Reportage: Koncentrationssvigt kostede to point i Horsens

Norske Benjamin Stokke skulle blot bruge 35 minutter på at score i den danske Superliga for Randers FC. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix 2018

Reportage: Koncentrationssvigt kostede to point i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lignede længe en flot sejr i Horsens, men et dumt straffespark kort før tid betød, at Randers FC måtte nøjes med uafgjort mod AC Horsens søndag eftermiddag.

Horsens: Randers FC skulle forsøge at overleve de mange indkast fra AC Horsens i sæsonens første udekamp. Et debutmål af norske Benjamin Stokke lignede længe nok til tre point, men et ærgerligt straffespark betød et resultat på 1-1 i Horsens.

I ugen op til kampen på Casa Arena i Horsens havde Randers FC forstærket truppen med to mand. André Rømer, der tidligere i karrieren har vundet DM-guld med FC Midtjylland, har skrevet en treårig kontrakt med kronjyderne. Angrebet blev samme dag forstærket med angriberen Benjamin Stokke fra norsk fodbold.

Begge spillere havde i ugens løb kun trænet med klubben i få dage, men cheftræner Thomas Thomasberg valgte alligevel at sætte de to nyindkøb i startopstillingen mod AC Horsens. Formationen var der også ændret på, så randrusinanerne var tilbage i den vante 4-4-2 opstilling.

Bo Henriksens horsensianske tropper kom med stor selvtillid til opgøret efter en overraskende premieresejr i Parken mod FC København.

Kampen indledte som mange måske ville forvente. Mange høje bolde og masser af fysiske dueller. Det overraskede formentlig ikke Randers FC, da AC Horsens netop er kendt for at være det farligste hold i Superligaen, når det kommer til dødbolde. Især Mikkel Qvists absurd lange indkast gav mange hold problemer i sidste sæson.

Det er AC Horsens heller ikke blege for at gøre reklame af. Ved hvert indkast opfordrer de nemlighjemmepublikummet til at larme, ligesom de notererer hver gang et mål er blevet scoret i sæsonens løb via indkast.

Kampen fandt aldrig rytme i den indledende fase, og i i stedet blev der hurtigt etableret ondt blod mellem de to mandskaber. Johnny Thomsen var ikke en popoulær mand på tribunen, efter han nedlagde den tidligere Randers FC-spiller Jonas Borring med en hovedtackling. Kort før pausen opstod der også tumult i feltet blandt flere spillere, og i det hele taget var der mange afbrydelser i en rodet første halvleg.

AC Horsens - Randers FC
AC Horsens - Randers FC 1-1 (0-1)Mål: 0-1 Benjamin Stokke (35.)

Randers FC i 4-4-2-formation: Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen, André Rømer,Saba Lobjanidze - Marcus Mølvadgaard og Benjamin Stokke. (Frederik Lauenborg, Tobias Damsgaard og Emil Riis)

Advarsler: Johnny Thomsen (18.), Nicolai Poulsen (45.), Kevin Conboy (52.) André Rømer (79.)

Dommer: Sandi Putros

Tilskuere: 2635 på CASA Arena

Ny bomber?

Randers FC havde store problemer med at finde vej til modstandernes mål i sidste sæson, og det skyldtes især, at man ikke havde en pålidelig målscorer i offensiven. Bashkim Kadrii var længe om at komme i omdrejninger, men i den afgørende slutfase fandt han et effektivt samarbejde med Saba Lobjanidze, der begge stod for størstedelen af kronjydernes mål.

Bashkim Kadrii er dog fortid, hvilket gav få offensive muligheder for Thomas Thomasberg i sommeropstarten. Mikael Boman har længe siddet ude med en skade, og derfor var Marcus Mølvadgaard den forerukne mod Brøndby, hvor han spillede en god kamp, men som mange gange før manglede han skarpheden foran målet.

En norsk angriber ved navn Benjamin Stokke kan måske vise sig at være et nyt offensivt håb for Randers FC. Efter bare fire dage i klubben var han nemlig i startopstillingen ved siden af Marcus Mølvadgaard, og han virkede hurtigt oplagt.

I kampens begyndelse var nordmanden en god opspilstation, hvor han blandt andet satte Mikkel Kallesøe op til en friløber. En chance, der blev misbrugt. Til gengæld var han selv skarp ti minutter før pausen, hvor han med et tørt hug sørgede for en drømmedebut med scoringen til 1-0.

Første halvleg fra Benjamin Stokke gav associationer til landsmanden Pål Kirkevold. De to har faktisk tidligere i karrieren spillet på samme hold, og cheftræner Thomas Thomasberg erkender da også, at det er lidt den samme type, som han arbejdede med de sidste par sæsoner i Hobro.

- Når jeg så ham i vores system, så jeg en spiller, der er sammenlignelig med Pål. Det er en dygtig spiller, og vi kunne se i dag, at han har en evne til at gøre sine medspillere gode, og så scorer han et rigtig flot mål, sagde Thomas Thomasberg efter slutfløjtet.

To tabte point

Efter pausen fortsatte krigen på den horsensianske slagmark. Selvom Randers FC-spillerne stod rigtig godt imod, kunne de ikke undgå at få dødbolde mod sig, og man fornemmede, at de gulklældte kunne score hele tiden.

Mange randrusianere var formentlig bekymret, da det blev meldt ud, at Kasper Enghardt ville misse sæsonstartet på grund af en knæskade. Han var nemlig en af forårets helt store profiler, og han gav forsvaret den fornødne stabilitet.

De to første kampe har dog vist, at Randers FC-defensiven er mere end bare Kasper Enghardt. Selvom Brøndby straffede Erik Marxen og Jonas Bager i de afgørende situationer har de vist et glimrende samarbejde i midterforsvaret. Det er en vigtig grundsten for Thomas Thomasberg og co., der kan give mange afgørende point i sæsonen.

Jonas Bager skulle på trods af en stærk kamp alligevel få en uheldig rolle i kampens slutfase, hvor han ville afværge en farlig chance til hjemmeholdet med en glidende tackling. Dommeren valgte at pege på straffesparkspletten til stor frustation på trænerbænken. Straffesparket blev omsat, og så kunne Horsens juble, som var det en sejr ved slutfløjtet.

En hård skæbne for randrusianerne, der i anden halvleg også ramte træværket to gange.

Randers FC tager i næste runde mod OB på hjemmebane.

Reportage: Koncentrationssvigt kostede to point i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce