Marxen er fit igen: Udsigt til et langt federe forår

Erik Marxen (th.) var blandt de bedste spillere for Randers FC i efteråret. Nu er han klar til et forår med jagt på top 6. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Marxen er fit igen: Udsigt til et langt federe forår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 28-årige nøglespiller er klar igen efter skade og glæder sig til et forår, hvor Randers FC ikke bare skal slås for at undgå nedrykning.

Randers: Et stærkt efterår sluttede lidt ærgerligt for Erik Marxen, der måtte lade sig skifte ud i næstsidste kamp mod Vendsyssel med en skade, der også holdt ham ude i den sidste kamp mod Vejle.

Men et genoptræningsprogram i ferien og en stille opstart i januar har gjort den 28-årige centerforsvarer helt fit igen.

- Vi har taget det stille og roligt. Der er ingen grund til at forcere noget på det her tidspunkt af sæsonen. Så det er først de seneste par dage, at jeg har trænet fuldt med igen. Men jeg mærker ingen problemer og er helt klar, siger Erik Marxen til Randers Amtsavis.

Bedre dynamik

Han glæder sig til et forår, hvor perspektiverne er noget sjovere end for et år siden, hvor Randers FC-truppen kiggede ind i en lang og tung overlevelsesmission.

I år har holdet placeret sig i en position, hvor de i de sidste seks kampe i grundspillet kan tillade sig at jagte en top 6-placering.

- Det er langt federe at spille efter at opnå noget frem for at skulle forsøge at undgå noget. Det giver et helt andet humør og en bedre dynamik i en trup. Jeg tror også, at man sætter mere pris på at have chancen for at opnå noget, når man har prøvet at være nede at vende, som vi var i sidste sæson. Vi skal selvfølgelig stadig være opmærksomme på at undgå at havne i nedrykningsfare, men vi kan tillade os at give den et skud i forhold til top 6, siger Erik Marxen.

Glad for roligt vindue

Han forventer ikke de store revolutioner i holdets spillestil henover vinteropstarten.

- Alle hold i Superligaen kan stort set det hele, og så er spørgsmålet, hvor dygtig man er til de forskellige ting. For vores vedkommende handler det om at blive endnu bedre til at forsvare eget felt, endnu stærkere i presspillet og endnu skarpere til at udnytte chancerne. Kan vi hver især skrue på de knapper, så bliver vi rigtig svære at have med at gøre. Men det skal vi også være, hvis vi vil drømme om top 6. For det kræver, at vi begynder at slå nogle af de bedste hold i tabellen.

Med tilgangen af Björn Kopplin og farvel til Frederik Due, Joel Allansson og Jannik Skov har det været et stille transfervindue i Randers FC, og det ser Erik Marxen som et positivt tegn.

- Jeg ser det faktisk som et kæmpeplus. Der kom mange nye spillere i sommer, så det er ikke sådan, at vi har haft brug for et frisk pust. Nu får vi mulighed for, at folk kan falde endnu bedre ind i de forskellige roller. Der har været skiftet rigeligt ud det seneste halvandet år, så jeg ser det som en forstærkning i sig selv, at vi kan holde sammen på det, vi allerede har.

Marxen er fit igen: Udsigt til et langt federe forår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce