Søren Pedersen bliver ny sportsdirektør og assistent-træner i Randers FC

Søren Pedersen takkede af som spiller i Randers FC i 2012. Arkivfoto: Lars Rasborg

Søren Pedersen bliver ny sportsdirektør og assistent-træner i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klubbens tidligere anfører tiltræder til sommer posten som kommerciel og sportslig direktør i Randers FC. Indtil da bliver han tilknyttet trænerteamet i klubben, der slås for at undgå nedrykning.

Randers: Det bliver den tidligere Randers FC-anfører Søren Pedersen, som overtager det job som som kommerciel og sportslig direktør, som blev ledigt, da Michael Gravgaard i januar sagde op i klubben.

I en pressemeddelelse onsdag formiddag oplyser Randers FC, at 39-årige Søren Pedersen tiltræder stillingen 1. juni i år. Men indtil da skal han være assistent-træner for Rasmus Bertelsen denne sæson ud.

- Siden Michael Gravgaard opsagde sin stilling, har vi været på udkig efter en afløser. Vi har derefter taget den tid, der skulle til og ikke forhastet os med en beslutning. Søren Pedersen har rigtig mange gode kvaliteter, kender spillet, og er garant for benhårdt arbejde. Vi er glade for, at Søren har sagt ja til jobbet og aktivt vil være med til at tegne Randers FC's fremtid, siger bestyrelsesformand Per Hastrup.

Han har følgende begrundelse for, at pilen er peget på Søren Pedersen.

- Der findes ikke en decideret sportsdirektøruddannelse i Danmark, men stillingerne besættes traditionelt af personer med grundlæggende og dyb indsigt i det danske elitefodboldsystem og -marked, gerne af personer med lokal forankring og oftest af personer med træner- eller spillererfaring fra de højeste niveauer. Søren Pedersen passer rigtig godt i det mønster, siger Per Hastrup.

"Et spændende skridt"

Søren Pedersen har 222 kampe for Randers FC, og efter den aktive karriere har han arbejdet som Area Manager i kontormøbelfirmaet B8.

Inden han tiltræder jobbet som sportslig og kommerciel direktør til sommer, skal han altså være en del af det trænerteam i Randers FC, der skal forsøge at redde klubben fra nedrykning.

- Det er helt sikkert et spændende skridt for mig, men lige nu er mit primære fokus, at vi skal redde os. Det skal der arbejdes hårdt for hver eneste dag. Og de erfaringer, jeg får i de kommende måneder, er da helt sikkert også noget, jeg kan bruge positivt efterfølgende i mit nye job. Randers FC er min klub, og det gør ondt at se klubben i dens nuværende tilstand. Ingen skal være i tvivl om, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for klubben, såvel på som uden for banen. Og fra sommer bliver det så mest uden for banen, siger Søren Pedersen.

Allerede tidligere på ugen kunne bestyrelsesformand Per Hastrup fortælle i et interview med Randers Amtsavis, at klubben ville tilknytte yderligere en assistent-træner til teamet omkring holdet. Det blev Søren Pedersen.

- Søren skal først og fremmest bidrage med noget rutine og knowhow til det nuværende setup. Han har selv været en del af en lignende situation som spiller og ved, hvad der går igennem kroppen og hovedet på spillerne. Derudover har han erfaring fra træningsbanen og fra kampsituationer, så han kan agere sparringspartner for vores cheftræner Rasmus Bertelsen i en sportslig svær tid, siger Per Hastrup.

Søren Pedersen skal i foråret være på træningsbanen om formiddagen, mens han om eftermiddagen skal passe sit arbejde ved B8.

Senest har han været træner for Randers Frejas hold, der ligger sidst i Danmarksserien. Han har desuden siddet i bestyrelsen i Randers FC siden oktober 2016.

Søren Pedersen bliver ny sportsdirektør og assistent-træner i Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce