Pokalhelten Frederik Due: Forsøger at udnytte min hurtighed på stregen

Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Pokalhelten Frederik Due: Forsøger at udnytte min hurtighed på stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Due fik en nøglerolle i tirsdagens pokalkamp mod Næsby. Se straffesparkene og læs reaktionen fra målmanden, der tog to ud af fire spark.

Randers: Der var pres på tirsdag aften på Fyn, da Randers FC måtte ud i straffesparkskonkurrence mod Næsby i anden runde af pokalturneringen.

Men Randers FC stod for presset i lotteriet fra 11 meter-pletten. Frederik Due snuppede to af fire straffespark, mens Emil Riis, Joel Allansson, Benjamin Stokke og André Rømer scorede på de fire randrusianske forsøg.

Dermed blev opgøret også en stor personlig triumf for Frederik Due, der fik sin første kamp fra start i sæsonen.

- Jeg er superglad. Normalt har man ikke det store at tabe som målmand, når man går ind til en straffesparkskonkurrence, men det var lidt noget andet denne gang. Det havde ikke været sjovt at ryge ud i en kamp, hvor vi var så store favoritter, siger Frederik Due dagen derpå til Randers Amtsavis.

Tip fra Bertelsen

Normalt ville han op til en straffesparkskonkurrence have læst op på modstandernes skytte, men det var ikke muligt mod det upåagtede fynske seriehold.

- Som regel har man kigget på, om skytterne har en favoritside, når de sparker straffespark. Men det havde jeg ikke mulighed for her, så det handlede primært om at forsøge at læse sparkene ud fra skyttens tilløb, fodens stilling og intuitionen, siger Frederik Due, som dog fik lidt fif på det ene af de to spark, som han reddede.

- Vores assistent-træner Rasmus Bertelsen kendte faktisk den ene af deres skytter og havde en idé om, hvor han måske ville skyde. Så den kunne vi samarbejde lidt omkring, men ellers handler det jo meget om ens fornemmelse, når man skal redde de her straffespark. Det er efterhånden blevet en hel videnskab for målmænd, men jeg har ikke et bestemt fif, som jeg altid bruger. Jeg bruger lidt af det hele og forsøger at udnytte min hurtighed på stregen, siger Frederik Due.

En god chance

Han er glad for, at Randers FC nu er med i bowlen til tredje runde i pokalturneringen, som giver både Due og de øvrige spillere i truppen, som normalt ikke får så meget spilletid, muligheden for at vise sig frem.

- Pokalturneringen er vigtig for klubben, men den giver også de spillere, som ikke spiller så meget, muligheden for at vise træneren, at han har valgt forkert. Så på den måde er det en stor tilfredsstillelse at komme videre. Pokalkampe er bare noget andet end kampe i reserveholdsturneringen, fordi der står noget mere på spil, siger Frederik Due, der erkendte, at opgøret mod Næsby blev mere spændende, end godt var.

- Det havde ikke set godt ud, hvis vi var røget ud. Men vi må også rose Næsby for at spille en fin kamp defensivt. Deres målmand stod en god kamp, og selv om vi havde bolden hele tiden, kunne vi bare ikke få den over stregen. Det var lidt en streg i regningen, at vi skulle ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, men heldigvis kom vi videre, siger Frederik Due.

Du kan se straffesparkskonkurrencen i videoen fra Randers FC TV:

Pokalhelten Frederik Due: Forsøger at udnytte min hurtighed på stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce