Reportage: Egho sparkede døren ind til top 6

Marvin Egho scorede sejsmålet for Randers FC i sejren over Hobro. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Reportage: Egho sparkede døren ind til top 6

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marvin Egho blev matchvinder for Randers FC i sejren på 1-0 over lokalrivalerne fra Hobro. Med sejren har Randers FC lagt sig i den sjove ende af det midterfelt, der kæmper om at ende i mesterskabsslutspillet.

Hobro: Lad os hægte Hobro af i bunden og sparke døren ind til top 6.

Sådan kunne Randers FC-træner Thomas Thomasberg meget vel have afsluttet sin peptalk til Randers FC-spillerne inden lørdagens lokalopgør i Hobro.

Den lokale håneret er altid et element, når modstanderne hedder Hobro eller for den sags skyld AGF, men endnu vigtigere for Randers FC er det at vinde kampene mod konkurrenterne i midterfeltet, som efterhånden tæller elleve hold. Og de gjorde det igen.

Kunne Randers FC bare spille mod de lokale rivaler hver gang, så var snak om overlevelse en frase. I en uskøn affære dukkede Marvin Egho op i anden halvleg og sikrede Randers FC tre point.

Dermed lod Thomas Thomasberg sin tidligere klub hænge på Superligaens sidsteplads, hvor de har været at finde i mere end tre måneder.

Kampen i tal
Superligaen, 17. spillerundeHobro IK - Randers FC 0-1 (0-0)

0-1 Marvin Egho (73.)

Randers FC: Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Kasper Enghardt, Jonas Bager, Erik Marxen - Mikkel Kallesøe (Kevin Conboy, 46.), Nicolai Poulsen, André Rømer, Saba Lobjanidze (Mads Aaquist, 85.) - Marvin Egho, Benjamin Stokke (Mikael Boman, 46.).

Advarsler: Mikkel Kallesøe, Randers FC (39.), Nicolai Poulsen, Randers FC (40.), Rasmus Petersen, Hobro (40.), Jonas Bager, Randers FC (62.), Yaw Amankwah, Hobro (67.)

Tilskuere: 1649 på DS Arena.

Dommer: Morten Krogh.

Vildskab til forskel

Hjemmeholdet kom ellers ind til kampen med tre dugfriske hjemmesejre. Efter katastrofekurs i sæsonens 11 første kampe, var der fornyet tro på tingene, og det overrumplede Randers FC i kampens indledning.

Kevin Conboy endte som sorteper i forsvaret, hvor Thomas Thomasberg gav genvalg til de elleve spillere, der hentede tre point i Aarhus tidligere på måneden.

Erik Marxen var tilbage fra skammekrogen, som til gengæld fik tre andre på listen. Både Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen og Jonas Bager fik sig et gult kort og er dermed ude med karantæne mod FC Midtjylland.

Men inden dommer Morten Krogh begyndte at stange advarsler ud, skulle Randers FC være glade for, at der stadig stod 0-0.

Kasper Enghardt havde sit hyr med 195 centimeter høje Julian Kristoffersen, som i to omgange fik testet Patrik Carlgren, der stod en god kamp for randrusianerne.

Hurtigt stod det klart, at Randers FC skulle undgå at give hjemmeholdet standardsituationer. Hver gang muligheden bød sig trak det tunge forsvarsartilleri med frem, og der ragede hjemmeholdets spillere op i luften.

Men også nede på græstæppet var de gulklædte Hobro-spillere bedst. Randers FC haltede efter, og der var vildskab til forskel. Den tidligere Randers FC-spiller Jonas Brix-Damborg tacklede, så det bragede ud over DS Arena, men et føringsmål blev det ikke til.

Kallesøe tændte kampen

Som i kampen mod FC Nordsjælland måtte Randers FC arbejde sig ind i opgøret, og her gik Marvin Egho forrest. Østrigeren jagtede alt på den sidste tredjedel, og det stressede hjemmeholdet til at lave forcerede afleveringer, som den randrusianske defensiv tog imod.

Midtbanen begyndte at fange nogle andenbolde, og Mikkel Kallesøe sørgede for den sidste tænding.

I en omstilling kastede midtbanespilleren sig ned i bold og ben på hjemmeholdets Emmanuel Sabbi, og så røg mandskaberne i totterne på hinanden. Spillerne skubbede, hvad der var i nærheden, og over hovedet på kampens fjerdedommer fik de to trænerbænke udvekslet deres syn på tacklingen. På tilskuerpladserne var de ikke tvivl om, at det gule kort skulle have været rødt.

Tændingen fejlede intet, men spillet var til gengæld en smule influenzaramt i kulden, og det tog Thomas Thomasberg også konsekvensen af i pausen.

Mikkel Kallesøe undgik at blive buhet ud efter bataljen kort før pausen, for Kevin Conboy tog over og skubbede Erik Marxen op på midtbanen. Samtidig forlod Benjamin Stokke også banen efter en svær første halvleg mod kæmperne Yaw Amankwah og Rasmus Petersen.

Egho kronede indsatsen

Svenske Mikael Boman tog over, og efter en halv times dårligt fodbold, hvor begge mandskaber tydeligt var bange for at tabe, kom han i centrum.

Efter en duel med Yaw Amankwah faldt angriberen til jorden i Hobros felt. Der skulle ikke meget til for at vælte svenskeren omkuld, men det gør ikke et straffespark mindre værd, hvis man ellers kan finde ud af at eksekvere den slags.

Saba Lobjanidze tog fat om bolden, og forsikrede André Rømer om, at det skulle han nok ordne, men georgieren afsluttede svagt. En tyk streg under, at Saba er langt fra forårets målform.

Og hvis ikke han skal, hvem skal så? Benjamin Stokke var ikke længere på banen, men det var til gengæld Marvin Egho, og han kronede en fornem indsats med at brage bolden i nettet få minutter efter Sabas sløje straffespark.

Det var tilfældigt, at bolden landede for fødderne af østrigeren, men der var ikke noget tilfældigt i den måde, som han sendte sit første Superligamål i kassen.

På den gode side af 100 randrusianere nød kampens udvikling. De kvitterede med sang i samtlige fire tillægsminutter, og de kan glæde sig over, at top 6 er den sikre vej til overlevelse.

Reportage: Egho sparkede døren ind til top 6

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce