Nedrykning vil ramme Randers FC hårdt på pengepungen

Søren Pedersen er i øjeblikket assistent-træner i Randers FC, men er sideløbende igang med forberedelserne til sit kommende job som sportsdirektør. Arkivfoto: Flemming Krogh

Nedrykning vil ramme Randers FC hårdt på pengepungen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende sportsdirektør lægger ikke skjul på, at der skal skæres ind til benet, hvis Randers FC rykker ned i 1. division. Skulle det ske, vil klubben dog satse på at komme tilbage i Superligaen i første hug.

Randers: Han har to planer liggende i skuffen, men hvis alt går vel, kan Søren Pedersen på mandag makulere den ene.

Klarer Randers FC at vinde samlet over Lyngby, har klubbens kommende sportsdirektør og nuværende assistenttræner nemlig vished for, at klubben også i næste sæson er at finde i Superligaen.

Knapt så sjovt bliver det, hvis menuen efter sommerferien hedder 1. division. Så bliver det et anderledes skrabet budget, Søren Pedersen skal arbejde ud fra, når han skal sætte det hold sammen, som i den kommende sæson får som målsætning at spille klubben tilbage i landets bedste række.

- Det har ekstremt stor betydning, om det hedder Superliga eller 1. division. Det er to forskellige verdener. Skulle det forfærdelige ske, at vi rykker ned, kommer vi ikke uden om at skulle igennem nogle besparelser, som kan blive rigtig grimme både på det administrative og sportslige område. Det er der ikke nogle af os, der ønsker. Skulle det ske, går vi efter at komme tilbage i Superligaen i første hug, men det er ingen hemmelighed, at vi er ramt på økonomien, og derfor spiller en nedrykning også ind på, hvad vi har til rådighed til det formål, siger Søren Pedersen.

Nemmere på transfermarkedet

Det har allerede kostet dyrt på bundlinjen i blandt andet tabte tv-indtægter, at Randers FC i denne sæson har ligget i bunden af Superligaen.

Derfor kommer det heller ikke til at flyde med mælk og honning på Viborgvej i næste sæson, selv om Randers FC redder sig.

Men det bliver stadig markant sjovere end en tilværelse på anden klasse.

- Vi har brugt mange timer på at kigge på, hvad der venter, hvis vi rykker ned. Vi er nødt til at have både en plan A og en plan B, fordi der er nogle indtægter, som forsvinder, hvis vi spiler i 1. division. Der er blandt andet sponsorer, som har klausuler i deres aftaler. Men forhåbentlig kan vi på mandag slå en streg over de spekulationer og fokusere på plan A, siger Søren Pedersen.

En plan A, som også vil give ham bedre muligheder på transfermarkedet.

- Det bliver meget nemmere. Det er der ingen tvivl om. Vi er allerede i gang med at kigge på, hvor vi gerne vil forstærke os og går efter spillere, som kan være med til at løfte holdet. De kan selv som Superligaklub være svære at tiltrække, men i 1. division er det nærmest umuligt. Det er nogle andre spillere, man kan tillade sig at kigge efter, hvis man har status af Superligaklub, siger Søren Pedersen.

Satsning på de unge

Selv om den står på akut overlevelseskamp, har cheftræner Rasmus Bertelsen og Søren Pedersen da også allerede i dette forår sat en retning for, hvordan fremtiden skal se ud.

I den seneste kamp mod Helsingør stillede Randers FC med fem spillere af egen avl i startopstillingen, og det bliver også en del af den fremtidige strategi.

Dels for at give de unge chancen, men også for i sidste ende at skabe luft i budgettet til at hente de profiler, som kan gøre den sidste forskel.

- Vi bruger mange penge på talentudvikling, og det gør vi med det formål, at vi skal have nogle igennem til førsteholdet. Det skal vi være i stand til at profitere af, og når vi begynder at have en stamme på plads med nogle af vores egne, er det også med til at skabe den luft i budgettet, som gør, at vi forhåbentlig har penge til at kunne gå ud og hente de to-tre spillere fra en ekstra høj hylde, som vi gerne vil have, siger Søren Pedersen.

Men I har vel også taget en chance ved at kaste de her unge drenge ud på dybt vand i så afgørende kampe?

- Det kan man sige. Men det er også med til at udvikle dem, og jeg er sikker på, at de både som personer og spillere bliver stærkere af det - specielt hvis det ender lykkeligt, siger Søren Pedersen.

Indtil videre har han gjort sit til, at det bliver plan A, der ender med at blive trukket op af skuffen. Siden Søren Pedersen satte sig på trænerbænken som assistenttræner, har Randers FC spillet otte kampe i Superligaen - og blot tabt de to.

Nedrykning vil ramme Randers FC hårdt på pengepungen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce