller nummer fire fra nummer 11, og derfor kommer slutspurten til at sætte dagsordenen for, hvilke klubber der kan kigge mod foråret med liflig optimisme, og hvilke klubber der kommer til at have nedrykningsspøgelset flyvende over den sure vinteropstart.

Afslutningen bliver for Randers FC ikke mindre vigtig af, at klubben møder Hobro, Vendsyssel og Vejle, som er de tre hold, man helt sikkert har en forventning om at skulle holde under sig, når regnskabet skal gøres op. Derudover har Randers FC en hjemmekamp mod FC Midtjylland, hvor det vil være ren bonus, hvis der kommer point på kontoen.

Det er kampene mod Hobro og de to oprykkere, som skal klinge i pointkassen. To sejre vil lune voldsomt, og noget tyder på, at det er nemmest at hente dem mod Vendsyssel og Vejle.

Noget sværere ser det ud med opgøret ude mod Hobro, som er den første opgave efter landskampspausen. Hobro fik en rædderlig start på sæsonen, men har vundet tre af de seneste fem kampe og vil være lige så opsatte på at drille Randers FC, som kronjyderne selv er det, når de møder AGF.

Så også på den led er det mere end fint med 14 dage for Thomas Thomasberg til at forberede sine spillere på, hvordan de undgår at komme på glatis en mørk novemberlørdag ved Østerskoven.

Kommentar: Derfor er landskampspausen god for Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce