Thomasberg om pokalfiasko: Vi kendte risikoen

Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomasberg om pokalfiasko: Vi kendte risikoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC-cheftræner Thomas Thomasberg var en ærgerlig mand efter pokalnederlaget til 2. divisionsholdet Kolding IF, men han understregede også, at randrusianerne kendte risikoen ved gameplanen.

Kolding: Randers FC havde et ben i pokalturneringens ottendedelsfinaler.

Emil Riis bragte randrusianerne i front efter seks minutter, og efter en halv time blev hjemmeholdet reduceret til ti mand.

Men alligevel endte det med et nederlag på 2-1 efter forlænget spilletid, og det ærgrede cheftræner Thomas Thomasberg, som dog først og fremmest kiggede indad og fremhævede, at trænerteamet var bekendte med risikoen ved at spare stamspillere og bringe unge i spil.

- Det er aldrig rart at ryge ud. Vi førte og var en mand i overtal, og så blev det en fiasko, for det skulle vi kunne have klaret os igennem. Men vi må også kigge indad på bænken. Vi stiller op med mange reserver, og vi skifter også ud undervejs, hvor vi tager et par sikre kort ud, og erstatter med nogle unge. Det er på ingen måde deres skyld, men det kan godt give lidt uro og mangel på erfaring i de tilspidsede situationer. Den må jeg tage på min kappe.

- Vi havde jo nok chancer til at score både fire og fem mål, og så kommer det til at lyde lidt hult, når du så ender med at tabe 2-1. Vi skulle have afgjort kampen før, men det fik vi ikke gjort, og det er vores ansvar, hvem vi smider på banen. De unge fik nogle gode minutter, men de skulle gerne have haft en kamp mere senere i pokalturneringen, sagde Thomas Thomasberg efter nederlaget.

Pokalplanen var lagt på forhånd, og selvom den, på sensationel vis med to undertals-scoringer fra hjemmeholdet, endte i skuffelse, så fortrød cheftræneren ikke sine dispositioner før og under kampen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi gerne ville have været videre. I det perspektiv skulle vi måske have gjort noget anderledes, men vi havde lavet planen på forhånd, og vi vidste, at det her kunne komme til at ske. Pokalturneringen betyder noget, men et af formålene med den var, at vi skulle have en masse unge spillere i kamp. Vi prøvede en ny formation af, og der kan man også godt spørge, om vi skulle have gjort det i sådan en kamp. Men det var et valg, vi træf, lød det fra Thomas Thomasberg.

Det halve arsenal

Med en mand i overtal var det forventeligt, at Randers FC skulle ud og gøre tingene færdigt i anden halvleg, men sådan gik det så langt fra.

- Det blev fornemmelsen af, at vi skulle køre det sikkert hjem, og så fik de lige pludselig to muligheder på dødbolde, som vi reddede på stregen, og det tændte op i dem. Vores spil blev for langsomt, og så kom vi også til at give dem for mange dødbolde, sagde Thomasberg om begivenhederne efter pausen.

Men er du ikke voldsomt skuffet over, at I ikke kan håndtere det bedre?

- Jeg er altid skuffet, når tingene ikke lykkedes, men vi vidste det kunne ske, fordi Kolding er et godt 2. divisionshold. Vi deltager ikke i noget for ikke at spille os videre, men når vi tager nogle valg i forhold til at spare spillere og bringe vores unge i spil, så er vi også godt klar over, at risikoen er større, end hvis vi havde rullet hele arsenalet ud. Det er et ansvar, som vi tager som trænere. Vi kunne have prioriteret turneringen i endnu højere grad, men det gjorde vi ikke.

Men set i backspejlet synes du ikke, at der var noget, som du skulle have gjort anderledes?

- Nej, for vi havde truffet et valg inden kampen. Man kan så sige, at det var et forkert valg, når vi nu endte med at ryge ud, men vi vidste, at risikoen var der. Jeg fortryder det ikke, jeg er bare ærgerlig over, at vi ikke gik videre, sluttede Thomas Thomasberg.

Thomasberg om pokalfiasko: Vi kendte risikoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce