Marxen ser Lyngby som optimal modstander i kampen om overlevelse

Erik Marxen ved ikke, om han fortsætter i Randers FC efter sæsonen. Han holder alle muligheder åbne. (Arkivfoto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Marxen ser Lyngby som optimal modstander i kampen om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemningen i Randers FC-lejren er god, efter holdet sikrede sejren mod Helsingør og dermed undgår kampe om direkte nedrykning. I stedet skal kronjyderne kæmpe om en billet til overlevelse mod Lyngby, og ifølge Erik Marxen er hovedstadsklubben en fornuftig modstander for Randers FC.

Randers: Randers FC tog søndag eftermiddag et stort skridt mod overlevelse i Superligaen.

Efter en sejr på 2-1 i returkampen endte randrusianerne som samlet vinder på 3-2 mod Helsingør. Dagen derpå var der da også godt humør at spore blandt spillerne i truppen ved den lette træning i sommervejret.

Erik Marxen var tilbage på sin vante venstrebackposition i søndagens vitale sejr over Helsingør. Den randrusianske defensiv var under stort pres i slutminutterne, hvor Helsingør havde flere store chancer, og Erik Marxen lægger ikke skjul på, at det var et vigtigt step og en lille forløsning.

- Det var da helt klart en forløsning, fordi vi nu har givet os selv en langt bedre mulighed for overlevelse. Når det så er sagt, så skal vi også passe på med at blive alt for tilfredse med, at vi slog Helsingør ud. Vi så jo sidste år med Viborg, at det ikke hjælper en skid, hvis man dummer sig de næste to runder, siger Erik Marxen.

Selvom holdet skal være påpasselig ifølge Erik Marxen, så er stemningen rigtig god i truppen for tiden. Faktisk har den ikke været så god i lang tid.

- Det er helt klart tydeligt at mærke. Nu er vi ubesejret i fem kampe, og det er lang tid siden, vi har prøvet det. Det smitter naturligvis af på spillerne, og det synes jeg også, man kunne se i vores to kampe mod Helsingør. Tidligere på sæsonen havde vi nok tabt mindst én af de to kampe, men nu får vi det hevet hjem til sidst i begge kampe, fortæller Erik Marxen.

Påtager favoritrolle

Den samlede sejr over Helsingør betyder, at Randers FC nu spiller for definitivt at undgå nedrykning i næste runde. Modstanderen er Lyngby, der overraskende slog Silkeborg i første playoffrunde. Randers FC starter på udebane torsdag aften, mens det hele bliver afgjort i returopgøret på Bionutria Park 2. pinsedag.

På papiret ligner det en ønskemodstander for det kronjyske hold. Randers FC har nemlig mødt Lyngby fire gange i sæsonen, og her er det blevet til tre sejre og en enkelt uafgjort.

Erik Marxen mener da også, at der er fine chancer for at sikre en billet til Superligaen efter sommerferien.

- Jeg ser det da som en meget fornuftig modstander for os. Historikken viser jo også, at vi har gjort det langt bedre mod Lyngby end Silkeborg. Derudover får vi lov til at starte ude og slutte hjemme ligesom mod Helsingør, og det ser jeg også som en lille fordel, lyder det fra Erik Marxen.

- Til gengæld har vi favoritrollen, mens de vil være underdogs, og det kan nogle gange godt være en fordel at være det undertippede hold i sådan nogle kampe, men der vil altid være fordele og ulemper. Jeg er alt i alt rigtig fortrøstningsfuld.

Hvad tror du bliver udslagsgivende i kampene mod Lyngby?

- Uden at jeg vil lægge pres på deres skuldre, må vores individuelle profiler Bashkim og Saba gerne fortsætte deres stime, og Hannes blev også afgørende for os mod Helsingør. I tætte kampe vil det ofte være de individuelle kvaliteter, der i sidste ende kan blive afgørende, men jeg håber da, at vi kan vise, at vi er det bedste hold over hele linjen, fortæller Erik Marxen.

Usikker fremtid

Midt i nedrykningsdramaet står Erik Marxen også i en usikker position personligt, da kontrakten med Randers FC udløber efter denne sæson.

Den 27-årige forsvarsspiller er stadig ikke i dialog med klubben, og han ved derfor ikke, hvor han kommer til at spille efter sommerferien.

- Jeg har kun haft lidt snakke med klubben om, hvilke muligheder der kan være for mig, hvis klubben overlever i Superligaen. Klubben vil gerne strikke noget sammen, og jeg har sagt, at jeg ikke er afvisende for det, men jeg vil gerne se mine muligheder an. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg godt kunne tænke mig at prøve at bo i udlandet, men det er ikke noget, jeg har lagt mig fast på. Man har set mange spillere ønske et skifte til udlandet og så forlænge med en Superligaklub kort tid efter, så jeg ved ikke mere end det. Tiden må vise, hvad der kommer til at ske, slutter Erik Marxen.

Marxen ser Lyngby som optimal modstander i kampen om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce