Pinligt pokalexit: Det er historisk ringe, Randers FC

Arkivfoto. Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Pinligt pokalexit: Det er historisk ringe, Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aldrig tidligere har Randers FC leveret så ringe i pokalturneringen. Nederlaget til Kolding IF var en skamplet på klubbens ellers fine pokalhistorie.

Randers FC-træner Thomas Thomasberg tog selv ordet fiasko i sin mund efter nederlaget tirsdag aften i pokalturneringen mod 2. divisionsholdet Kolding IF.

Alt andet ville også have fået cheftræneren til at ligne Komiske Ali. For det var ikke bare en fiasko. Det var den største fiasko nogensinde i Randers FC's pokalhistorie.

Kun to gange tidligere har Randers FC tabt til lavere rangerende modstandere. Det var i 2004/05 til BK Frem og i 2013/14 til AC Horsens, som på det tidspunkt spillede i 1. division.

Men aldrig tidligere har Randers FC tabt til et hold, som er rangeret to rækker lavere.

Men at ryge ud til et 2. divisionshold er ikke i sig selv det mest pinlige. Den slags sker i pokalturneringen. Nej, det pinlige består i, at Randers FC hurtigt kom foran i kampen, kunne se Kolding reduceret til ti mand efter en halv time og alligevel endte med at tabe 1-2.

Det er ubegribeligt, at det kan lade sig gøre at smide sejren mod et 2. divisionhold, når man spiller 90 minutter i overtal.

Efter kampen tog Thomas Thomasberg ansvaret for at have sendt et hold på banen, hvor flere stamspillere blev sparet, og hvor unge folk blev smidt i aktion undervejs.

Det er altid klædeligt og på sin plads, når en træner kigger indad, men blamagen falder så sandelig også tilbage på spillerne. Det er ikke noget nyt, at Randers FC i de første runder af pokalturneringen sparer spillere. Det skal de gøre for at holde hele truppen til ilden og give breddespillerne chancen for at vise, hvad de består af.

Men Randers FC stillede trods alt med navne som Johnny Thomsen, Kasper Enghardt, Jonas Bager, André Rømer, Joel Allanson, Mads Aaquist, Emil Riis og Mikael Boman i startopstillingen.

Det var et hold, der burde være mere end stærkt nok til at besejre et tophold i 2. division. Truprotation er ingen undskyldning for nederlaget.

Tværtimod kan man stille spørgsmålstegn ved, om det er spillernes indstilling, det er galt med. Det er i hvert fald ikke første gang i denne sæson, at vi har set Randers FC støde ind i problemer mod de mindre hold.

I sommer var man i store problemer mod et udvalgt seriehold fra moderklubberne og fik kun med nød og næppe 1-1, i forrige runde i pokalturneringen skulle der straffesparkskonkurrence til for at klare danmarksseriemandskabet Næsby, og tirsdag aften faldt hammeren så i form af nedturen mod Kolding IF.

Det var en grim skamplet på en ellers fin pokalhistorik i Randers FC, der har spillet 60 pokalkampe siden stiftelsen i 2003, vundet de 41 og blot tabt 16 gange.

Pokalturneringen er en gylden mulighed for en klub som Randers FC til at jagte en titel og Europa Cup-oplevelser. Det er chancen for at skabe begejstring omkring en klub, hvor tilskuerne ikke ligefrem vælter ind på tribunerne.

Vi husker alle pokalfinalerne fra 2006 og 2013, hvor der var folkefest med tusindvis af randrusianere i Parken. En finaleplads får man ikke hvert år, men det er ikke godt nok at skylle muligheden væk på den facon, som Randers FC gjorde i Kolding.

Det skal være en klar "ommer" i næste sæson.

Nu er der kun Superligaen at sigte efter i denne sæson, hvor Randers FC skal i aktion igen allerede fredag aften i Vejle. Her må kravet være, at vi kommer til at se et Randers FC-hold med fråde om munden, der er klar til at begynde arbejdet med at skrubbe den grimme pokalplet af trøjerne.

De skylder en omgang. Ikke mindst til de fans, der trofast var mødt op tirsdag aften i Kolding.

Pinligt pokalexit: Det er historisk ringe, Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce