Modsætninger mødes: Randrusianske muskler mod nordsjællandske fodsåler

Randers FC-cheftræner Thomas Thomasberg kunne i den forgangne weekend tage fra Aarhus med tre point og et smil på læben. Søndag skal kronjyderne forsøge at vinde to kampe i træk for første gang i sæsonen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Modsætninger mødes: Randrusianske muskler mod nordsjællandske fodsåler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens FC Nordsjælland ynder at kombinere og spille med mange afleveringer, har Randers FC ikke noget imod at sparke kuglen til duel på holdets angribere. To spillemæssige modsætninger krydser klinger søndag eftermiddag, hvor Randers FC skal spille med musklerne.

Randers: En kølig lørdagsvind over grønsværen på BioNutria Park var ikke nok til at pakke det gode humør ned i halsedisserne hos Randers FC-spillerne til den afsluttende træning inden søndagens opgør mod FC Nordsjælland.

Mens spillerne finpudsede de sidste detaljer, lod Søren Pedersen en ung fyr vide, at den tidligere Randers FC-anfører stadig kan vinde en duel om at holde bolden i luften med to berøringer. I hvide sneaks og et stort smil tog sportsdirektøren sejren på sidelinjen.

Jo, en sejr over lokalrivalerne fra Aarhus efterlader smil på træningsbanen i Kronjylland, men hvad gør to sejre i træk så ikke ved humøret?

Den følelse er Randers FC endnu ikke gået på træningsbanerne med under cheftræner Thomas Thomasberg, men søndag har de muligheden for at følge op på sidste weekends sejr over lokalrivalerne.

Kort om kampen
Randers FC - FC Nordsjælland

16. spillerunde i Superligaen

Kamptidspunkt: 11. november klokken 14.00 på BioNutria Park

Dommer: Jens Maae

TV: Eurosport 2

Forventet startopstilling: Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Kasper Enghardt, Jonas Bager, Tobias Damsgaard - Saba Lobjanidze, André Rømer, Nicolai Poulsen, Mikkel Kallesøe - Marvin Egho, Benjamin Stokke

Karantæner: Erik Marxen, Randers FC og Andreas Skovgaard, FC Nordsjælland.

Skader: Jannik Skov Hansen, Marcus Mølvadgaard, Andreas Bruhn, Joel Allansson og Mads Aaquist. Kevin Conboy er tvivlsom til opgøret.

Modsætninger mødes

FC Nordsjælland er et hold, der ynder at sætte mange afleveringer sammen for at søge det rette moment til at sende én af deres forreste raketter afsted i det bagrum, som deres kombinationsspil tvinger deres modstandere til at efterlade.

Anderledes spiller Randers FC ofte med færre stationer i bestræbelserne på at bringe bolden frem på holdets to angribere og sætte spillet derfra.

Mens søndagens gæster ifølge Superligaens officielle statistikker står noteret for 8092 afleveringer i denne sæson, har Randers FC blot flyttet bolden 5817 gange mellem hinanden. Et udtryk for de forskellige tilgange til spillet, som cheftræner Thomas Thomasberg også påpeger.

- Det er spillemæssige modsætninger, der mødes. Jeg tror måske, at Horsens og Nordsjælland er den største modsætning i tilgangen til spillet, men vi gør det også meget anderledes end Nordsjælland. Når vi har to angribere, springer vi naturligt ofte et led over på midtbanen. Nordsjælland vil gerne kombinere, men man skal ikke glemme, at de faktisk også spiller med en del lange bolde, siger Thomas Thomasberg, der netop hentyder til, at søndagens modstandere ofte sender bolde afsted over 30 meter mod bagrummet, når de har bearbejdet forsvaret.

Hårde i duellerne

Ifølge cheftræneren skal Randers FC ikke ud og ændre spillestil eller taktisk tilgang for at tøjle de nordsjællandske teenagere, men det er nødvendigt at forholde sig til, at FC Nordsjælland bringer noget andet end eksempelvis AGF.

- De vil forsøge at bringe vores forsvarer ud af position ved at være bevægelige mellem og bag vores kæder, så det har været et fokuspunkt for os i denne uge. Det er fodboldnøderi, som den almene fodboldseer måske ikke lægger mærke til, men det er altafgørende. Dertil skal vi være hårde ved dem i den fysiske kamp, for det bryder de sig ikke om.

- De er gode i kombinationsspillet, men de har også stadigvæk deres sædvanlige svagheder i dødbolde og duelspillet. Vi tror på, at hvis vi flytter os rettidigt i vores organisation, og lader dem mærke, at vi er tæt på dem, så får vi nogle omstillingsmuligheder, hvor vi kan gøre ondt på dem, fortæller Thomas Thomasberg.

Væk fra kunstgræsset i Farum har mange hold formået at gøre ondt på FC Nordsjælland i denne sæson. Faktisk har holdet ikke vundet en Superligakamp på udebane siden begyndelsen af marts.

Her vandt Kasper Hjulmands tropper 3-0 over netop Randers FC på BioNutria Park, mens det også endte i en komfortabel 4-1-sejr til sjællænderne i holdenes seneste møde i september.

Men trods de seneste opgør ser Thomas Thomasberg gode muligheder for revanche i søndagens kamp.

- Jeg synes, at vi er lille favorit til at sætte to sejre sammen for første gang i sæsonen. Jeg tror på, at vi lærte af nederlaget i Farum. Vi så, hvordan de klædte os af i anden halvleg, hvor vi kom til at give deres hurtige spillere for meget rum. Det må vi ikke tillade søndag, så har vi en god mulighed, fortæller Thomas Thomasberg.

Kampen fløjtes i gang søndag klokken 14.00 på BioNutria Park.

Modsætninger mødes: Randrusianske muskler mod nordsjællandske fodsåler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce