Randers FC-komet er blevet glad for livet på kanten

Tobias Damsgaard (liggende) i aktion mod Sønderjyske tidligere på måneden. Søndag mødes de to hold igen. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Randers FC-komet er blevet glad for livet på kanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Tobias Damsgaard har spillet fuld tid for Randers FC i de seneste seks kampe. Egentlig var han central midtbane, men han bliver mere og mere glad for at spille på positionen som højre back.

Randers: Der har været ikke været mange succeshistorier i Randers FC i denne sæson, men et af de bedre kapitler er skrevet af 19-årige Tobias Damsgaard, der inden sæsonen ikke var kendt af den brede, randrusianske fodboldoffentlighed.

Det er han nu. Spilleren, der i sin ungdomskarriere har optrådt som central midtbane, har i fraværet af skadede Johnny Thomsen grebet chancen på højre back, hvor han har spillet fuld tid i de seneste fem Superligakampe og dertil har fået 120 minutters pokalfodbold i benene mod Silkeborg.

Allerede i efteråret begyndte han at trænge sig på, da han fik debut i Superligaen i en udekamp mod Lyngby og også spillede den efterfølgende kamp mod Sønderjyske, men det er i foråret, at han har spillet sig ind som et fast element i startopstillingen. Det er blevet belønnet med en fremrykning af den toårige fuldtidskontrakt, som egentlig først skulle træde i kraft til sommer.

- Det er nogle rigtig store oplevelser, jeg får for tiden. Jeg er kommet ind på en plads, jeg ikke normalt har spillet, så den måde er jeg blevet kastet lidt ind i det og kan godt mærke, at jeg mangler nogle ting, før jeg er skolet som højre back. Men jeg er blevet glad for at spille på positionen og forsøger at give mig 100 procent, siger Tobias Damsgaard, der blev færdig med gymnasiet sidste sommer og nu udelukkende fokuserer på fodboldkarrieren.

Trækker tænder ud

Han kan dog godt mærke, at det er en omvæltning at skulle spille flere gange om ugen på et niveau, han ikke tidligere har prøvet.

- Jeg har også prøvet at spille tre kampe om ugen i U19-ligaen, men det her er bare noget helt andet. Rent fysisk trækker det tænder ud, og jeg har godt kunnet mærket nogle kramper, når vi er kommet hen i slutningen af nogle af kampene. Mentalt har det også været tungt for hovedet at skulle gøre sig klar, når kampene kommer så tæt. Men jeg er ved at vænne mig til det og er blevet bedre til ikke at blive alt for nervøs op til kampene, siger Damsgaard, der kom til Randers FC som andet års U17-spiller efter at have spillet ungdomsfodbold i Aarhus og Sønderjylland.

Om fremtiden er som højre back eller midtbanespiller, tænker Tobias Damsgaard ikke så meget over lige nu. Han er bare glad for at få spilletid, men vil gerne udvikle sig som back.

- Det er anden måde at spille på. Der er blandt andet en offsidelinje, man skal være en del af, og så har jeg også som midtbanespiller været vant til, at det var små, hurtige sprint, man skulle tage, når man skulle op i presspillet, hvor det som back ofte er dybe løb over 50 meter. Men det er sjovt at prøve, og jeg føler også, at jeg hele tiden udvikler mig, siger han.

Foretrækker Helsingør

Søndag er Sønderjyske modstanderen, og det er et hold, Damsgaard og kompagni tabte 0-1 til tidligere på måneden.

Derfor har Randers FC noget at revanchere, og med blot ét point ned til Lyngby på sidstepladsen i puljen vil en sejr også lune gevaldigt. Tredjepladsen i puljen vil nemlig betyde, at Randers FC i den første playoffrunde skal møde Helsingør, som er den foretrukne modstander.

- Jeg vil hellere møde Helsingør end Silkeborg, og sådan tror jeg, at både trænerne og de fleste spillere på holdet har det. Silkeborg har nogle individualister, som kan være farlige, og vi så også i pokalkvartfinalen, at det var et tæt opgør mod dem. Jeg vil vurdere, at vi er ret lige med Silkeborg, men bør være et niveau over både Helsingør og Lyngby. Så vi skal gå efter at vinde de sidste to kampe i puljen og gøre os klar til playoffkampene, siger Tobias Damsgaard.

Kampen på Bionutria Park spilles søndag klokken 18. Herefter mangler Randers FC at møde Lyngby på udebane i puljen.

Randers FC-komet er blevet glad for livet på kanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce