Reportage: Effektive Brøndby-angribere spolerede Randers FC's premiere


Reportage: Effektive Brøndby-angribere spolerede Randers FC's premiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC havde chancer til både to, tre og fire mål i Superligapremieren mod Brøndby mandag aften. Men hverken Saba Lobjanidze eller Marcus Mølvadgaard kunne få bolden i nettet, og så endte det med, at to effektive Brøndby-angribere løb med opmærksomheden og en 2-0-sejr.

Randers: Lange køer foran Bionutria Park. Nogle i lyseblåt, men flest i gult. Mandag aften kunne ingen være i tvivl om, at Randers FC indledte Superligasæsonen mod sidste års sølvvindere fra Brøndby.

Efter fire testkampe uden resultatmæssig succes var det rette tid til at revanchere for Thomas Thomasberg, som tidligere på sommeren efterlod et succesfyldt Hobro-hold til fordel for chefstokken i Kronjylland, men det endte med et nederlag på 2-0 i premieren.

Allerede inden start stod det dog klart, at Thomasberg ikke blot ville lægge mandskab til gæsternes overfaldsfodbold og aggressive pres uden at forsøge med et taktisk overraskelsesmoment.

Cheftræneren forsøgte at overrumple sidste års sølvvindere med en 3-5-2-formation, som kun havde fået 45 minutter mod AaB i testkampene. En forholdsvis uprøvet formation, som faktisk ikke fungerede særligt godt mod nordjyderne, men omvendt en oplagt måde til at bringe flere folk ind i centralt, hvor Brøndby ynder at overbefolke banen.

Den vestjyske motor, Mikkel Kallesøe, fik pladsen centralt ved siden af Frederik Lauenborg og Nicolai Poulsen, mens Saba Lobjanidze var placeret helt fremme med Marcus Mølvadgaard for at true Brøndbys bagrum med georgierens fart.

Og i den anden ende var det op til nyindkøbte Patrik Carlgren at holde Brøndbys offensiv fra scoringstavlen. Den svenske keeper var foretrukket foran af Frederik Due og debuterede dermed i Randers FC-trøjen på trods af kun en uge på træningsbanen i Kronjylland.

Og lige netop trøjerne var i aftenens anledning anderledes end vanligt. Som en hyldest til en af klubbens moderklubber, Vorup FB, optrådte Randers FC-spillerne i lidt mørkere blå farve. Og kort før startfløjtet var der også hyldest til Mads Agesen, som tog afsked med et talstærkt randrusiansk publikum, efter han efter sidste sæson valgte at stille støvlerne på hylden efter 124 kampe for klubben.

Randers FC - Brøndby
Randers FC - Brøndby IF 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Ente Erceg (30.), 0-2 Kamil Wilczek (63.).

Randers FC i 3-5-2-formation: Patrik Carlgren - Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy - Johnny Thomsen, Mikkel Kallesøe (83. Tobisa Damsgaard), Nicolai Poulsen, Frederik Lauenborg (73. Andreas Bruhn), Joel Allansson - Saba Lobjanidze og Marcus Mølvadgaard (73. Emil Riis).

Advarsler: Mikkel Kallesøe, Randers FC (11.), Kevin Conboy, Randers FC (21.), Lasse Vigen, Brøndby (52.), Simon Tibbling (58.).

Dommer: Michael Tykgaard.

Tilskuere: 6437 på Bionutria Park.

Randrusiansk chanceorgie

Også på tilskuerpladserne var det en ny start med fornyet optimisme. Et stort antal randrusianerne havde fundet vej til Bionutria Park i sommervarmen, og de kunne se en gul mur af sangglade københavnere blæse gæsterne frem i kampens indledning.

Otte minutter inde i kampen havde Brøndby deres tredje hjørnespark, men Marxen, Conboy og Bager fik redet den første Brøndbystorm af. Og fremad viste Thomasbergs tropper mod.

Specielt Johnny Thomsen var flittig gæst på gæsternes banehalvdel, og hver gang muligheden bød sig spillede hjemmeholdet med få berøringer og direkte mod Brøndbymålet.

Efter et kvarter burde Saba Lobjanidze have bragt randrusianerne foran efter en fremragende dybdebold fra Erik Marxen, men georgieren misbrugte af to omgange på Marvin Schwäbe i Brøndbymålet.

Brøndby var på bolden, men Randers FC havde chancerne.

Lauenborg, Poulsen og Kallesøe lukkede banens midte den første halve time, men det gav rum på siderne, og det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran på deres første chance i kampen.

Johan Larsson kom ned bag Joel Allansson, sparkede en hård flad bold ind i det lille felt, hvor Brøndbys kroatiske debutant, Ente Erceg, sparkede den ind bag en chanceløs Patrik Carlgren.

Scoringen fejrede brøndbyfansene med romerlys på tribunen, men på banen var det fortsat hjemmeholdet, som stod for målchancerne.

I første halvlegs sidste minut fik Marcus Mølvadgaard lagt bolden til rette for sig selv i feltet, men han bragede den over, og få sekunder senere var det igen Saba Lobjanidze, som misbrugte.

På imponerende vis løb han videre med Brøndbys knap to meter høje Joel Kabongo på ryggen, chippede bolden over en fremstormende Marvin Schwäbe, men hjemmeholdets jubel over Bionutria Park endte i et suk, da Benedikt Röcker brugte hovedet til at skubbe bolden over mål.

Den polske skarpretter

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet med at presse på for en udligning, og den burde være kommet et kvarter efter pausen.

Mikkel Kallesøe tog et løb ned bag Brøndbys forsvarskæde, Mølvadgaard serverede bolden i fødderne på midtbanespilleren, men symptomatisk for hjemmeholdets afslutninger, endte bolden endnu en gang på kroppen af Marvin Schwäbe.

Det duftede af en udligning, men det spolerede Kamil Wilczek to minutter efter Kallesøes store mulighed.

Den polske skarpretter havde kun været på banen i to minutter, da han med sin første boldberøring fordoblede gæsternes føring, og det punkterede den sidste gas i hjemmeholdets premiereballon.

Thomas Thomasberg forsøgte ellers at give holdet fornyet energi i form af Andreas Bruhn og Emil Riis, som han bragte i spil med 20 minutter igen, men der var ikke mere at komme efter.

Som så ofte set i sidste sæson blev det Kamil Wilczek med den afgørende kniv, og så var det en sølle trøst, at Randers FC havde skabt mange muligheder og holdt Brøndbymandskabet på et minimum. De blågule var skarpest.

Reportage: Effektive Brøndby-angribere spolerede Randers FC's premiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce