Moniz sender ungdommen på banen fra start

Ricardo Moniz vil bringe kvalitet ind i Randers FC's træningskampe. Den første opgave venter lørdag eftermiddag, når AaB kommer på besøg på kunstgræsbanen ved Bionutria Park. Arkivfoto: Annelene Petersen

Moniz sender ungdommen på banen fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag tager Randers FC hul på forberedelseskampene til Superligaforåret med en kamp på hjemmebane mod AaB. Cheftræner Ricardo Moniz afslører, at det bliver truppens unge spillere, som kommer til at indlede opgøret i angrebet og på midtbanen.

Randers: I tirsdags indledte Randers FC træningen i 2018, og lørdag eftermiddag skal holdet for første gang i kamp siden afklapsningen i efterårets sidste kamp på 4-0 imod FC Midtjylland.

Superligakonkurrenterne fra AaB venter på kunstgræsbanen ved Bionutria Park, og Randers FC's cheftræner Ricardo Moniz lader truppens unge spillere indlede årets første opgør.

- Vi starter med truppens unge på midtbanen og i angrebet, mens jeg endnu ikke ved, hvem der kommer til at starte i forsvaret, siger Ricordo Moniz.

Saba Lobjanidze, Marcus Mølvadgaard og nytilkomne Jannik Skov Hansen kan se frem til at danne fronttrio, mens Frederik Lauenborg, Brandur Hendriksson og hjemvendte Nicolai Poulsen indleder på randrusianernes midtbane.

- Alle kommer til at spille minimum 45 minutter, og så bliver der et par spillere, skal spille hele kampen. Én af dem kunne godt blive Kasper Enghardt, fortæller Ricardo Moniz, som ser frem til at få en ny kamp i erindringen efter den rædderlige afslutning på efteråret.

- Jeg ser frem til kampen efter en lang ferie med nederlaget til FC Midtjylland i hukommelsen. Den forfærdelige kamp har domineret min ferie. Vi havde ikke en scoringschance, og vi dominerede ikke. Men det var en øjenåbner for, hvor langt vi er omkring kvalitet og mentalitet, fortæller Ricardo Moniz.

Ingen eksperimenter

Ofte bruges træningskampe til at afprøve nye formationer eller afprøve spillere på uvante positioner, men Ricardo Moniz har ikke tænkt sig at spilde træningskampene på at eksperimentere.

- Fokus i træningskampene er at få gjort holdet endnu mere fit, og efter min opfattelse handler det blandt andet om sprintkapacitet. Vi kan ikke have bolddominans gennem en hel kamp, og når vi gerne vil presse så højt som muligt, skal der være sprintkapacitet på alle positioner til 90 minutter, forklarer cheftræneren.

Han understreger, at hjemmeholdet starter i en 4-3-3-formation i lørdagens træningskamp mod AaB, som sammen med 4-2-2-2 har været hollænderens foretrukne formation siden ankomsten til Kronjylland.

- Men vi skal også fokusere på vores boldomgang mellem vores midtbane og angribere, så vi kan skabe flere scoringschancer. Og når vi kommer frem til chancerne, skal vi gøre det færdigt. Vi skal have angribere, som er suveræne til at sparke bolden i kassen, og det har vi ikke lige nu, siger Ricardo Moniz i tråd med klubbens udmelding om, at det aktuelle transfervindue primært er en angriberjagt.

Hollænderen understreger, at sejre altid er det vigtigste, men pointerer samtidigt, at han i træningskampene over de næste fire uger vil se kvalitet fra hver enkelt position, fysisk overskud og perfektionisme i holdets måde at gribe tingene an på.

- Det har været en hård første uge, men jeg forventer, at mine spillere udstråler fysisk overskud. Vi er i en fem ugers forberedelsesperiode nu, hvor hver enkelt spiller skal fokusere på deres specifikke opgave. Alle spillere har en opgave, og det er mit ansvar, at spillerne er indforstået med deres opgave og samtidig sørge for, at holdet har næsen i samme retning, så vi fungerer som en enhed. Alle skal spille for hinanden, siger Ricardo Moniz.

Sandi Putros fløjter opgøret i gang klokken 13, der spilles tre halvlege af 30 minutter, og Randers FC har annonceret, at der er gratis adgang til kampen.

Amtsavisens udsendte liveopdaterer fra kampen.

Moniz sender ungdommen på banen fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce