Sportschefen har is i maven i jagten på ny målkonge

Peter Christiansen (i midten) måtte sige farvel til Ronnie Schwartz for knap en måned siden. Afløseren er endnu ikke fundet. Foto: Lars Rasborg

Sportschefen har is i maven i jagten på ny målkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målscorer. Randers FC leder stadig efter en afløser for Ronnie Schwartz og Lasse Rise, som klubben har solgt i sommerpausen. Men det gælder om at slå til på det helt rigtige tidspunkt, når man skal hente en ny angriber, fortæller sportschef Peter Christiansen.

På fredag er det præcis en måned siden, at Randers FC solgte Ronnie Schwartz til den franske ligaklub Guingamp.

Dengang fortalte sportschef i Randers FC, Peter Christiansen, til Randers Amtsavis, at klubben allerede var på jagt efter en afløser på angriberposten, da man godt vidste, at det nok bare var et spørgsmål om tid, inden topscoreren blev skudt afsted. Og afløseren skulle helst være en, der kunne nogle af de samme ting som Ronnie Schwartz, lød beskrivelsen i midten af juni.

Men hvordan går det så med angriberjagten her under 14 dage til sæsonens første turneringskamp mod Esbjerg.

»Status er, at vi stadig kigger efter en angriber. Men det gælder om at have is i maven og finde det rigtige tidspunkt at slå til på,« siger Peter Christiansen, som også kigger efter en ny målmand til truppen.

Han mener, at tiden arbejder til Randers FC's fordel, fordi mulighederne bliver bedre ved at vente lidt.

»Men man kan heller ikke vente for længe, hvis man for eksempel henter en udenlandsk spiller, som skal have alle tilladelser på plads, inden han må spille. Det er hele tiden en afvejning af fordele og ulemper,« siger sportschefen.

Peter Christiansen lægger ikke skjul på, at det mest optimale selvfølgelig ville være, hvis Randers FC havde hele truppen på plads inden 21. juli.

Det ville uden tvivl også glæde cheftræner Colin Todd, men så enkel er den professionelle fodboldverden og transfermarkedet sjældent. Derfor har sportschefen og cheftræneren også en forståelse for hinandens udfordringer.

»Det vil også være dumt at betale mange penge for en spiller, som måske har kontraktudløb til næste sommer, hvor man så kan få spilleren gratis eller måske endnu billigere i vinterens transfervindue,« fortæller Peter Christiansen, som påpeger, at selvom Viktor Lundberg først lige er vendt tilbage på træningsbanen, og Kasper Junker og Nicolai Brock-Madsen kæmper med at blive skadesfrie, så er der altså angribere i truppen allerede nu.

»Men der er selvfølgelig blevet et større hul, efter Lasse Rise også er solgt.«

Jagten på at finde en kompetent afløser for Schwartz og Rise foregår ikke bare i Danmark.

»Vi kigger over alt på markedet. Det skal vi gøre,« siger Peter Christiansen, som håber, at det måske igen kan lykkes at lave en angriberhandel i stil med Yura Movsisyan og Ronnie Schwartz.

To spillere, som sportschefen hentede til Randers FC, hvor fodboldfans måske rynkede lidt på næsen over, hvad det nu var for et angriberindkøb.

»Jeg kigger mere på spillerens kvalitet og potentiale end nationalitet. Kan vi træne og færdigudvikle de mangler, som spilleren har? Vi får aldrig fat i en angriber, som er 100 procent færdigudviklet. Det er vi ikke store nok til som klub,« lyder det realistisk fra Peter Christiansen, som også bruger meget tid på at vurdere om en eventuel ny spiller passer ind på holdet. Både i spillestil og mentalitet. Og vil en ny spiller komme til at ryste for meget i det eksisterende hierarki i truppen? Alle de spørgsmål skal være på plads, inden kontrakten underskrives.

Selvom Randers FC med salget af Ronnie Schwartz fik en økonomisk gevinst på den gode side af de 10 millioner kroner, så er Peter Christiansen ikke parat til »bare« at fyre dem af på en ny angriber.

»Vi lader os ikke presse på prisen. Vi bliver indenfor de rammer, vi vil gå med til. Så må vi kigge os om efter en anden angriber, hvis vi ikke kan lave en aftale. Vi har flere muligheder i spil og en liste, vi arbejder ud fra,« siger Peter Christiansen.

Sportschefen har is i maven i jagten på ny målkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce