Mølvadgaard taler ud: Moniz, Backstage og jagten på et gennembrud

Marcus Mølvadgaard er startet inde i tre af fire træningskampe denne vinter. På lørdag kan en drøm gå i opfyldelse, hvis han får lov at spille i Parken. Foto: Annelene Petersen

Mølvadgaard taler ud: Moniz, Backstage og jagten på et gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Marcus Mølvadgaard har arbejdet ekstra hårdt henover vinteren for at komme tættere på startopstillingen. Det har givet bonus i træningskampene, og han ligner nu en mulig starter til forårspremieren på lørdag i Parken mod FC København

Han var netop fyldt 17 år, da han i oktober 2016 fik de første minutter i Superligaen som indskifter i en hjemmekamp mod AC Horsens. Ved indgangen til 2017 blev han rykket permanent op i førsteholdstruppen og har i løbet af det forgangne år sneget sig op på 22 kampe for Randers FC.

Men selv om det er blevet til fire mål, heraf et enkelt i Superligaen mod Silkeborg i efteråret, har Marcus Mølvadgaard stadig sit endelige gennembrud til gode i Randers FC-trøjen.

Men det er måske lige om hjørnet.

I hvert fald er den nu 18-årige angriber startet inde i tre af fire træningskampe denne vinter. Blandt andet i de seneste to, hvor den nye cheftræner Rasmus Bertelsen har stået i spidsen for holdet, og i fredags anbefalede han sig med en scoring mod Silkeborg.

Det kunne dufte af en mulig startplads, når Randers FC på lørdag spiller årets første officielle kamp på udebane mod FC København, og selvtilliden er da også intakt, da avisens udsendte møder ham i foyeren på Bionutria Park efter mandagens første træningspas.

Håret er blevet kortere, end da han for et år siden trådte ind i A-truppen, men til gengæld er der kommet flere muskler på kroppen.

En pæn portion erfaring er også tikket ind på kontoen efter et år, hvor Mølvadgaard har nået at stifte bekendtskab med tre forskellige cheftrænere og to sportsligt ansvarlige i Ole Nielsen og Michael Gravgaard.

Jo, 2018 er ikke bare for Randers FC en ny start. En ny chance. Det er det også for et af dansk fodbolds store angrebstalenter.

- Jeg har arbejdet ekstra hårdt i vinterpausen og selvtrænet mere, end jeg plejer, for at være klar og stå knivskarpt til den her forårssæson. Det har været en rigtig god opstart, siger han, da vi har sat os til rette i den lyseblå lædersofa.

Hvorfor har du arbejdet ekstra hårdt?

- Jeg har været træt af ikke at spille så meget og træt af at vente, når jeg har følt, at jeg har kunnet bidrage med mere i forhold til den position, som holdet har været i. Så da efterårssæsonen var forbi, havde jeg en god snak med min far, hvor vi blev enige om, at nu skulle den have en ekstra skalle henover vinteren, så jeg i hvert fald ikke stod bag nogle af de andre, når jeg kom tilbage til opstarten.

Har det været frustrerende ikke at spille mere i efteråret, når holdet ikke kunne score mål?

- Ja, det har det til tider. Man er aldrig tilfreds, medmindre man spiller fuld tid hver gang. Men i nogle situationer har jeg også godt kunnet følge trænerens forklaringer om, at det er et sats at sætte en ung spiller ind, når det går dårligt for holdet. Men nogle gange har jeg savnet lidt tillid og følt, at jeg kunne bidrage med mere, end jeg fik lov til.

Øje for fitnesslokalet

Hvordan føler du ellers, at din udvikling har været i dit første kalenderår som fuldtidsspiller i Randers FC?

- Jeg har udviklet mig rigtig meget. Som ungdomspiller var jeg en mere stationær angriber, som lå og ventede på, at boldene kom, og jeg har altid været en stor dreng, som kunne skærme bolden af. Men jeg har lært, at hvis man skal være med på det her niveau, så skal man også være i stand til at arbejde den anden vej. Jeg har fået øjnene op for, at fitnesslokalet betyder noget. Det har været hårdt, men det har eddermame også være godt!

Hvordan ser du muligheden for at starte inde i Parken på lørdag?

- Jeg ser det som en god mulighed. Jeg føler selv, at jeg er den angriber, som er mest klar til det lige nu. Jeg er i god form og har kapacitet til at spille en hel kamp, hvor de to andre angribere (Eero Markkanen og Mikael Boman, red.) måske ikke har fysikken til det endnu, fordi de ikke har været med hele opstarten. Jeg føler i hvert fald, at jeg har vist, at jeg er klar til det.

Høj kvalitet i træningen under Moniz

Ser du det som en fordel, at cheftræner Rasmus Bertelsen, som du har en fælles fortid med i ungdomsafdelingen, har et ekstra godt kendskab til dig?

- Det er klart, at det giver noget tryghed, at det er en træner, der ved, hvad jeg står for. Men jeg forsøger at lade være med at tænke for meget på det, for det skal ikke være en sovepude. Jeg startede også inde i vores første træningskamp under Moniz i år, så hvis jeg starter inde på lørdag, tror jeg ikke, at det har så meget at gøre med, at det er "Bertel", der er er træner, men mere at jeg har gjort det godt i hele opstarten og har gjort mig fortjent til det.

Hvordan var det for dig at træne under Ricardo Moniz?

- Jeg havde blandede følelser omkring det. Det var ret skuffende ikke at spille mere under ham, end jeg gjorde. Men det var også en god oplevelse at have en træner som ham. Han var sindssyg god til individuel træning, og hvis man gerne ville træne to timer ekstra, så var han altid klar til det, og det var noget af det, jeg savnede ved den forrige træner (Olafur Kristjansson, red.). Spillede man ikke, var der ikke så meget at komme efter. Under Moniz var der altid en god træning dagen derpå for dem, der ikke havde spillet så meget. Han levede på træningsbanen.

Var det en overraskelse for dig, at Moniz røg ud?

- Det var da lidt en overraskelse. Men man kan jo godt mærke, hvis opbakningen ikke er der 100 procent fra truppen eller i klubben. Jeg har da også siddet og kigget på, at der skete nogle mærkelige ting, hvor der var nogle uoverensstemmelser. Men det kommer jo alligevel altid lidt som et chok.

Der har i det hele taget været mange sager og en del uro de seneste par år. Er det rart, at der er kommet lidt ro på båden nu?

- Det er klart, at nu er det lidt mere back to basic. Man føler, at der er kommet lidt mere styr på nogle ting, og med det nye trænerteam er der kommet mere taktisk træning, så man ved præcist, hvad man skal. Det er rart, og der har været en utrolig god stemning i truppen den seneste uge.

Backstage var fint

Udover farvel til Moniz og Gravgaard har klubben også droppet deltagelsen i tv-programmet "Superliga Backstage". Hvordan havde du det med den del?

- Jeg har haft det superfint med Backstage. Der er har ikke været nogle problemer med de folk, der har været at optage det. Der er ikke kommet noget ud, som man ikke ville have ud, og hvis vi gerne ville have lov til at være os selv i en bestemt situation, så respekterede de også det. Så det var faktisk en stor overraskelse for mig, at det blev droppet. Efter hvad man hørte fra folk i omverdenen, så synes de også, at det var et fedt program. Så det er lidt ærgerligt, at det er slut. Men det er klubbens beslutning, og den bakker jeg selvfølgelig helt op omkring.

Tilbage til kampen på lørdag. Hvordan ser du jeres muligheder mod FC København?

- Jeg synes ikke, at de er så skræmmende, som de har været. Selvfølgelig bliver der altid bygget en stemning op omkring dem, fordi de har den historik, de har. Men jeg ser det bestemt ikke som en umulig opgave. Personligt er det også en stor drøm at få muligheden for at blive udtaget til en kamp i Parken. Det har jeg aldrig prøvet før, og det har været en drøm, siden jeg var lille.

Hvor ser du, at du kan gøre ondt på FC København, hvis du bliver valgt til startopstillingen?

- Jeg synes, de ser lidt usammenspillede ud i deres forsvar. Deres centerforsvarere er gode i duellerne, men ser lidt rystede ud, når de har bolden. Men det er ikke kun et spørgsmål om, hvor jeg kan gøre ondt på dem. Det er ikke et one-man-show, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis vi spiller op til vores niveau som hold, så kan vi gøre ondt på dem.

Glad for systemskifte

Hvad kan vi generelt forvente af jer i foråret?

- Jeg tror ikke, vi har så mange andre forventninger, end at vi skal sørge for at redde os. Snakken i omklædningsrummet er, at vi bare skal sørge for at skrabe så mange point sammen som muligt.

Hvordan passer det dig, at I nu går tilbage til at spille 4-4-2 eller 4-4-1-1?

- Det passer mig rigtig godt. Det er de systemer, jeg har spillet i hele min ungdomstid. Jeg havde en sæson, hvor jeg lavede 73 mål, hvor vi spillede 4-4-2, og en sæson med 4-4-1-1, hvor jeg lavede 53 mål. Om det er det ene eller det andet af de to systemer, betyder ikke så meget. Jeg har dog følt, at det har set rigtig godt ud i de træningskampe, hvor Bashkim Kadrii har ligget i en 10'er-rolle lige bag ved. Han tager noget fokus og skaber noget plads, som gør, at jeg kan ligge og lure på chancerne.

Kan du mærke en ekstra gnist eller spænding i forhold til, om 2018 bliver året, hvor du får dit gennembrud?

- Jeg ved ikke, om der er en ekstra spænding. Men der er en ekstra gnist i forhold til at tage de løb, der skal til, for at vise træneren, at jeg er klar. Og der er en ekstra gnist i forhold til at være en af de første, der møder ind til træning. Men det er ikke sådan, at jeg går i panik, hvis det ikke kommer i år. Jeg skal nok nå mine mål.

Mølvadgaard taler ud: Moniz, Backstage og jagten på et gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce