Randers FC dropper træningslejr som den eneste klub i Superligaen

Randers FC-ledelsen har valgt at spare vinterens træningslejr væk. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Randers FC dropper træningslejr som den eneste klub i Superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC bryder i år traditionen med at tage på træningslejr under sydlige himmelstrøg. Ordførende direktør Michael Gravgaard begrunder beslutningen med økonomi og kort opstart til foråret.

Randers: Opstarten til forårssæsonen byder traditionelt på træningslejr under varmere himmelstrøg for de danske Superligaklubber. Sådan plejer det også at være i Randers FC.

Men i år har klubben som den eneste af de 14 klubber i Superligaen valgt at droppe træningslejren. Ifølge ordførende direktør i Randers FC, Michael Gravgaard, skyldes det blandt andet, at den øjeblikkelige placering som bundprop i Superligaen gør ondt på økonomien.

- Der er flere hensyn, som spiller ind på beslutningen. Her er økonomien selvfølgelig ét af dem. Vores nuværende placering i Superligaen betyder, at vi ikke når vores økonomiske målsætninger. Det koster os mange penge at ligge, hvor vi gør. Vi kunne også have valgt at skære et andet sted - eksempelvis ved at spare en spiller væk - men det synes vi ikke, ville være det rigtige at gøre. Vi har vurderet, at en træningslejr i syden var dét, vi bedst kunne undvære, siger Michael Gravgaard.

Kort opstart

Han understreger dog, at det ikke kun er økonomiske hensyn, der spiller ind på beslutningen.

- Vi har også kigget på, at starten på Superligaen ligger tidligere og tidligere om foråret. Der er omkring 30 dage fra vores første træning efter nytår til forårspremieren, og dér bruger man altså to af potentielt 30 træningsdage på at rejse, hvis man tager på træningslejr. Så ved jeg godt, at der også er et socialt element i at tage afsted, men det kan man jo altså godt dyrke på andre måder, selv om man ikke kommer ned i varmen, siger Michael Gravgaard.

Men er det ikke vigtigt at give spillerne optimale forberedelser til sæsonen?

- Jo, men det handler ikke nødvendigvis om at tage på træningslejr. Vi har lige investeret i en kunststofbane, som er det nyeste af det nyeste. Samtidig er argumentet for at tage afsted blandt andet, at man kommer ned i et varmere klima og træner på bedre baner, men det er jo ikke et varmt klima eller snorlige baner, man kommer til at spille Superligakampe på i februar og marts. På den måde går man fra det ene til det andet, siger Michael Gravgaard.

Men de øvrige klubber har trods alt valgt at investere de penge?

- Ja, men selvfølgelig havde vi også fundet pengene, hvis vi havde besluttet, at vi virkelig ville på træningslejr. Men der har vi altså vurderet, at det er bedre at spare pengene frem for at skulle vælge noget andet fra, siger Gravgaard, som afviser, at beslutningen skal ses som et udtryk for, at klubben har kastet håndklædet i ringen i forhold til at undgå nedrykning fra Superligaen.

- Der er altså ikke tale om, at vi har opgivet sæsonen. Tværtimod vil jeg sige, at hvis vores muligheder i foråret står og falder med, om vi tager otte dage på en træningslejr, så er der noget andet galt. Jeg kan da huske, at Silkeborg blev hjemme fra træningslejr i Tyrkiet sidste vinter på grund af den politiske ustabilitet i landet, og de leverede da en ganske hæderlig forårssæson, siger Michael Gravgaard.

Ifølge Michael Gravgaard er det ikke udelukket, at Randers FC i fremtiden vælger at tage på træningslejr igen.

- Det kommer vi til at vurdere år for år, siger han.

Randers FC har i flere år haft Spanien som den foretrukne destination for træningslejr, men sidste vinter var klubben i Tyrkiet.

Randers FC dropper træningslejr som den eneste klub i Superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce