Randers FC-lejesvend: Kommer som ingenting og har alt at bevise

Jakob Johansson har fået masser af spilletid efter lejeskiftet fra FC Nordsjælland til Randers FC. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix

Randers FC-lejesvend: Kommer som ingenting og har alt at bevise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 19-årige Jakob Johansson var det en stor omvæltning, da han i januar flyttede fra venner og familie i Nordsjælland til Randers, hvor et lejeophold ventede. Alligevel er kantspilleren faldet godt til i det kronjyske, hvor han vil udvikle sit store talent og hjælpe Randers FC til at undgå nedrykning.

Dagen efter Jakob Johanssons 18 års fødselsdag gik en stor drøm i oplevelse for den unge fodboldspiller, der er født og opvokset i Hvidovre. Den offensive spiller fik Superligadebut for FC Nordsjælland som indskifter mod AaB. Halvandet år senere i januar 2018 havde Jakob Johansson blot optrådt tre gange for FC Nordsjælland i Superligaen, og derfor ville den 19-årige kantspiller gerne prøve lykken i en anden klub på et lejeophold.

Tilværelsen i det sjællandske blev derfor skiftet ud med det lidt mere rolige Kronjylland og Randers FC.

- Jeg skiftede til Randers FC for at få mere spilletid og erfaring på det højeste niveau, og der følte jeg, at Randers var den rette klub for mig, siger Jakob Johansson.

Rasmus Bertelsen havde stor andel i at Jakob Johansson blev hentet til Randers FC, da cheftræneren kender ham godt fra ungdomsrækkerne. Spilleren selv indrømmer da også, at Rasmus Bertelsen havde en betydning for valget af Randers FC.

- Lige da jeg var ankommet i klubben, fortalte Rasmus Bertelsen mig, at han har haft et godt øje til mig i de sidste to år, og at han gerne ville have mig til klubben siden da. Efter nogle gode snakke med Rasmus var jeg overbevist om, at Randers FC var en god mulighed for mig, og det er jeg egentlig kun blevet bekræftet i senere hen. Folk er virkelig flinke og har taget godt i mod mig. Det sætter jeg stor pris på, fortæller Jakob Johansson.

Stor kærlighed til spillet

Allerede som femårig sparkede han til fodbolden i en klub i Avedøre, inden han skiftede til Hvidovre i hjembyen i en alder af syv.

Her viste han senere så store kvaliteter, at FC Nordsjælland gaflede U15-spilleren. FC Nordsjælland blev også klubben, hvor Jakob Johansson skulle få sin professionelle debut, ligesom han i sin tid i FC Nordsjælland gjorde sig bemærket på forskellige ungdomslandshold. Det var helt naturligt for den offensive spiller, at fodbold blev en så stor del af hverdagen.

- Jeg spillede meget fodbold i gården sammen med mine venner i Hvidovre og Avedøre, og fodbold har været min første prioritet, så længe jeg kan huske. Selv i mine første år som fodboldspiller var jeg overbevist om, at jeg nok skulle blive professionel, for jeg tror meget på mig selv og mine evner på banen, fortæller Jakob Johansson.

- Fodbold gør mig bare så glad, og det har givet mig utrolig meget. Følelsen af at have bolden i fødderne og at gå ind på et stadion er helt ubeskrivelig. Jeg kunne ikke tænke mig at bytte fodboldkarrieren ud med noget andet, siger han.

På fodboldbanen fylder Jakob Johansson ikke så meget. Han er kendetegnet ved sin hurtighed og stærke dribleevner. På trods af sine kun 19 år gør han sig derimod gerne bemærket på holdet udenfor banen.

- Jeg råber ikke op i omklædningsrummet, men jeg kan rigtig godt lide at snakke med folk og lave lidt sjov med dem. Det er vigtigt for mig at vise, hvem jeg er som person, for man er, som man er, og det lægger jeg ikke skjul på, fastslår Jakob Johansson.

Fra top til bund

Selvom Jakob Johansson er glad for at være kommet til Randers FC, så har det også været en stor omvæltning for den 19-årige spiller. Det er nogle andre rammer end det trygge Nordsjælland, hvor familie og venner var tæt på.

- Det er faktisk første gang, at jeg bor ude alene, så der er en masse nye ting, man lige skal vænne sig til som for eksempel at vaske tøj, siger Jakob Johansson med et smil.

- Men jeg er rigtig glad for at være her. Der er måske lidt mere gang i den i Hovedstadsområdet, men jeg synes Randers er en hyggelig by, og jeg har det godt med de andre spillere, som har taget rigtig godt imod mig.

I FC Nordsjælland, hvor Jakob Johansson nåede tre kampe og var en del af førsteholdstruppen, stod den på topkampe i Superligaen i den øverste halvdel af tabellen. Nu skal han sammen med holdkammeraterne i stedet kæmpe for overlevelse i Superligaen med Randers FC.

- Jeg kan mærke stor forskel på at spille i FC Nordsjælland og Randers FC, hvor især de to klubbers spilletid er vidt forskellige. Her i Randers handler det mest af alt bare om at få skabt et resultat, hvorimod i Nordsjælland handlede det også meget om udvikling med en masse unge spillere.

- Det kræver lidt tilvænning, men jeg har ikke noget imod, at spillestilen er anderledes. Det ændrer ikke på, at jeg går på banen med samme gejst som altid, og jeg føler, at jeg passer godt ind, siger Jakob Johansson.

I ungdomsrækkerne spillede Jakob Johansson som angriber, og her scorede han mål på samlebånd. I U17-ligaen blev han topscorer foran det tidligere Randers-talent Emil Riis, og det samme gjorde sig gældende i U19-ligaen. Oven i har Jakob Johansson scoret seks mål på U16 landsholdet. Den 19-årige tekniker nyder at være lidt længere nede i hierarkiet.

- For en gang skyld vil jeg faktisk sige, at det er dejligt ikke at være den mest kendte. Jeg kan selvfølgelig godt lide, at folk har forventninger til mig, og det har jeg også til mig selv. Til gengæld kommer jeg som ingenting, og derfor har jeg alt at bevise, og det synes jeg virkelig, er fedt. På den måde kan jeg også vise, hvad jeg kan på det her niveau, fortæller Jakob Johansson.

Mission overlevelse

Jakob Johansson tog til Randers FC for at få spilletid, og det har allerede vist sig at give pote, da han har været på banen i alle kampe i foråret, hvor flere af dem også har været fra start.

Den selvsikre kantspiller har ambitioner for fremtiden, men her og nu, vil han helst koncentrere sig om holdet.

- Det vigtigste lige nu, er at vi kan få reddet Randers FC i Superligaen, så det er det helt store mål. Hvad der så skal ske, ved jeg ikke. Det er noget, jeg først vil tage stilling til efter sæsonen, lyder det fra Randers FC-spilleren.

Jakob Johansson ved, at der er et stort pres på Randers FC-spillerne, da nedrykningen ligger faretruende tæt på det randrusianske hold.

Alligevel bruger kantspilleren det store pres til at levere endnu bedre på banen.

- Det er selvfølgelig ikke en rar situation, vi står i, men når hver kamp betyder så meget, og presset er så stort, så giver det mig en ekstra gnist til at gå ind på banen og levere varen.

- Man ved, hvor meget overlevelse betyder for en klub, så hvis jeg kan være med til at redde holdet fra nedrykning, kan det måske være med til at redde jobs i og omkring klubben, slutter Jakob Johansson.

Randers FC-lejesvend: Kommer som ingenting og har alt at bevise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce