Thomasberg efter første træning: Vi har brug for kvalitet til offensiven

Thomas Thomasberg tog mandag hul på jobbet som cheftræner i Randers FC og forberedelserne frem mod den nye sæson. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Thomasberg efter første træning: Vi har brug for kvalitet til offensiven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC tog mandag hul på forberedelserne til den nye sæson med Thomas Thomasberg ved roret. Den nye cheftræner i Randers FC ser et fint fundament i truppen, men lægger ikke skjul på, at der er behov for at tilføre ny power til en offensiv, der har sagt farvel til stjernen Bashkim Kadrii.

Randers: Netop hjemvendt fra ferie i weekenden var det en solbrændt og veloplagt Thomas Thomasberg, der mandag igen satte sine ben på de træningsbaner, han allerede kender så indgående fra tre et halvt år som first team coach i Randers FC under først Colin Todd og siden Olafur Kristjansson.

I sidste uge fik han endelig afklaring på, at det var her, og ikke Østerskoven i Hobro, han skulle køre til fra hjemmet i Vestjylland, og det er selvsagt en lettelse for den 43-årige træner, at Randers FC og Hobro omsider nåede en aftale om, at det var sådan, det skulle være.

- Det er jo ikke sådan, at jeg skulle til at opfinde en masse træningsøvelser, alt efter om jeg skulle være i den ene eller den anden klub. Men vi har kun fire uger til første kamp i Superligaen, og set i det lys er det vigtigt, at jeg kan være med fra dag ét og få alle de træningspas og træningskampe med holdet, vi kan nå at skrabe sammen frem mod den nye sæson, siger Thomas Thomasberg.

Til den første træning havde han 16 førsteholdsspillere og tre fra talentafdelingen til rådighed. Hannes Halldorsson er til VM og Mikael Boman fortsat ude med en skade, mens Saba Lobjanidze først ankommer onsdag, da han har fået bevilget et par dages ekstra ferie på grund af deltagelse i landskampe for Georgien.

Til gengæld trænede både Joel Allansson og Erik Marxen med, men det er endnu uafklaret, om det ender med forlængelse af kontrakterne, der udløber om et par uger.

Brug for Bashkim-erstatning

Thomas Thomasberg ser et fint potentiale i den nuværende trup.

Men han lægger heller ikke skjul på, at truppen særligt i offensiven skal forstærkes frem mod den kommende sæson.

- I forhold til antallet af spillere i truppen mangler der et par stykker, og det er især helt fremme, at vi har brug for at få noget ind. I grove træk har vi et fundament på plads i forsvaret og på midtbanen, men vi mangler noget offensiv kvalitet. Nu har jeg prøvet at sidde på den anden side af bordet og som modstander oplevet, hvor meget Bashkim Kadrii fyldte på Randers FC-holdet, og det vil være for stort et pres at placere på dem, der er tilbage, hvis de skal kunne gå ind og gøre den samme forskel som Bashkim, siger Thomas Thomasberg.

- Det betyder ikke, at det nødvendigvis skal være en spiller, som kan nøjagtig de samme ting som Bashkim. Spillere er ikke ens. Men vi skal gerne have nogle angribere, der kan noget forskelligt, og der mangler vi lige nu den type, der kan vandre lidt rundt, falde ned i banen og gøre de andre spillere gode, siger Thomas Thomasberg, der ikke forventer at tage spillere med fra Hobro.

- Der er prisen nok for høj, lyder det med et grin fra Thomasberg.

- Der er rigtig dygtige spillere i Hobro, og der er også nogle, vi godt kunne bruge. Men det tror jeg ikke, bliver aktuelt.

Base i 4-4-2

Han overtager i Randers en noget yngre trup, end han havde til rådighed i Hobro.

- Randers har mange spillere af egen avl, og det er også den vej, vi skal gå, fordi det giver en stærk samhørighed med spillere, som virkelig brænder for at spille for klubben. Men der er også brug for nogle erfarne gutter, og vi skal også have plads til mere eksotiske spillere. Det vigtigste for mig er at skabe et hold, der kan vinde fodboldkampe, siger Thomasberg.

Allerede på første træningsdag gjorde han det klart for spillerne, at basen bliver den 4-4-2-formation, som han har brugt igennem det meste af sin trænerkarriere, og som i øvrigt også har været det gennemgående system i Randers FC.

- Det bliver 4-4-2-formationen, vi kommer til at arbejde ud fra. Så kan der være forskel på, hvilke typer man placerer på de enkelte positioner, og der vil også være modstandere, der er så stærke, at vi må indrette os lidt efter dem. Men det bliver ud fra en base, der starter med fire i forsvaret, siger Thomas Thomasberg.

Selv om det i modsætning til hans første ophold i Randers nu er Thomasberg, der er chefen, lægger han vægt på, at det bliver hele teamet omkring holdet, der skal arbejde på at bringe Randers FC tilbage mod fordums styrke.

- I forhold til sidst, jeg var i Randers, er det klart, at der er den forskel, at det nu er mig, der har det endelige ansvar. Jeg kommer nok også til at tale mere med jer i pressen, hvor jeg dengang nemmere kunne gemme mig lidt på kontoret. Men det ændrer ikke på, at det handler om at få et trænerteam til at fungere og sikre, at vi sammen skubber i den rigtige retning og bygger videre på de gode skridt, der er taget i foråret, siger han.

Thomasberg efter første træning: Vi har brug for kvalitet til offensiven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce