Tilbagevendt Allansson skal finde sin plads

Joel Allansson synes selv, han er bedst på den defensive midtbane. Til træninger og i den første kamp, har han dog spillet længere fremme. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix

Tilbagevendt Allansson skal finde sin plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joel Allansson var efter ti ugers skadespause tilbage mod FCN i en lidt anden midtbanerolle end tidligere. Det kræver tilvænning for svenskeren, der forsøger at holde fokus på spillet, selv om han har kontraktudløb til sommer.

Randers: Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og i lørdagens nederlag på 2-3 til FC Nordsjælland var der en snert af sandhed i den gamle frase.

Udover det åbenlyse negative i pointtabet måtte unge Frederik Lauenborg uheldigvis udgå med et slag på knæet i pausen, men ind kom i stedet Joel Allansson. Det var første gang siden slutningen af juli, at den 24-årige svensker optrådte i den lyseblå uniform.

I stedet for at trække trøjen over hovedet sammen med holdkammeraterne på kampdagene har midtbanespilleren nemlig været henvist til tribunen for at undgå belastning af sit løberknæ.

Efter et par måneders hvile og masser af timer i styrketræningslokalet, ser det langt om længe ud til at være et overstået kapitel. Kampen mod Superligaens førerhold efterlod i hvert fald svenskeren med et positivt indtryk.

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med resultatet, men for mig personligt var det rigtig dejligt at være tilbage og få 45 minutter, så jeg nu ved, at knæet holder, siger Joel Allansson.

Midtbanespilleren sad dog over i onsdagens træning på Viborgvej på grund af småproblemer i låret.

- Det kom dagen efter kampen. Det var måske lidt for meget belastning for kroppen, når jeg havde været ude i så lang tid. Men vi er bare forsigtige og tager det roligt, så det ikke bliver værre. Jeg tror ikke, det holder mig ude mod AaB på mandag, beroliger Allansson.

Mange ændringer

Ti uger uger på sidelinjen er lang tid. Der kan ske meget i fodboldverdenen på den tid. Men at Randers FC skulle ligge sidst, og det ikke længere var Olafur Kristjansson, der stod i spidsen for holdet, havde Joel Allansson trods alt ikke regnet med.

De seneste uger, hvor han har kunnet træne med under Ricardo Moniz' ledelse, har derfor også været ekstra hårde for svenskeren.

- Jeg ved ikke helt præcis, hvad træneren synes om mig, og hvad han vil have fra mig. Jeg forstår godt, at der skal ske nye ting, men samtidig vil man også gerne have lidt tryghed. Det tager tid at bygge det her op, og alle forstår, at der sker en masse nyt. Det må man bare tage til sig, og levere så godt man kan, siger Joel Allansson.

Nogle af de ændringer, den hollandske cheftræner har bragt med sig, er blandt andet flere højintense løb i kampene, mere aggressivt pres, hurtige bolde i dybden og måske vigtigst af alt en ny formation.

Mod FC Nordsjælland stillede Randers FC til start i en 4-3-3 med én defensiv midtbanespiller - 6'er om man vil.

Den position har Joel Allansson et godt øje til, men indtil nu har Moniz primært brugt svenskeren på en af de to andre midtbanepositioner.

- Når man spiller med tre på midten, skal de to være lidt mere offensive, fordi der altid er en, der bliver tilbage. Indtil nu har jeg spillet og trænet længere fremme, men jeg ved ikke helt, om det er min bedste position. Jeg synes selv, at jeg spiller bedst som 6'er. Jeg kommer mere til min ret, når jeg nemmere kan blive retvendt dybt i banen og få lov til at hente bolden og starte angrebene, siger den svenske midtbanespiller.

Ingen kontraktsnak

Skadespausen er også kommet på et særligt ubelejlig tidspunkt, da Joel Allansson - ligesom ti andre i klubben - har kontraktudløb til sommer.

Selv om spekulationerne om fremtiden langsomt kommer snigende, har der ikke været nogen drøftelser om fremtiden med direktør Michael Gravgaard.

- Jeg er glad for at være her, men selvfølgelig begynder man at fundere en smule over, hvad der skal ske. Jeg har ikke fået nogen tilbud eller hørt noget personligt fra Gravgaard. Det er kun det, jeg har hørt i første afsnit af "Superliga Backstage", hvor han siger, at de har et øje på mig i forhold til en forlængelse.

- Det er godt nok længe siden, det afsnit blev sendt, men så ved jeg da, at de har kig på mig. Selvfølgelig ville det være godt med en snak, men det er, som det er, og det respekterer jeg, siger Joel Allansson.

For midtbanespilleren er det heller ikke overvejelserne om næste sæson, der har førsteprioritet i øjeblikket.

- På en eller anden måde findes det i baghovedet, at jeg ikke ved, hvad der sker, men sådan er det i fodbold. Det må man tage, som det kommer. Lige nu er mit fokus på at komme tilbage på banen og få minutter i kroppen, så jeg kan hjælpe Randers til point, understreger Allansson.

Tilbagevendt Allansson skal finde sin plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce