Randers FC-talent får fremrykket sin fuldtidskontrakt

Tobias Damsgaard (th.) kan nu kalde sig fuldtidsprofessionel i Randers FC. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

Randers FC-talent får fremrykket sin fuldtidskontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Tobias Damsgaard indgik tidligere på foråret en toårig kontrakt med Randers FC fra den kommende sommer, men forsvarsspilleren kommer nu allerede på fuldtidskontrakt fra den 1. april.

Randers: Tidligere på foråret annoncerede Randers FC, at de havde skrevet fuldtidskontrakter med ungdomsspillerne Simon Graves Jensen, Jonas Dakir og Tobias Damsgaard fra næste sæson.

Men sidstnævnte kan nu tage hul på livet som fuldtidsprofessionel tre måneder tidligere end ventet.

- Det viser bare, at de tror på mig og synes, at jeg har leveret. Det betyder meget at blive belønnet for hårdt arbejde, og det er en kæmpe barndomsdrøm, der går i opfyldelse, fortæller 19-årige Tobias Damgaard, som den 1. april indleder sin første fuldtidskontrakt, der løber til sommeren 2020.

Men Damsgaards fodbolddrøm er egentlig blot en fortsættelse, siden han i begyndelsen af november sidste år fik Superligadebut i udesejren på 3-1 over Lyngby.

Siden har han bevist, at det ikke var en enlig forestilling for igen at stille sig tilfreds med fodbold på U19-holdet. Fire Superligakampe er det blevet til.

- Tobias er en dygtig spiller. Han er tæt på holdet, og i modsætning til mange andre på holdet har han en flot statistik. Han er startet inde i tre kampe, og det er blevet til to sejre. Han viser, at han kan spille med, siger cheftræner Rasmus Bertelsen.

Allroundspiller

Damsgaard indledte fodboldkarrieren i hjembyen Aarhus. Som ungdomsspiller trak han Aarhus Fremad-trøjen over hovedet, inden han spillede et år i SønderjyskE i forbindelse med et efterskoleophold i Sønderjylland.

Først som 2. års U17-spiller ankom Tobias Damsgaard til Randers FC.

- Jeg ville gerne spille fodbold omkring Aarhus, men AGF synes vi ikke rigtigt om, og derfor var Randers en god mulighed, og det valg har jeg ikke fortrudt, fortæller den nyslåede Superligaspiller.

Ifølge cheftræner Rasmus Bertelsen er den nye mand i Superligatruppen bundsolid og en fysisk stærk spiller, som på sigt skal finde sin egentlige position på banen. Både i Reserveligaen og Superligaen har han spillet på højre back. En ny position i forhold til ungdomsårene.

- Jeg ser ham ikke umiddelbart som den direkte afløser for Johnny Thomsen, men jeg vil ikke afvise det. Han er en allroundspiller, og jeg tror, at Tobias' position skal findes på sigt. Han har altid været central midt op gennem ungdomsårene, men spørgsmålet er, om hans kvaliteter kommer bedre til sin ret på nogle andre positioner. Der skal ledes efter, hvor han skal ende med hans power og fysiske kunnen, fortæller Rasmus Bertelsen.

Damsgaard lægger ikke selv skjul på, at det perfekte scenarie er at få en fremtid på den centrale midtbane, men han understreger samtidigt, at han føler sig godt tilpas som højre back.

- Jeg er blevet skolet til at spille central midt på ungdomsholdene her i Randers, men jeg har været vant til at kunne dække mange pladser, og højre back passer mig også fint, fortæller Damsgaard.

I den seneste storsejr over OB spillede han højre back ved siden af Kasper Enghardt, og ifølge Rasmus Bertelsen er der en god mulighed for, at han kan fejre sin fuldtidskontrakt med endnu en startplads.

- Han har i hvert fald gode chancer for det, når han lige har været en del af en firekæde, som vandt en kamp og så solide ud langt hen ad vejen.

Læs mere om den unge spiller her.

Randers FC-talent får fremrykket sin fuldtidskontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce