Sådan handler Jens Hammer på transfermarkedet: De skæve typer giver de store salg

Jens Hammer Sørensen er som sportschef manden, der skal sikre, at Hobro finder og udvikler de spillere, som kan sælges videre for store millionbeløb. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Sådan handler Jens Hammer på transfermarkedet: De skæve typer giver de store salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som sportschef i Hobro IK er Jens Hammer Sørensen hele tiden på udkig efter spillere, som kan udvikles og gøres klar til videresalg. Det er særligt på de offensive positioner, at han leder efter spillere, der kan indbringe de store salg.

Hobro: Det er ikke bare resultaterne på banen, der har gjort Hobro til en af de klubber, man skal regne med i dansk fodbold siden den første oprykning til Superligaen i 2014, hvor de kom på alles læber med sejre over OB, Brøndby og FC København i de første fire spillerunder.

Klubben har i den periode også bemærket sig ved at udvikle en række spillere, som i dag spiller i udlandet eller nogle af de største klubber i Danmark. Med et halvt års mellemrum blev Emil Berggren og Mads Hvilsom i 2015 solgt til den tyske klub Eintracht Braunschweig, og sommeren efter blev Mayron George skudt af til Randers FC.

Mayron George spiller i dag i FC Midtjylland, mens Kristoffer Pallesen i AaB og Kasper Fisker og Björn Koppling i Brøndby er andre spillere med en fortid i Hobro. I centrum for de mange spillerhandler i Hobro IK står Randers-drengen Jens Hammer Sørensen, der i sin tid som sportschef i den nordjyske klub har solgt spillere for et tocifret millionbeløb.

- Det er en helt bevidst del af vores strategi, at vi engang imellem skal lave nogle spillersalg. Det skal være med til at drive os videre som klub, siger Jens Hammer Sørensen.

Det er særligt på de forreste positioner, at han konstant er på jagt efter spillere, som kan se Hobro som det rigtige springbræt.

- Når vi kigger på de tre forreste pladser på vores hold, så vil vi rigtig gerne have unge spillere, som har noget potentiale og kan sælges videre. Kigger man på vores nuværende trup, så er det også på de offensive positioner, at vi lige nu har de største salgsobjekter i Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan, Pål Alexander Kirkevold, Julian Kristoffersen og Vito Hammershøj-Mistrati, siger Jens Hammer Sørensen.

Babayan med salgspotentiale

Blandt de navne er det interessant, at Jens Hammer Sørensen nævner Edgar Babayan. Det var en spiller, som Hobro hentede i Randers FC, hvor han aldrig rigtig slog igennem.

- Jeg nævner ham ikke for at sige noget dårligt om Randers FC, men han har bare vist sig at tage kæmpeskridt hos os. Han lærte rigtig meget under Thomas Thomasberg i forhold til, at når du spiller kant, skal du kunne løbe begge veje. Nu har han været skadet i en del af dette efterår, men inden da var der flere klubber, som viste interesse for ham, og det er en spiller, som jeg forventer, at vi kommer til at lave et stort salg på i fremtiden, siger Jens Hammer Sørensen.

Selv om det handler om at finde spillere med X-faktor, er han dog også bevidst om, at de skal kunne fungere i et kollektiv, som skal kunne tage kampen op i den benhårde konkurrence om at overleve i Superligaen.

- Det er hele tiden en balance mellem at have plads til de her lidt skæve typer og samtidig sikre sig, at de kan indgå på holdets præmisser. Tager du en type som Kasper Fisker, så er han jo helt sin egen, og det fik han plads til i Hobro, men han lærte også, at det handler om at være en god holdspiller. For hvis du ikke gider at arbejde i holdets tjeneste, kan du heller ikke forvente, at de andre gider at løbe for dig. På samme måde var det med Mayron George og nu med Sabbi, som har det største råmateriale, vi har set, men hvor vi først kan bruge det til noget, når vi har lært dem at tage de rigtige beslutninger på banen, som også gør dem gode for holdet.

Det rigtige match

På den led var tyske Björn Kopplin en helt anden case.

Han var allerede godt skolet, da han kom til Hobro. I sommer skiftede han på en fri transfer til Brøndby, men til vinter skifter han videre til Randers FC.

- Det var en spiller, som Thomas Thomasberg var rigtig glad for, da han var træner i Hobro, og han passede godt som back bag ved Edgar Babayan, fordi han med sin rutine kunne hjælpe ham i mange situationer. Björn er virkelig god til at forsvare og dygtig i sit presspil, men han er ikke den, der laver en masse finurlige ting, når han kommer frem på den forreste tredjedel af banen, og derfor ser jeg ham heller ikke passe så godt ind i Brøndby, som han gjorde i Hobro, og som han helt sikkert også kommer til i Randers FC, siger Jens Hammer Sørensen.

Selv om Hobro har vist sig som en god rugekasse, påpeger Jens Hammer Sørensen, at det i sidste ende er spillernes egen fortjeneste, når de kommer videre til større adresser.

- Nu har både de forskellige trænere i Hobro og jeg som sportschef fået meget ros for de her spillere, som vi har udviklet og sendt videre. Men spillerne selv har fået al for lidt kredit. Vi forsøger at give dem de rigtige rammer at udvikle sig inden for, men det er altså det rugbrød, de selv lægger for dagen, der gør, at de udvikler sig og bliver gode nok til at komme videre, siger Jens Hammer Sørensen.

Hobro tager lørdag imod Randers FC i lokalopgøret på DS Arena.

Sådan handler Jens Hammer på transfermarkedet: De skæve typer giver de store salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce