Randers FC taget af odds-programmet

Mens to mindre udenlandske spiludbydere har trukket sig fra kampen mellem Randers FC og FC Vestsjælland, føler de store bookmakere sig trygge ved kampen. Foto: Lars Rasborg


Randers FC taget af odds-programmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mistanke. To mindre spiludbydere har taget kampen mellem FC Vestsjælland og Randers FC af programmet på grund af mistænkelige spillemønstre.

DBU ser dog umiddelbart ikke tegn på ulovligheder, mens man i Randers FC er sikre på, at det i hvert fald ikke har noget med den kronjyske fodboldoverbygning at gøre.

Tirsdag aften lukkede den tyske spiludbyder Tipico for spil på fredagens kamp mellem FC Vestsjælland og Randers FC, da man fandt »spillemønstret mistænkeligt«. Kort efter fulgte endnu en bookmaker, Cashpoint, efter. Cashpoint har i øvrigt også lukket for spil på lørdagens Superliga-kamp mellem FC København og Silkeborg.

Hvad der blev spillet på, og hvor meget, ønsker ingen af spiludbyderne at komme ind på. Fra Tipicos hovedkontor i Tyskland henviser man til DBU, som man har orienteret om sagen.

Hos DBU ser man dog indtil videre på sagen med sindsro.

»Vi tager alle henvendelser alvorligt, og undersøger også denne sag. Men på nuværende tidspunkt, er der ingen grund til at tro, at der skulle være foregået noget uregelmæssigt - hverken i forhold til matchfixing eller hvidvaskning af penge,« siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer, som fortæller, at DBU »fra tid til anden« modtager henvendelser af lignende karakter.

Indtil videre har dansk fodbold dog kun oplevet hvad der af politiet betegnes som én stor matchfixing-sag, hvor blandt andet flere Hvidovre-spillere er blevet sigtet, mens der de seneste år har været enkelte disciplinærsager med spillere, som har spillet på egne kampe.

»I DBU gør vi meget ud af at bekæmpe matchfixing, for det betyder utrolig meget, at sporten kan bevare sin troværdighed, hvis der fortsat skal være interesse for fodbolden,« fastslår Høyer, der ikke er bange for, at bare snakken om eventuel matchfixing kan skade Superligaens omdømme.

»Indtil videre vælger vi at tro på, at der ikke er nogen indikationer på, at der er foregået noget mistænkeligt. Hvis undersøgelserne også fastslår det, ser jeg det ikke få nogen negativ indflydelse,« fastslår kommunikationschefen.

Hos Randers FC tager direktør Hans-Peter Rasmussen det også helt roligt.

»Vi har en klar procedure omkring den her slags ting, og har gjort rigtig meget for at sikre os, at der ikke sker noget uhensigtsmæssigt i klubben eller blandt spillerne, og jeg er sikker på, at hvis der er noget i det her, så har det ikke noget med os at gøre,« siger direktøren, der også hæfter sig ved, at der er tale om et par mindre udenlandske aktører, mens de store spillere som blandt andet Danske Spil fortsat har åbent for fredagens opgør.

»Hvis det havde været nogle af de store aktører, havde jeg måske lige stoppet op en ekstra gang, men det er altså to mindre firmaer, som jeg ikke selv kendte på forhånd, hvor jeg ikke tror, der normaltvis bliver spillet særlig store summer på den danske Superliga. Og selvom jeg udmærket ved, at vi lever i en global verden, hvor danskere sagtens kan spille gennem et tysk firma, så synes jeg, det lugter af, at det er nogle har set deres snit til at få vasket nogle penge hvide - hvis der overhovedet er noget i den her sag. Og mens vi kan gøre meget for at sikre, at vi selv har vores på det tørre, så kan vi altså ikke gøre noget ved det, hvis udenlandske mafiaer vil have vasket deres penge,« siger Hans-Peter Rasmussen, der glæder sig over DBU, UEFA og FIFAs store fokus på matchfixing.

»Matchfixing er noget, vi meget gerne vil af med, og DBU har nogle meget klare spilleregler for det her og et stort fokus på området,« konstaterer han.

Randers FC taget af odds-programmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce