Moniz' drømmehold: Hollandske legender og Premier League-stjerner


Moniz' drømmehold: Hollandske legender og Premier League-stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ricardo Moniz har i sin mere end tyve år lange trænerkarriere været forbi store klubber som Tottenham og Hamburger SV. Randers Amtsavis har bedt Randers FC's cheftræner sætte et hold af de 11 bedste spillere i karrieren og den træner, der har inspireret ham mest.

Målmand
Paul Robinson, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- Han var nummer et på Englands landshold på det tidspunkt og var en vigtig del af to succesfulde år i Tottenham. Han var også et helt utroligt konkurrencemenneske.

Højre centerforsvarer
Jerome Boateng, træner for i Hamburger SV. Foto: Scanpix

- Han var et kæmpe, kæmpe talent og en rå diamant. Jeg havde en daglig kamp med ham og flere konfrontationer, fordi han kun gjorde brug af sit talent og ikke arbejdede ekstra for det, men han var en god fyr. Jeg er glad for, at han kom til Bayern München, hvor han blev rigtig professionel i det miljø.

Centerforsvarer
Ledley King, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- På det tidspunkt havde han allerede problemer med knæet, men når han spillede, var han en af de mest komplette forsvarsspillere, jeg nogensinde har set. Han kunne bruge begge fødder og var hurtig, stærk i luften, en stille leder og en lokal spiller fra Tottenham. En ægte forsvarsspiller. Der var altid sikkerhed, når han spillede.

Venstre centerforsvarer
Michael Carrick, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- Han er nok mere offensiv, men jeg havde for mange spillere længere fremme, og han skulle med. Han var fantastisk talentfuld og kunne spille overalt i venstre side. Tabte aldrig en bold og havde en fantastisk disciplin. Han var der altid i styrketræningslokalet en time før træning og en time efter, og på det tidspunkt var han altså 35 år. En stor, stor spiller.

Central midtbane
Zé Roberto, træner for i Hamburger SV. Foto: Scanpix

- Alt opspil kom igennem ham. Han havde et magisk instinkt til at fordele boldene foran forsvaret. Han scorede ikke mange mål, og derfor er han nok ikke lige så kendt som Steven Gerrard og Frank Lampard.

Central midtbane
Edgar Davids, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- Han var en typisk pitbull, der havde et utroligt arbejdsraseri. Derudover havde han en fantastisk teknik, men scorede ligesom Carrick ikke nok mål, men det er uvurderlig at have nogen, der kan holde balancen på holdet.

Offensiv midtbane
Robin van Persie, træner for i Feyenoord. Foto: Scanpix

- Han var velsignet med en fantastisk venstrefod og en sublim evne til at skabe og afslutte angreb fra alle vinkler. Han havde en rigtig god tid i Arsenal og under Sir Alex Ferguson i United, men da Ferguson stoppede, forsvandt van Persie alt for ung ud af Premier League.

Højre kant
Gareth Bale, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- Han var 17 år og meget genert, da han kom ind på holdet som venstre back. Han kom op på kanten og udviklede specifikke styrker: hans fart, frispark og målnæse. Han havde en fantastisk livsstil og blev stærkere for hver kamp, når han ikke var skadet.

Venstre kant
Ivica Olic, træner for i Hamburger SV. Foto: Scanpix

- Den største arbejdshest jeg nogensinde har set. Vi havde nogle specielle mål, vi brugte til træning, og Olic ville gerne have et til der hjemme. Jeg bestilte det til ham, men der var en uges leveringstid. Næste dag til træning var det ene mål væk. Han havde stjålet det. Han ville ikke spilde én dag, hvor han kunne træne hjemme i haven. I slutningen af året skiftede han til Bayern som 29-årig. Det var på grund af den fantastiske arbejdsmentalitet.

Angriber
Dimitar Berbatov, træner for i Tottenham. Foto: Scanpix

- Berbatov var en af de mest dovne spillere til træning, men i kampene havde han en utrolig vindermentalitet. Han var så elegant og scorede fra alle vinkler. Han var en gamechanger. I 2006 var han fra en anden planet og blev også hentet til Manchester United.

Angriber
Ruud van Nistelrooy, træner for i Hamburger SV. Foto: Scanpix

- Et monster. En legende. Også en massiv arbejdshest. Jeg lærte en masse fra ham. Vi var altid sammen, fordi han ville tilbage til sit gamle niveau efter en farlig knæoperation, og jeg kunne lære hemmelighederne fra Manchester United, ham selv og Alex Ferguson.

Træner
Johan Cruyff. Foto: Scanpix

- Jeg besøgte ham engang og var der i et par dage. Det var exceptionelt. Jeg lærte så meget de dage, at du slet ikke kan forestille dig det. Han havde aldrig haft en blyant eller en bog i sin hånd, han gjorde alt ud fra sin erfaring og instinkt. Han revolutionerede fodbold.

Moniz' drømmehold: Hollandske legender og Premier League-stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce